Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Uwagi dotyczące pracy moderatorów
Autor Wiadomość
Simi 
Obywatel

Otrzymał 8 piw(a)

Wysłany: 2009-02-18, 22:07   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Dzwonsson napisał/a:
I naprawdę, zakończmy już sprawę kilku nieprzyjemnych wypowiedzi dwóch czy trzech osób.

Nic z tego, jeszcze ja mam ochotę się wypowiedzieć ( no chyba, że Dzwonsson znów zareaguje :P ).
Mój post nie był podżeganiem do jakowejś wojny, bo moje sprawy a Sayja-jinem uznawałam za skończone.
On napisał coś co mi nie odpowiadało, ja odpowiedziałam w tym samym duchu i uważam rachunki za wyrównane ( a nawet nie traktowałam tego zbyt poważnie ).
Nie potrzebna mi była pomoc moderatora, ani żaden przycisk.
Zresztą co to byłaby za dyskusja, gdyby wszyscy sobie potakiwali i wklejali teksty z Wikipedii i tym podobnych.
Zareagowałam jedynie na "salomonowy" osąd Dzwonssona z którym po prostu się nie zgadzam.
No, a Twoja odpowiedż jest co najmniej nieobiektywna i wręcz obrażliwa ( dodam, że nie dla mnie ). Jeśli nie wiesz o co chodzi przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś.
Vinci napisał/a:
Poza tym, czego Wy (a w szczególności Panie) oczekujecie? Że Saiya dostanie bana czy co?

A tam, chodzi o większy obiektywizm w ocenie.
Vinci napisał/a:
ale oczywiście Simi nie zauważyła paru postów kierowanych w stronę Saiyi i musiała dorzucić swoje 3 grosze.

Jak nie, jak tak- zauważyłam. Chodzi mi wyłącznie o reakcję Wielkiego Złego Dzwonssona. :]
I poza tym pytam się z jakiego punktu, czy paragrafu wyrzucono mój post? Jest gdzieś w regulaminie, że moderator ma zawsze rację i krytykować jego postępowania nie wolno? :bang:

(No jak i ten post zostanie wysłany w kosmos zacznę wietrzyć spisek mrhocznych sił) :)

Ostatnio zmieniony przez Simi 2009-02-19, 18:02, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2009-02-18, 23:00   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Cytat:

Echhh, Simi, Ty naprawdę wierzysz, że w tej dyskusji dzieliliśmy użytkowników na mężczyzn i kobiety?

Simi napisał/a:
I poza tym pytam się z jakiego punktu, czy paragrafu wyrzucono mój post? Jest gdzieś w regulaminie, że moderator ma zawsze rację i krytykować jego postępowania nie wolno?

Zapewne poleciał dlatego, że Dzwonek napisał, gdzie kierować uwagi (czyli tutaj), a każdy kolejny post w Temacie tolerancja, który będzie nie na temat i będzie dotyczył tej felernej sprawy - poleci. No i poleciał.

Dzwonsson
[Usunięty]

Wysłany: 2009-02-18, 23:08   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Simi napisał/a:
No, a Twoja odpowiedż jest co najmniej nieobiektywna i wręcz obrażliwa ( dodam, że nie dla mnie ). Jeśli nie wiesz o co chodzi przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś
Simi napisał/a:
Simi, jeżeli mam być szczery... Dyskutowałem na ten temat wczoraj z Witkiem w godzinach nocnych. I nasunął nam się jeden konstruktywny wniosek. Otóż wydaje nam się, iż w twojej opinii nasze decyzje, bądź moje decyzje, będą miały charakter obiektywny, kiedy tobie zostanie przyznana racja. W innym wypadku powołujesz się na brak rzeczonego obiektywizmu z naszej strony. Jednak to tylko nasze przypuszczenia dotyczące twojej osoby wynikające z pewnych obserwacji.
Cytat:
I poza tym pytam się z jakiego punktu, czy paragrafu wyrzucono mój post?
Regulamin napisał/a:
Na forum kategorycznie zabrania się:
:arrow: Publikowania nadmiernej ilości postów tzw. spam. Za jakikolwiek nie wnoszący do dyskusji post użytkownik dostaje ostrzeżenie, niezależnie czy jest córką prezydenta czy ojcem Billa Gatesa.
:arrow: Pisania postów prowokacyjnych.

Oprócz tego kilka uwag:

:arrow: Wszelkie kłótnie, waśnie rozwiązujcie na privie. Dajcie innym porozmawiać w spokoju.
Wystarczyło zajrzeć do regulaminu Tawerny Hrothgara. ;)

Gawith 
Millenium

Otrzymał 24 piw(a)

Wysłany: 2009-02-18, 23:38   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Cytat:
Za jakikolwiek nie wnoszący do dyskusji post użytkownik dostaje ostrzeżenie

hehe, powinienem już dawno stąd wylecieć :P

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2009-02-19, 00:06   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Fakt, ja też xD Gaw, może wymierzymy sobie odpowiednią karę? Proponuję na zlocie parę karniaków xD

No Dzwonku nie przesadzaj z tym regulaminem ;)

Co do reszty. Simi, sprawiasz wrażenie, jakbyś uznawała wszystko co jest nie po Twojej myśli za dyskryminację. A ja, jak pewnie i reszta moderacji, LUBIĘ kobiety i traktuję je z szacunkiem ;) Czasem mam ochotę przyznać Ci rację, nawet jeśli według mnie jej nie masz, żeby nie było afery i jakiegoś posądzenia mnie o nie wiadomo co :roll:

Dzwonsson
[Usunięty]

Wysłany: 2009-02-19, 00:10   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Vinci napisał/a:
No Dzwonku nie przesadzaj z tym regulaminem ;)
Ja tylko odpowiedziałem na zadane pytanie. ;)

Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

Wysłany: 2009-02-19, 01:19   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Bm coś napisał i podsumował, ale me serce i dusza raduje się jak rozwiązujecie spory w sposób inteligentny :)

A może po prostu jestem trochę pijany i nie chce mi się pisać? :mrgreen:

Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła

I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!

Gawith 
Millenium

Otrzymał 24 piw(a)

Wysłany: 2009-02-19, 01:53   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Cytat:
Fakt, ja też xD Gaw, może wymierzymy sobie odpowiednią karę? Proponuję na zlocie parę karniaków xD

Hrhrhrhr, wymierzanie kary, brzmi obiecująco! xD
Cytat:
rozwiązujecie spory w sposób inteligentny :)

My? Wydaje się panu, Prezesie! :lol:

Dzwonsson
[Usunięty]

Wysłany: 2009-02-19, 11:03   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Seraphe napisał/a:
Bm coś napisał i podsumował, ale me serce i dusza raduje się jak rozwiązujecie spory w sposób inteligentny :)
J.R.R. Tolkien - Silmarillion napisał/a:
"A ja (Iluvatar) będę słuchał i radował się, że za waszą sprawą wielkie piękno wcieli się w pieśń. Wtedy głosy Ainurów na podobieństwo harf i lutni, fletów i trąb, wiol i organów, i niezliczonych chórów wyśpiewujących słowa, zaczęły kształtować z tematu Iluvatara Wielką Muzykę; z przeplatających się i nieustannie zmiennych melodii wzbiły się harmonijne dźwięki i popłynęły poza zasięg słuchu w głębie i wysokości, wypełniły przestrzeń, którą zamieszkiwał Iluvatar, przelały się przez jej granicę; Muzyka i echa Muzyki rozległy się w Pustce, aż przestała być pustką. Nigdy już później Ainurowie nie stworzyli równie wspaniałej muzyki, chociaż powiedziane jest, że chóry Ainurów i Dzieci Iluvatara zaśpiewają piękniejszą jeszcze pieśń przez Jego obliczem po dopełnieniu się dni. (...)

(...)W tamtej wszakże godzinie Iluvatar słuchał i przez pewien czas wydawało się, że jest to dobra muzyka, bo nie było w niej skazy.
:mrgreen:

Simi 
Obywatel

Otrzymał 8 piw(a)

Wysłany: 2009-02-19, 17:34   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Dzwonsson napisał/a:
Otóż wydaje nam się, iż w twojej opinii nasze decyzje, bądź moje decyzje, będą miały charakter obiektywny, kiedy tobie zostanie przyznana racja.

:biglol: No, no czego to się człowiek nie dowie o sobie. Wiesz co, wydaje mi się, że większa część ludzkości chciałaby, żeby to jej przyznano rację i uważa tylko to za obiektywne co zgodne ze swoimi przekonaniami. Z tym, że ja nie mam żadnych złudzeń, że Ty akurat podzielisz moje zdanie.

Spróbuję jeszcze raz przedstawić moje stanowisko ( ostatni, obiecuję ).
Dzwonssonie wyobraż sobie, że wychodzisz na ulicę w jarmułce ( nie wiem czy ją nosisz, ale załóżmy ). Przyczepia się do Ciebie jakiś skin i obraża Cię, a potem wynika z tego szarpanina. Przybiega policja i nie słuchając Twoich wyjaśnień kieruje sprawę do sądu.
Sędzia podsumowuje- Dzwonsson wymierzył tyle kopniaków, skin tyle...
Uznaje, że obaj jesteście winni. Na Twoje protesty stwierdza:
- ulica nie jest polem bitwy- mogłeś nie reagować na zaczepki,
- średnio rozgarnięta osoba wie, że skini reagują na widok jarmułki, więc sam jesteś sobie winien, bo powinieneś się domyślić, że sprowokujesz skina.
Drugi sędzia dodaje, że mogłeś nie dać się sprowokować, tylko trzeba było uciekać w stronę najbliższego policjanta.
Rozumiesz już może czemu z tym to osądem pozwoliłam sobie nie zgodzić się? :wall:
Chodziło mi tylko o to, że jest to wyrok niesprawiedliwy, a więc nieobiektywny.
Dlaczego uznaliście moje zdanie za przejaw walczącego feminizmu pozostaje dla mnie tajemnicą, bo gdyby sprawa dotyczyła szanownej mamusi jakiegoś kolegi zareagowałabym tak samo.
Vinci napisał/a:
Co do reszty. Simi, sprawiasz wrażenie, jakbyś uznawała wszystko co jest nie po Twojej myśli za dyskryminację

Vinci ani razu nie zarzucałam Ci stronniczości, szowinizmu itp. brzydkich cech- sam je sobie nie wiedzieć czemu przypisałeś. Na Twoje posty odpowiadałam grzecznie i w większości się z Tobą zgadzałam. To, że masz zdanie na jakiś temat różne od mojego nie znaczy jeszcze, że uważam Cię za męską szowinistyczną świnię. :)
Nie rozumiem tylko, czemu muszę udowadniać, że nie jestem wielbłądem i czemu dopatrujecie się znaczeń tam, gdzie ich nie ma. o0
Tak, czy owak ze swej strony kończę dyskusję na ten temat.

Ostatnio zmieniony przez Simi 2009-02-19, 17:59, w całości zmieniany 2 razy  

mumin 
Poszukiwacz Przygód

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2009-02-19, 20:20   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Simi napisał/a:
On napisał coś co mi nie odpowiadało, ja odpowiedziałam w tym samym duchu i uważam rachunki za wyrównane ( a nawet nie traktowałam tego zbyt poważnie ).
Panno Simi proszę pamiętać i wbici sobie do głowy ze na tym forum żartować mogą tylko wybrane osoby a takim jak my pozostaje się tylko śmiać bo jeśli nie, to znaczy ze nasz niski poziom nie pozwolił nam na zrozumienie wyrafinowanego poczucia humoru i broni cię panie boże nie odpowiadacie na żart żadnym niestosownym pół żartem bo wtedy zdarzyć się może, że dostaniemy zasłużone ostrzeżenie :D

Tak na serio to byłam ostrzeżona i to nawet dosyci konkretnie i oczywiście się zagalopowałam za co szczerze przepraszam .
Simi napisał/a:
szanownej mamusi jakiegoś kolegi zareagowałabym tak samo
Jak ktoś napisze o swojej mamusi np. ze to wspaniała kobieta to ja bym się nie martwiła bo zaraz znajdzie się ktoś kto napisze –a wcale nie twoja stara puszcza się z sąsiadem tylko nic ci nie mówi- (no bo z tymi pochwałami to przecież kurde ludziska uważajcie trochę by nie urazić broni boże czyjegoś ego) a my wtedy go tym przyciskiem skatujemy… zaprzyciskujemy i w ogóle

Sama się zaraz zaprzyciskuje …

Tagi: uwagi :: moderatorzy

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu