Wieża Ramazitha ma za cel gromadzić w jednym miejscu mody z polskimi tłumaczeniami. Jeśli macie jakieś uwagi i propozycje to proszę śmiało pisać w tym wątku. Co Wam się podoba, a co nie? Co byście chcieli zmienić? Może macie jakieś brakujące informacje na temat tłumaczeń? Zapraszam do dyskusji.
Sotek wiesz jakbym np sobie szla z kumpela albo gorzej-sama i tak nagle mi tu albatros wlatuje na glowe i w ogole wiesz jeszcze rzyga rybami to totalnie masakra ;/ a tak na serio to bym sie wkurzyla ze ''spotyka sie'' ze mna a mnie nie uprzedza ;/
Ostatnio zmieniony przez Serafin 2009-09-21, 07:37, w całości zmieniany 1 raz
Sotek wiesz jakbym np sobie szla z kumpela albo gorzej-sama i tak nagle mi tu albatros wlatuje na glowe i w ogole wiesz jeszcze rzyga rybami to totalnie masakra ;/ a tak na serio to bym sie wkurzyla ze ''spotyka sie'' ze mna a mnie nie uprzedza ;/
Może macie jakieś brakujące informacje na temat tłumaczeń?
Chętnie bym się dowiedział co jest teraz w 'obróbce'? Właściwie to jakie są mody, które mają stosunkowo niewiele tekstu do tłumaczenia a nie zostały przetłumaczone. Czy do takich przypadkiem nie należy Sword Coast Stratagems?
Ja mam subraces pl na jakiejś płytce na 90%. Tak sobie myślę, że można by też wrzucić morituriego - starsza wersja, bo starsza, ale co pl to pl. A może ktoś obeznany podjąłby się spolszczenia najnowszej wersji tego moda? Wszystko jest już przetłumaczone, wystarczy popodmieniać i wprowadzić kosmetyczne zmiany w opisie(tym akurat mógłbym się sam zająć).
Do mnie, proszę. Mile widziany opis moda, bym mógł co umieścić na Wieży, z góry dzięki . Morituri też mile widziany.
Ostatnio zmieniony przez Albatros 2007-05-20, 17:59, w całości zmieniany 1 raz
No ale czy przypadkiem nie ma dwóch modów Subraces? Jeśli v076 to zapewne jest to jeszcze wersja Velwerina, taka że rasę wybiera się 'czatująx' w lochach Irenicusa z jakimś gostkiem a nie podczas tworzenia postaci. Niejaki FinnJO zrobił rewizję (a może i from scratch) tego moda i jest ona w wersji 1.0. No a wracając do SCS - jest tam w ogóle jakiś tekst do tłumaczenia?
Jest dużo tekstu do tłumaczenia. Ok. 50kb. Głównie zmodyfikowane opisy broni o wysokiej jakości.
I tak btw. to w wakację powracam do fachu. Z kumplem wykończę Kelseya. Do tłumaczenia jest jeszcze Tower of Deception. Chociaż obecnie najważniejszym wyzwaniem jest tłumaczenie opowiadań ukazujących setting gry The Broken Hourglass. Poza tym PnP Baldur, SIKRETNY PRODŻEKT i no... no.
Ostatnio zmieniony przez Yarpen 2007-05-26, 21:50, w całości zmieniany 1 raz
Jest dużo tekstu do tłumaczenia. Ok. 50kb. Głównie zmodyfikowane opisy broni o wysokiej jakości.
Zmodyfikowane czy dodane? Jakoś nie przypominam sobie, żeby w BG były zwykłe bronie o wysokiej jakości, które rozumiem są jak w ID1 i nie można stamtąd po prostu skopiować opisów?
Cytat:
Chociaż obecnie najważniejszym wyzwaniem jest tłumaczenie opowiadań ukazujących setting gry The Broken Hourglass.
Hie, hie, to fajnie /me some time ago wrote a comment to that news 'Languages by Anonymous'
Może warto byłoby wprowadzić na Wieży w downloadzie jakieś kategorie z poddziałami (tradycyjnie BG I, BG II, BGT, BG TuTu i może jeszcze "podpoddziałami - np. NPC mods, Quest mods, Mega modif... itd. - można po polsku) - bo zaczyna się tam tłok robić, a i czytelność spada...
Pozdrawiam
Może warto byłoby wprowadzić na Wieży w downloadzie jakieś kategorie z poddziałami (tradycyjnie BG I, BG II, BGT, BG TuTu i może jeszcze "podpoddziałami - np. NPC mods, Quest mods, Mega modif... itd. - można po polsku) - bo zaczyna się tam tłok robić, a i czytelność spada...
Racja. Planuje w nowym silniku zrobić podział na kategorię. Niestety na nową odsłonę WR musicie jeszcze trochę poczekać.
_________________ Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła
I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!
Rozumiem, iż temat dotyczy obecnej wersji WR: bg2.gram.pl (wnioskuję po tym, iż na stary adres założyliście redirecta)?
No to po kolei:
1. Wasz kod to gorzej jak tragedia - poziom sprzed kilkunastu lat. Mnie jest po prostu wstyd, iż taki potworek nosi nazwę oficjalnej strony BG w Polsce. Po prostu wygląda to, jakby ktoś wrzucił kod wypluty przez Photoshopa, ale nawet on w nowszych wersjach nie robi takich buraków.
2. Wykorzystanie grafy Ai, co częściowo łączy się z powyższym punktem, jest na podobnym poziomie. Usability leży i kwiczy, architektura woła o litość, a przerwach pyta o zdrowie cioci - mody są niby waszą główną zaletą, ale żeby je znaleźć musiałem nieźle zerkać w to maleńkie menu, to raz. Dwa - lista modów w danej kategorii to tylko nazwy - rozumiem, ze moja prywatna szklana kula ma mi doradzić, gdzie są te, które mnie potencjalnie interesują?
I po jakiego grzyba ta ramka w contencie? Bo się tabelka rozwala jak jest w niej nieco więcej treści?
2a. Wasz nagłówek ma wysokość 650 pikseli. Po co? Do pokazania 5 nowości? Do zaprezentowania dumnego witaj wędrowcze na każdej podstronie? Na moim ekranie (1280x800) nie mieści się w viewporcie (cały czas mowa o nagłówku), a przeciętną rozdzielczością jest obecnie 1024x768 - wnioski pozostawiam wam.
Podsumowując: póki co marnujecie jedynie czyjąś pracę.
3. Nie wiem, czy zauważyliście, ale wasz billboard z reklamą BG2 do niczego nie prowadzi - CDP już nie sprzedaje Sagi. Afilo nie informuje mailowo o zakończeniu programu? Czy też dostaliście polecenie by wsadzić to na sztywno na wieki wieków?
Nie wiem panowie administratorzy czy wiecie, ale strony też trzeba umieć robić. A jak się nie potrafi, to się nie zabiera za coś oficjalnego, bo to jest jakaś, większa czy mniejsza, odpowiedzialność.
_________________ I want to fuck you like animal | I want to feel you from the inside.
My whole existence is flawed | You get me closer to God.
1. Wasz kod to gorzej jak tragedia - poziom sprzed kilkunastu lat. Mnie jest po prostu wstyd, iż taki potworek nosi nazwę oficjalnej strony BG w Polsce. Po prostu wygląda to, jakby ktoś wrzucił kod wypluty przez Photoshopa, ale nawet on w nowszych wersjach nie robi takich buraków.
Rozumiem, że brak ikonki 'Valid css, xhtml, html" to już 'poziom gorzej niż tragedia'. Jasne, że kod nie jest idealny i wiele rzeczy mogłoby wyglądać inaczej, ale przypominam - żaden z członków redakcji mistrzem programowania ani studentem informatyki nie jest. Robiłem go ja - amator, który wszystkiego uczył się sam. A pieniędzy wybacz, ale nie mamy aby opłacić profesjonalnego programisty. Po za tym nie wiesz, jak wygląda współpraca z gramem_peel nie wiesz jak zjebany jest ich cms. A uwierz mi, że to też utrudnia sprawę.
Insimilion, kombajn jeżeli chodzi o zawartość informacji, a sam Shini niegdyś wspominał, że też ich silnik wcale nie jest taki idealny.
Szczerze? Wolę mieć kod pełny błędów niż pójść na łatwiznę i walnąć na stronie phpnuke czy phpfusion czy inny szit (oczywiście piję do niegdysiejszej strony CoBu).
Co do treści długa historia, teorii na przyczyny też sporo. Ale nie mam ochoty na ten temat się rozpisywać.
Coincidence napisał/a:
3. Nie wiem, czy zauważyliście, ale wasz billboard z reklamą BG2 do niczego nie prowadzi - CDP już nie sprzedaje Sagi. Afilo nie informuje mailowo o zakończeniu programu? Czy też dostaliście polecenie by wsadzić to na sztywno na wieki wieków?
Nie dostaliśmy żadnych informacji.
Coincidence napisał/a:
Nie wiem panowie administratorzy czy wiecie, ale strony też trzeba umieć robić. A jak się nie potrafi, to się nie zabiera za coś oficjalnego, bo to jest jakaś, większa czy mniejsza, odpowiedzialność.
Jest nam bardzo przykro że nie spełniliśmy Twoich oczekiwań. Strona jednak zostanie, by robić Ci na złość.
_________________ Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła
I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!
Ostatnio zmieniony przez Serafin 2008-06-30, 10:40, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum