Rozumiem, że brak ikonki 'Valid css, xhtml, html" to już 'poziom gorzej niż tragedia'
Nie. Piszę o braku doctype, tabelkach, divitis&classitis, ramkach, spacerach, masie niepotrzebnego kodu, braku rozdzielenia warstw struktury od prezentacji. To nie jest kwestia umiejętności programistycznych (bo języki opisowe to nie programowanie); po prostu wystarczyło przeczytać pierwszy z brzegu kurs tworzenia witryn utworzony po 2000 roku.
Seraphe napisał/a:
Rozumiem, że brak ikonki 'Valid css, xhtml, html" to już 'poziom gorzej niż tragedia'
Brak walidacji oznacza, iż twórca strony nie potrafi posługiwać się technologią, którą wykorzystuje - ale idąc w drugą stronę, walidacja nie oznacza, iż witryna jest poprawna semantycznie (po prostu kod jest prawidłowy, a tego jak są użyte poszczególne znaczniki walidator już nie sprawdza - nie ma lekko ).
Seraphe napisał/a:
Insimilion, kombajn jeżeli chodzi o zawartość informacji
Ale ja nie czepiam się informacji - pod tym względem wymiatacie, szczerze - ale sposobu, w jaki je prezentujecie, zwłaszcza, że poprawienie tego nie jest wielkim wyzwaniem.
Seraphe napisał/a:
Wolę mieć kod pełny błędów niż pójść na łatwiznę i walnąć na stronie phpnuke czy phpfusion czy inny szit
Czyli wolisz mieć zjebane, ale swoje, niż poprawne, ale cudze? PHPfusion czy Joomla! nie są przykładami jakiś wybitnych CMSów, weź jednak pod uwagę, iż warstwa logiczna nie definiuje warstwy prezentacji i struktury (czyli skórka nie musi być poprawna), to po prostu osobne kwestie.
Seraphe napisał/a:
est nam bardzo przykro że nie spełniliśmy Twoich oczekiwań. Strona jednak zostanie, by robić Ci na złość.
Seraph, ja piszę poważnie - zgłaszam wam błędy, które widzę, a które od początku funkcjonują. Deklaruję też chęć pomocy (nie pierwszy raz zresztą).
Weź pod uwagę, iż prowadząc stronę oficjalną (a nie prywatną) nie robisz jej dla siebie i zaspokojenia swoich ambicji (tylko), ale m.in. dla mnie, jako fanboya Sagi BG. Mam prawo do krytyki, zwłaszcza, że sami prosicie o uwagi. Nie traktuj mojej złośliwości jako wjazd na Twoją osobę (czy kogokolwiek z administracji); nikt z nas nie jest doskonały, ważne, by sobie wzajemnie pomagać.
_________________ I want to fuck you like animal | I want to feel you from the inside.
My whole existence is flawed | You get me closer to God.
Czyli wolisz mieć zjebane, ale swoje, niż poprawne, ale cudze?
Skoro działa, to czemu nie?
Coincidence napisał/a:
Seraph, ja piszę poważnie - zgłaszam wam błędy, które widzę, a które od początku funkcjonują. Deklaruję też chęć pomocy (nie pierwszy raz zresztą).
No żartowałem z tym robieniem na złość . Doceniam chęć pomocy, toteż daję znać na gadu
Cytat:
Weź pod uwagę, iż prowadząc stronę oficjalną (a nie prywatną) nie robisz jej dla siebie i zaspokojenia swoich ambicji (tylko), ale m.in. dla mnie, jako fanboya Sagi BG. Mam prawo do krytyki, zwłaszcza, że sami prosicie o uwagi. Nie traktuj mojej złośliwości jako wjazd na Twoją osobę (czy kogokolwiek z administracji); nikt z nas nie jest doskonały, ważne, by sobie wzajemnie pomagać.
Szczerze, brakowało mi tych kilku ostatnich zdań. Zresztą co do reszty dogadamy się via gg.
_________________ Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła
I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!
Witam.
W Wieży Ramazitha brakuje kilku polskich modów, m.in. takich, które dawniej się w niej znajdowały (NPC Kitpack, P&P Celestials), a także paru starszych, ale już spolszczonych modyfikacji (NPC Tweak, Zyraen's Miscellany, Super Fikraag, morituri).
W razie potrzeby służę.
pzdr
Hmm, Panowie, może przydałaby się tak aktualizacja modów na WR, co? Dodanie paru polskich pozycji. Wyszło spolszczenie do BP i SoS, ktoś tam na forum walnął parę tłumaczeń. Może warto byłoby poprosić o pozwolenie, na umieszczenie ich na stronie.
Wersje modów na WRce są trochę przestarzałe. WorldMap już dawno doczekał się wersji 7, a na WR jest 6, TweakPacki, FixPacki, ToD, trochę tego się zebrało.
Aha, no i w najnowszym newsie, podsumowaniu grudnia...hmmm...co to jest kuźwa "szkoła Odpychania"?
Ostatnio zmieniony przez Vinci 2009-01-06, 15:41, w całości zmieniany 1 raz
Witam ponownie. Download już powrócił czy stronka oparta o nowy silnik graficzny wraz z dodanym dzialem w modach o ICW ma szansę stanąć w tym miesiącu?
Ostatnio zmieniony przez Morgoth 2009-10-25, 04:37, w całości zmieniany 1 raz
Sotek wiesz jakbym np sobie szla z kumpela albo gorzej-sama i tak nagle mi tu albatros wlatuje na glowe i w ogole wiesz jeszcze rzyga rybami to totalnie masakra ;/ a tak na serio to bym sie wkurzyla ze ''spotyka sie'' ze mna a mnie nie uprzedza ;/
Mnie bardziej zastanawia dlaczego po naciśnięciu odnośnika forum pojawia się komunikat: Nie znaleziono serwera, a samo forum trzeba wyszukiwać przez google.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum