[ Jak w końcu ustale temat, to poprosze Seraphe, żeby przesunął do odpowiedniego działu. ]
Do piątku chciałabym mieć wszystko, w niedziele rozpocznę sesje.
Lista graczy [LISTA ZAMKNIĘTA]
Dzwonsson
Gawith
Soleil
Vinci
Sesja odbędzie się w systemie D&D. Chciałam zachować elementy mechaniki, ale to wszystko jest tak rozbudowane i pogmatwane, że postanowiłam zrezygnować. Będzie to więc w dużej mierze storrytelling. Fabuła toczy się w świecie Forgotten Realms czyli Zapomnianych Krain. Jak ktoś się orientuje może wzbogacić swoją kartę postaci o odpowiedni region, z kórego pochodzi bohater i umiejscowić innych członków rodziny, przyjaciół, wrogów, od fantazjii zależy.
W karcie powinny się znaleźć:
Informacje ogólne:
Imię i nazwisko (bądź pochodzenie):
Rasa:
Klasa:
Waga:
Wyznanie: może być, ale nie musi. z PG [Podręcznika Gracza], świata FR bądź inny wybrany, tylko na PW link do opisu.
[Atuty bierzemy na logikę, więc nie musicie zawracać sobie nimi głowy.]
Umiejętności tak prowizorycznie: Początkowo każdy ma 10 punktów na rozdysponowanie – przy czym początkowo najwyższa wartość danej umiejętności nie może przekraczać 4. Co awans na kolejny poziom każdy będzie miał po 5 kolejnych punktów na rozwój umiejętności. O tym, co rozwijacie w swojej postaci będziecie mi zaznaczali w PW lub na GG.
Lista umiejętności Wygląd zewnętrzny:
Kolor włosów i uczesanie:
Kolor oczu:
Karnacja:
Inne informacje: blizny, nieblizny, tatuaże, nietatuaże etc.
Niewymagane oczywiście. Można spojrzeć Tutaj przy wyborze rasy, klasy i tam też troche jest o FR.
Do graczy posługujących się magią: Listę znanych czarów ustalę z nimi w PW, albo na GG.
Wszystko? Zastrzeżenia, pytania?
_________________ Wśród wrzeszczących jestem niemową, wśród dewotów ateistą, wśród krwiożerczych antysemitów Żydem, wśród fanatycznych lewaków oficerem białej gwardii (...), a wśród głodnych chciałbym być manną Waldemar Łysiak
Ostatnio zmieniony przez Tenar 2008-05-20, 14:59, w całości zmieniany 2 razy
Ze środą włącznie. Tak, żebym miała to w czwartek.
_________________ Wśród wrzeszczących jestem niemową, wśród dewotów ateistą, wśród krwiożerczych antysemitów Żydem, wśród fanatycznych lewaków oficerem białej gwardii (...), a wśród głodnych chciałbym być manną Waldemar Łysiak
To żebyście ładnie dopracowali swoje postacie, do piątku czas wydłużam. Tylko, że zaczne wtedy w niedziele.
Ostatnio zmieniony przez Tenar 2008-05-20, 14:58, w całości zmieniany 1 raz
Spojrzałem teraz do jakiego podręcznika gracza dałaś linka, jest to edycja 3.0, zupełnie inna niż AD&D które Ci dałem, jest mnóstwo zmian, zupełnie inne zasady, w AD&D nie ma atutów i są w większości inne umiejętności. Wolałbym żebyś jasno określiła, z którego systemu będziemy korzystali. BG i BG2 są oparte na AD&D, D&D3 jest m.in. Neverwinter Nights i Icewind Dale 2, oba systemy znam, ale nie ukrywam, że AD&D jest mi bliższy
Tak na zapas, w załączniku podręcznik gracza do AD&D z podziałem na rozdziały.
Ostatnio zmieniony przez Vinci 2008-05-23, 16:03, w całości zmieniany 1 raz
Bogu dzięki, że nie przeczytałam jeszcze tego podręcznika, pewnie nie zauważyłabym, że to D&D3 xD
Czyli to dobrze, że się nieco wstrzymałam z pisaniem biografii xD
Bogu dzięki, że nie przeczytałam jeszcze tego podręcznika, pewnie nie zauważyłabym, że to D&D3 xD
Czyli to dobrze, że się nieco wstrzymałam z pisaniem biografii xD
A kto powiedział, że będziemy grać na AD&D? Ja wykonałem kartę postaci w D&D III i szczerze mówiąc wolałbym grać w takim systemie, gdyż właśnie z tą wersją serii miałem doczynienia w "papierowych" RPG'ach.
Po co mi w takim razie Twoje książki Witek? Bo jak sam napisałeś na SB, forumowa sesja to przede wszystkim storytelling, a więc pomijając zasady AD&D, w Pod. MP i KS. Potworów reszta rzeczy jest dość uniwersalna.
Piszę z biblioteki szkolnej niestety. Coś nie tak z moim komputerem, nie dość że zatrzymuje sie na stronie Windowsa, to jeszcze próbując dzisiaj rano, monitor się nie zapalił. Mam nadzieje, że jak najszybciej uda mi sie to naprawić/wymienić. Ale o kilka dni muszę przesunąć sesje.
Gawith, wzbogać karte postaci o inne punkty z pierwszego posta w tym temacie.
Monitor nie powinien się palić. Mojemu kumplowi kiedyś zapalił się komputer i same kłopoty z tego były.
?Resztę podrzucę, chociaż myślałem, że to taki storytelling będzie, ale ok , nawet dobrze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum