Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Wieża Ramazitha - Opinie, uwagi, propozycje...
Autor Wiadomość
Coincidence 
Wędrowiec

Wysłany: 2008-06-30, 11:53   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Seraphe napisał/a:
Rozumiem, że brak ikonki 'Valid css, xhtml, html" to już 'poziom gorzej niż tragedia'

Nie. Piszę o braku doctype, tabelkach, divitis&classitis, ramkach, spacerach, masie niepotrzebnego kodu, braku rozdzielenia warstw struktury od prezentacji. To nie jest kwestia umiejętności programistycznych (bo języki opisowe to nie programowanie); po prostu wystarczyło przeczytać pierwszy z brzegu kurs tworzenia witryn utworzony po 2000 roku.

Seraphe napisał/a:
Rozumiem, że brak ikonki 'Valid css, xhtml, html" to już 'poziom gorzej niż tragedia'

Brak walidacji oznacza, iż twórca strony nie potrafi posługiwać się technologią, którą wykorzystuje - ale idąc w drugą stronę, walidacja nie oznacza, iż witryna jest poprawna semantycznie (po prostu kod jest prawidłowy, a tego jak są użyte poszczególne znaczniki walidator już nie sprawdza - nie ma lekko ;) ).

Seraphe napisał/a:
Insimilion, kombajn jeżeli chodzi o zawartość informacji

Ale ja nie czepiam się informacji - pod tym względem wymiatacie, szczerze - ale sposobu, w jaki je prezentujecie, zwłaszcza, że poprawienie tego nie jest wielkim wyzwaniem.

Seraphe napisał/a:
Wolę mieć kod pełny błędów niż pójść na łatwiznę i walnąć na stronie phpnuke czy phpfusion czy inny szit

Czyli wolisz mieć zjebane, ale swoje, niż poprawne, ale cudze? ;) PHPfusion czy Joomla! nie są przykładami jakiś wybitnych CMSów, weź jednak pod uwagę, iż warstwa logiczna nie definiuje warstwy prezentacji i struktury (czyli skórka nie musi być poprawna), to po prostu osobne kwestie.

Seraphe napisał/a:
est nam bardzo przykro że nie spełniliśmy Twoich oczekiwań. Strona jednak zostanie, by robić Ci na złość.

Seraph, ja piszę poważnie - zgłaszam wam błędy, które widzę, a które od początku funkcjonują. Deklaruję też chęć pomocy (nie pierwszy raz zresztą).
Weź pod uwagę, iż prowadząc stronę oficjalną (a nie prywatną) nie robisz jej dla siebie i zaspokojenia swoich ambicji (tylko), ale m.in. dla mnie, jako fanboya Sagi BG. Mam prawo do krytyki, zwłaszcza, że sami prosicie o uwagi. Nie traktuj mojej złośliwości jako wjazd na Twoją osobę (czy kogokolwiek z administracji); nikt z nas nie jest doskonały, ważne, by sobie wzajemnie pomagać.

Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

Wysłany: 2008-06-30, 15:42   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Coincidence napisał/a:
Czyli wolisz mieć zjebane, ale swoje, niż poprawne, ale cudze? ;)

Skoro działa, to czemu nie? :)

Coincidence napisał/a:
Seraph, ja piszę poważnie - zgłaszam wam błędy, które widzę, a które od początku funkcjonują. Deklaruję też chęć pomocy (nie pierwszy raz zresztą).

No żartowałem z tym robieniem na złość :) . Doceniam chęć pomocy, toteż daję znać na gadu ;)

Cytat:
Weź pod uwagę, iż prowadząc stronę oficjalną (a nie prywatną) nie robisz jej dla siebie i zaspokojenia swoich ambicji (tylko), ale m.in. dla mnie, jako fanboya Sagi BG. Mam prawo do krytyki, zwłaszcza, że sami prosicie o uwagi. Nie traktuj mojej złośliwości jako wjazd na Twoją osobę (czy kogokolwiek z administracji); nikt z nas nie jest doskonały, ważne, by sobie wzajemnie pomagać.

Szczerze, brakowało mi tych kilku ostatnich zdań. Zresztą co do reszty dogadamy się via gg.

Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła

I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!
Postaw piwo autorowi tego posta

Kiwi 
Wędrowiec

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2008-07-05, 21:44   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Witam.
W Wieży Ramazitha brakuje kilku polskich modów, m.in. takich, które dawniej się w niej znajdowały (NPC Kitpack, P&P Celestials), a także paru starszych, ale już spolszczonych modyfikacji (NPC Tweak, Zyraen's Miscellany, Super Fikraag, morituri).
W razie potrzeby służę.
pzdr

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Serafin
Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

Wysłany: 2008-07-05, 22:08   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Kiwi, browar dla Ciebie, zostawiłem wiadomość na gadu.

Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła

I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!

Salvanaar 
Wędrowiec

Wysłany: 2008-07-11, 12:26   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Ja mam pytanko małe...tylko zastanawiam się czy dobrze trafiłem :mrgreen:

Czy gdybym chciał ustawic na swojej stronie link do Was to będzie z tym jakiś techniczny problem?

Pozdrawiam. :beer:

2008-07-11, 12:26, użytkownik Salvanaar wykonał(a) rzut 2k8. Wynik rzutu: 8.

Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

Wysłany: 2008-07-11, 14:36   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Salvanaar napisał/a:
Czy gdybym chciał ustawic na swojej stronie link do Was to będzie z tym jakiś techniczny problem?

Żaden :)

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2009-01-06, 15:38   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Hmm, Panowie, może przydałaby się tak aktualizacja modów na WR, co? Dodanie paru polskich pozycji. Wyszło spolszczenie do BP i SoS, ktoś tam na forum walnął parę tłumaczeń. Może warto byłoby poprosić o pozwolenie, na umieszczenie ich na stronie.

Wersje modów na WRce są trochę przestarzałe. WorldMap już dawno doczekał się wersji 7, a na WR jest 6, TweakPacki, FixPacki, ToD, trochę tego się zebrało.

Aha, no i w najnowszym newsie, podsumowaniu grudnia...hmmm...co to jest kuźwa "szkoła Odpychania"? :roll:

Ostatnio zmieniony przez Vinci 2009-01-06, 15:41, w całości zmieniany 1 raz  

Morgoth 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2009-09-23, 01:17   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Witam doszły mnie słuchy, że wieża ma stanąć na nowym silniku. Czy wiadomo już kiedy może do tego dojść? Pozdrawiam

Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

Wysłany: 2009-09-23, 08:58   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Morgoth napisał/a:
Witam doszły mnie słuchy, że wieża ma stanąć na nowym silniku. Czy wiadomo już kiedy może do tego dojść? Pozdrawiam

Zależne od powrotu downloadu. Może pod koniec miesiąca, może za 2 miesiące ;)

Kod:
test kodu z zaznaczeniem

test

test

Ostatnio zmieniony przez Serafin 2009-09-23, 09:29, w całości zmieniany 2 razy  

Morgoth 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2009-10-25, 04:34   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Witam ponownie. Download już powrócił czy stronka oparta o nowy silnik graficzny wraz z dodanym dzialem w modach o ICW ma szansę stanąć w tym miesiącu?

Ostatnio zmieniony przez Morgoth 2009-10-25, 04:37, w całości zmieniany 1 raz  

Albatros 
Postrach

Otrzymał 41 piw(a)

Wysłany: 2009-10-25, 09:12   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Raczej nie, listopad najwcześniej.

Maagdaa napisał/a:
Sotek wiesz jakbym np sobie szla z kumpela albo gorzej-sama i tak nagle mi tu albatros wlatuje na glowe i w ogole wiesz jeszcze rzyga rybami to totalnie masakra ;/ a tak na serio to bym sie wkurzyla ze ''spotyka sie'' ze mna a mnie nie uprzedza ;/

Ichibanboshi 
Obywatel

Otrzymał 3 piw(a)

Wysłany: 2010-07-27, 16:13   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Naszło mnei ponownie na Baldury, zatem oczywiście sobie wszedłem na Wieżę, żeby pościągać mody, ale... Czy ktoś zauwążył, ze odnosniki nie działają? :(

Kikuzono ya aruki nagara no ko sakazuki

marsal2 
Postrach

Otrzymał 22 piw(a)

Wysłany: 2010-07-27, 20:08   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

dlugo 'mysla' ale sie odpalaja, przynajmniej te ktore sprobowalem odpalic.

Ichibanboshi 
Obywatel

Otrzymał 3 piw(a)

Wysłany: 2010-07-28, 16:21   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Zatem musiałem mieć pecha. Avi Maya na 100% nie działa :(

Kikuzono ya aruki nagara no ko sakazuki

Samar 
Poszukiwacz Przygód

Otrzymał 7 piw(a)

Wysłany: 2010-08-18, 11:19   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Mnie bardziej zastanawia dlaczego po naciśnięciu odnośnika forum pojawia się komunikat: Nie znaleziono serwera, a samo forum trzeba wyszukiwać przez google.

Tagi: wr :: wieża :: wieża ramazitha :: opinie :: uwagi :: propozycje :: pytania

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu