Skoro Arkanis, Gawith i Alatariel należą do grupy "Strażnicy Faerunu" to dlaczego są wyróżnieni jako moderatorzy w dziale Tawerna Hrothgara -> Saga Baldur's Gate obok tej grupy.
Chodzi mi tylko o to, że są oni niepotrzebnie powtórzeni jako moderzy działu.
EDIT down
Część poświęconą WR mam zwiniętą.
_________________ "What is popular is not always right; what is right is not always popular."
Ostatnio zmieniony przez Connor 2007-05-19, 19:36, w całości zmieniany 1 raz
2. Serap jak znajdziesz chwile to zrób cos z tymi skórkami, prawdopodobnie nie wgrałes wszystkich na forum a dalej są do wyboru, przez co straciłem (Connor też) prawie dostęp do forum jak próbowałem zmienić.
3. Nie wiem dlaczego, ale nie mogę wgrać avatara z dysku (ze strony chyba też) rozmiary i pojemność sa ok.
Chciałbym reaktywować "swój" wątek o tłumaczeniu Tashii. Pytanie się nasuwa - gdzie? W dziale o BG nie bardzo. Według mnie wartałoby zrobić całkiem nowy dział dla takich projektów (imć Marinus coś tłumaczył, Yarpen robił Kelseya) - świetne miejsce by podsunąc tłumaczowi sugestie i podpytać o stan prac. No i kwestia pomocy, zawsze się znajdą jakieś wątpliwości, a co kilka głów to nie jedna
Co o tym myślicie? Można by niby wsadzać te tematy w Wierzę, ale osobny dział byłby bardziej przejrzysty i rzucałby się w oczy. Oczywiście wszelkie przejawy spamu winny tam być od razu kasowane
Wydaje mi się także, że "tłumacz" powinien mieć mozliwość ingerowania w swój wątek. Czyli mod na ten dział na czas projektu.
Gawith, zacytuję: "Wieża Ramazitha - Czyli mody i tłumaczenia...". Teraz już chyba wiesz, gdzie umieszczać
A nowego działu IMO na razie nie ma sensu tworzyć, chciałbym podkreślić, że te projekty bardzo szybko padają niestety (Marinus i Yarpen, tłumaczycie to jeszcze?). Chociaż z podpisem "tłumacze" może się w końcu wezmą do roboty .
Connor , grupy ułożone są alfabetycznie.
Sotek wiesz jakbym np sobie szla z kumpela albo gorzej-sama i tak nagle mi tu albatros wlatuje na glowe i w ogole wiesz jeszcze rzyga rybami to totalnie masakra ;/ a tak na serio to bym sie wkurzyla ze ''spotyka sie'' ze mna a mnie nie uprzedza ;/
Jestem jak najbardziej za propozycją Gawitha, na pewno zmotywuje to nowych lub starych userów do jakichś nowych projektów, jeśli to będzie bardziej oficjalne. A jeśli nie nowy działa (chodź imo osobiście idziałbym w podforum Wieża Ramazitha dział Tłumaczenia <ogólnie do wszystkich gier>) to dopisać w opisie działów w WR `i tłumaczenia`
Właściwie mamy tu demokrację czy autorytarne rządy istoty niebiańskiej? W pierwszym przypadku czekam na potwierdzenie - zrobię ankietę, zaś w drugim - na decyzję i założę od razu topic.
Podpisuję się pod słowami Albatrosa - potrzeba impulsu, siły napędowej, a pusty dział tym imho niestety nie jest. Poczekajmy na pierwsze tłumaczenia, a powstanie osobny dział z moderacją, gdzie tłumacz będzie mógł ingerować w swój wątek
Gawith napisał/a:
Właściwie mamy tu demokrację
>>> Już bym tak tego nie nazywał. Raz już tak było i jak widać nie spawdziło się.
Gawith napisał/a:
czy autorytarne rządy istoty niebiańskiej?
>>> Bardziej skłaniałbym się ku totalitaryzmowi, widzę, że trzeba z niektórymi krótko . Ankiety czy wątku nie ma póki co sensu robić (kolejny powód, brak na liście obecnych userów typu ThugPoet czy Folmi).
_________________ Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła
I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!
Zdobądź przyjaciół i zgładź wrogów.... Stań przed różnymi wyzwaniami i odkryj tajemnicę swego mrocznego pochodzenia... Tylko, czy ówwyzwanie Cię nie przerośnie?...
po pierwsze: nie "ów wyzwanie". Chyba powinno być "owo", ale nie jestem pewien. Najlepiej dać np. "to wyzwanie"
po drugie: jedno "wyzwanie" możnaby jakoś zastąpić. Np. "stań przed różnymi wyzwaniami" może brzmieć "stań oko w oko z przeróżnymi niebezpieczeństwami"
po trzecie: te 3 kropki po znaku zapytania są kompletnie niepotrzebne. tzw. syndrom magiery
dział IwD napisał/a:
Zło czyha na smaganą wiatrem Dolinę Lodowego Wichru... Stań na czele 6-osobowej grupy, odszukaj zło i zniszcz je by potem cieszyć się sławą, bogactwem i zasłużonym miejscem w historii...
po pierwsze: każdy, kto grał w IwD dobrze wie, że można grać również jedną, dwoma, trzema, czterema, czy pięcioma postaciami ;P
po drugie: przecinek między "je" i "by"
dział PT napisał/a:
Budzisz się na kamiennym sarkofagu... Nie wiesz kim jesteś... Przed oczyma widzisz tylko strzępki wspomnień z poprzednich wcieleń... Masz wrażenie, że już kiedyś chodziłeś po tym świecie... Wyrusz w Sfery w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie: Kim jesteś...
po pierwsze: przecinek między "wiesz" i "kim" zdanie podrzednię złożone
po drugie: "przed oczyma widzisz" to błąd stylistyczny. Może być np. "przed oczyma masz"
po trzecie: po ostatnik "kim jesteś" raczej powinien być znak zapytania. W końcu to pytanie. Znowu niepotrzebny wielokropek
dział sesje napisał/a:
Miejsce od graczy i dla graczy. Zagraj razem z nami .
po pierwsze: "miejsce od graczy" brzmi dosyć dziwnie i jest to raczej niepoprawne pod względem logicznym. Nie przychodzi mi na myśl żadna alternatywa. Może najlepiej zmienić cały opis?
po drugie: brak kropki na końcu polepszyłby efekt wizualny
dział hardware & software napisał/a:
Problemy natury technicznej, niekoniecznie powązane z grami.
literówka, powinno być "powiązane"
dział wieża dyplomaty napisał/a:
Posiadasz własne forum/stronkę o tematyce cRPG i Fantasy? Zareklamuj się tutaj, a my bardzo krytycznie ocenimy ocenimy Twoje dzieło .
Uwaga, zareklamować można się dopiero po napisaniu 10 postów. W przypadku złamania tej zasady warn i kasacja tematu.
po pierwsze: niepotrzebnie powtórzone "ocenimy"
po drugie: sugerowałbym postawienie wykrzyknika po "Uwaga" zamiast przecinka.
IMHO brakuje emotki z uśmieszkiem bo ta -> jest trochę zbyt radosna PRzydałby się taki normalny uśmiech jak w zwykłym phpbb, albo ten usmieszek z gadu gadu 6.1
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum