Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Propozycje zmian na Forum.
Autor Wiadomość
Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

Wysłany: 2007-05-18, 22:52   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   Propozycje zmian na Forum.

Tutaj proszę kierować wszelkie propozycje zmian dotyczących działania forum ;) .

Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła

I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!
Ostatnio zmieniony przez Serafin 2009-09-21, 07:38, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

Connor 
Obywatel

Otrzymał 12 piw(a)

Wysłany: 2007-05-19, 19:25   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Mam uwagę czysto kosmetyczną.

Skoro Arkanis, Gawith i Alatariel należą do grupy "Strażnicy Faerunu" to dlaczego są wyróżnieni jako moderatorzy w dziale Tawerna Hrothgara -> Saga Baldur's Gate obok tej grupy.
Chodzi mi tylko o to, że są oni niepotrzebnie powtórzeni jako moderzy działu.

EDIT down

Część poświęconą WR mam zwiniętą.

"What is popular is not always right; what is right is not always popular."
Ostatnio zmieniony przez Connor 2007-05-19, 19:36, w całości zmieniany 1 raz  

Arkanis 
Obywatel

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2007-05-19, 19:31   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

1. Tak samo Yarpen i Folmi w dziale mody bg.

2. Serap jak znajdziesz chwile to zrób cos z tymi skórkami, prawdopodobnie nie wgrałes wszystkich na forum a dalej są do wyboru, przez co straciłem (Connor też) prawie dostęp do forum jak próbowałem zmienić.

3. Nie wiem dlaczego, ale nie mogę wgrać avatara z dysku (ze strony chyba też) rozmiary i pojemność sa ok.

Nugrud 
Obywatel

Wysłany: 2007-05-20, 09:23   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

To już więcej 'starych' wątków nie zostanie przeniesionych? Nie chce się Wam poprawiać tych krzaczków :P

Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

Wysłany: 2007-05-20, 16:21   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Connor, Arkanis, moderacja zmieniona.

2. Skórki na dzień dzisiejszy pozostały dwie. Napisałem o tym w ogłoszeniach.

3. U mnie wszystko działa, mogę avatar wrzucić i z komputera i z innego adresu. Może to wina przeglądarki?

Nugrud - Przenieśliśmy te warte uwagi. Spamy, tudzież problemy z grami etc. odeszły w niepamięć. No, może niezupełnie, bo mam je jeszcze na hdd :satan:

A propos robota, który zagościł w naszym SB - jak myślicie, czy powinien tam zostać? I, jeżeli jesteście na tak, jakie mu dać teksty? :)

Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła

I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!
Ostatnio zmieniony przez Serafin 2007-05-20, 16:24, w całości zmieniany 2 razy  

Gawith 
Millenium

Otrzymał 24 piw(a)

Wysłany: 2007-05-20, 18:33   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Chciałbym reaktywować "swój" wątek o tłumaczeniu Tashii. Pytanie się nasuwa - gdzie? W dziale o BG nie bardzo. Według mnie wartałoby zrobić całkiem nowy dział dla takich projektów (imć Marinus coś tłumaczył, Yarpen robił Kelseya) - świetne miejsce by podsunąc tłumaczowi sugestie i podpytać o stan prac. No i kwestia pomocy, zawsze się znajdą jakieś wątpliwości, a co kilka głów to nie jedna ;-)

Co o tym myślicie? Można by niby wsadzać te tematy w Wierzę, ale osobny dział byłby bardziej przejrzysty i rzucałby się w oczy. Oczywiście wszelkie przejawy spamu winny tam być od razu kasowane :satan:

Wydaje mi się także, że "tłumacz" powinien mieć mozliwość ingerowania w swój wątek. Czyli mod na ten dział na czas projektu.

Co myślicie o moich postulatach? :)

Connor 
Obywatel

Otrzymał 12 piw(a)

Wysłany: 2007-05-20, 18:47   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Ja jeszcze raz odnośnie moderacji i grup (czysta kosmetyka).

Podforum "Tawerna Hrothgara" jest moderowane przez: Dolina Hrothgara, Strażnicy Faerunu
Podforum "Wieża Ramazitha" jest moderowane przez: Strażnicy Faerunu, Wieża Ramazitha

Warto by było przestawić grupy w podforum "Wieża Ramazitha". Teraz wygląda tak, jakby grupa Wieża Ramazitha miała mniejszą pozycję od Doliny Hrothgara

"What is popular is not always right; what is right is not always popular."

Albatros 
Postrach

Otrzymał 41 piw(a)

Wysłany: 2007-05-20, 19:03   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Gawith, zacytuję: "Wieża Ramazitha - Czyli mody i tłumaczenia...". Teraz już chyba wiesz, gdzie umieszczać :)

A nowego działu IMO na razie nie ma sensu tworzyć, chciałbym podkreślić, że te projekty bardzo szybko padają niestety (Marinus i Yarpen, tłumaczycie to jeszcze?). Chociaż z podpisem "tłumacze" może się w końcu wezmą do roboty ;-) .

Connor , grupy ułożone są alfabetycznie.

Maagdaa napisał/a:
Sotek wiesz jakbym np sobie szla z kumpela albo gorzej-sama i tak nagle mi tu albatros wlatuje na glowe i w ogole wiesz jeszcze rzyga rybami to totalnie masakra ;/ a tak na serio to bym sie wkurzyla ze ''spotyka sie'' ze mna a mnie nie uprzedza ;/

Arkanis 
Obywatel

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2007-05-20, 19:41   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Jestem jak najbardziej za propozycją Gawitha, na pewno zmotywuje to nowych lub starych userów do jakichś nowych projektów, jeśli to będzie bardziej oficjalne. A jeśli nie nowy działa (chodź imo osobiście idziałbym w podforum Wieża Ramazitha dział Tłumaczenia <ogólnie do wszystkich gier>) to dopisać w opisie działów w WR `i tłumaczenia`

Gawith 
Millenium

Otrzymał 24 piw(a)

Wysłany: 2007-05-20, 20:17   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Właściwie mamy tu demokrację czy autorytarne rządy istoty niebiańskiej? :D W pierwszym przypadku czekam na potwierdzenie - zrobię ankietę, zaś w drugim - na decyzję i założę od razu topic.

Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

Wysłany: 2007-05-21, 08:02   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Podpisuję się pod słowami Albatrosa - potrzeba impulsu, siły napędowej, a pusty dział tym imho niestety nie jest. Poczekajmy na pierwsze tłumaczenia, a powstanie osobny dział z moderacją, gdzie tłumacz będzie mógł ingerować w swój wątek :)

Gawith napisał/a:
Właściwie mamy tu demokrację

>>> Już bym tak tego nie nazywał. Raz już tak było i jak widać nie spawdziło się.

Gawith napisał/a:
czy autorytarne rządy istoty niebiańskiej? :D

>>> Bardziej skłaniałbym się ku totalitaryzmowi, widzę, że trzeba z niektórymi krótko ;) . Ankiety czy wątku nie ma póki co sensu robić (kolejny powód, brak na liście obecnych userów typu ThugPoet czy Folmi).

Gawith 
Millenium

Otrzymał 24 piw(a)

Wysłany: 2007-05-21, 08:10   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Cytat:
Poczekajmy na pierwsze tłumaczenia, a powstanie osobny dział z moderacją, gdzie tłumacz będzie mógł ingerować w swój wątek

:o:

To przecież mówię, że chcę założyć wątek, nie?

Jak tam wolisz, poczekamy, zobaczymy.

Coś jeszce miałem, cholender, napisać, ale zupełnie nie pamiętam co :P

Killord 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2007-05-30, 16:50   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

błędy w opisach działów rażą... bardzo :bang:
dział BG napisał/a:
Zdobądź przyjaciół i zgładź wrogów.... Stań przed różnymi wyzwaniami i odkryj tajemnicę swego mrocznego pochodzenia... Tylko, czy ów wyzwanie Cię nie przerośnie?...

po pierwsze: nie "ów wyzwanie". Chyba powinno być "owo", ale nie jestem pewien. Najlepiej dać np. "to wyzwanie"
po drugie: jedno "wyzwanie" możnaby jakoś zastąpić. Np. "stań przed różnymi wyzwaniami" może brzmieć "stań oko w oko z przeróżnymi niebezpieczeństwami"
po trzecie: te 3 kropki po znaku zapytania są kompletnie niepotrzebne. tzw. syndrom magiery :P
dział IwD napisał/a:
Zło czyha na smaganą wiatrem Dolinę Lodowego Wichru... Stań na czele 6-osobowej grupy, odszukaj zło i zniszcz je by potem cieszyć się sławą, bogactwem i zasłużonym miejscem w historii...

po pierwsze: każdy, kto grał w IwD dobrze wie, że można grać również jedną, dwoma, trzema, czterema, czy pięcioma postaciami ;P
po drugie: przecinek między "je" i "by"
dział PT napisał/a:
Budzisz się na kamiennym sarkofagu... Nie wiesz kim jesteś... Przed oczyma widzisz tylko strzępki wspomnień z poprzednich wcieleń... Masz wrażenie, że już kiedyś chodziłeś po tym świecie... Wyrusz w Sfery w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie: Kim jesteś...

po pierwsze: przecinek między "wiesz" i "kim" zdanie podrzednię złożone
po drugie: "przed oczyma widzisz" to błąd stylistyczny. Może być np. "przed oczyma masz"
po trzecie: po ostatnik "kim jesteś" raczej powinien być znak zapytania. W końcu to pytanie. Znowu niepotrzebny wielokropek
dział sesje napisał/a:
Miejsce od graczy i dla graczy. Zagraj razem z nami :) .

po pierwsze: "miejsce od graczy" brzmi dosyć dziwnie i jest to raczej niepoprawne pod względem logicznym. Nie przychodzi mi na myśl żadna alternatywa. Może najlepiej zmienić cały opis?
po drugie: brak kropki na końcu polepszyłby efekt wizualny
dział hardware & software napisał/a:
Problemy natury technicznej, niekoniecznie powązane z grami.

literówka, powinno być "powiązane"
dział wieża dyplomaty napisał/a:
Posiadasz własne forum/stronkę o tematyce cRPG i Fantasy? Zareklamuj się tutaj, a my bardzo krytycznie ocenimy ocenimy Twoje dzieło ;) .
Uwaga, zareklamować można się dopiero po napisaniu 10 postów. W przypadku złamania tej zasady warn i kasacja tematu.

po pierwsze: niepotrzebnie powtórzone "ocenimy"
po drugie: sugerowałbym postawienie wykrzyknika po "Uwaga" zamiast przecinka.

Gawith 
Millenium

Otrzymał 24 piw(a)

Wysłany: 2007-05-30, 18:48   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Podpisuję się obiema ręcami, od wieków się dopominam, żeby to pozmieniać. GJ Killord.

Cytat:
Miejsce od graczy i dla graczy. Zagraj razem z nami

Może po prostu: "Przez graczy dla graczy" To "zagraj" też się nieładnie komponuje z pierwszym zdaniem (prawie jak powtórzenie ;) (

Lord Pawello 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2007-05-31, 07:16   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

IMHO brakuje emotki z uśmieszkiem bo ta -> :) jest trochę zbyt radosna ;) PRzydałby się taki normalny uśmiech jak w zwykłym phpbb, albo ten usmieszek z gadu gadu 6.1 :D

Tagi: propozycje :: zmiana :: tawerna hrothgara :: th

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu