Wie ktoś czy można jeszcze gdzies sagę Fallouta? Najlepiej w Poznaniu lub jakiś sklep internetowy. Chyba przegapiłem fajną grę Kiedyś próbowałem w to grać, ale szybko się zniechęcałem, nie zdążyłem poznać tego klimatu, który jest podobno niezły. No i lubię Tormenta za możlwość niewalczenia
Dawno nie grałem, ale czy tam nie było tak, że nie wystarczy wybrać przedmiotów do sprzedaży, ale trzeba wybrać też wybrać co chce się w zamian?
Wybierasz co sprzedajesz, masz podaną względną wartość, wtedy wybierasz od gościa co chcesz za to, tak jakbyś chciał to kupić, tylko możesz wybrać np. złoto z jego ekwipunku.
Pomocy Mam problem w Falloucie 2. Jak sprzedaje towary to nie dodaje mi kasy. Mam cały czas zero Wie ktoś coś na ten temat?
chyba kazdy wie cos na ten temat kto gral w fallouta
w fallout'ie istnieje handel wymienny, czyli dajesz w okienku handlu itemy ktore chcesz sprzedac, potem z inwentarza sprzedawcy przeciagasz co chcesz kupic (np. kase). na dole masz napisane: po twojej stronie wartosc przedmiotow ktore chcesz sprzedac, a po stronie sprzedawcy to ile on chce za swoje rzeczy.
aby transakcja doszla do skutku wartosc twoich rzeczy musi byc rowna badz wieksza od wartosc rzeczy sprzedawcy.
aby transakcja doszla do skutku wartosc twoich rzeczy musi byc rowna badz wieksza od wartosc rzeczy sprzedawcy.
A ja gdzieś czytałem, że gdy będzie się klikało jak głupi na przycisk 'Handel' to mimo większej wartości przedmiotów kupowanych, transakcja dojdzie do skutku
Jachu, mała rada, dużo kradnij. Niektóre zostawione przedmioty możesz spokojnie odzyskać
_________________ Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła
I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!
A ja gdzieś czytałem, że gdy będzie się klikało jak głupi na przycisk 'Handel' to mimo większej wartości przedmiotów kupowanych, transakcja dojdzie do skutku
ciekawe, kiedys bede musial poprobowac. zreszta fallout ma tyle ester eggow ze az strach przeszukujcie z uporem archiwa w komputerach w VC, po pewnym czasie komputer zacznie dosc ciekawie gadac
albo po zaszantazowaniu doktorka w VC (w krypcie siedzi), po tym jak zaproponuje abyscie zdobyli dla niego Jet, poproscie go o wyleczenie z jakiejkolwiek przypadlosci (nie zapomnijcie o save'ie )
Seraphe napisał/a:
Jachu, mała rada, dużo kradnij. Niektóre zostawione przedmioty możesz spokojnie odzyskać
tak, kradnij, cpaj, a przede wszystkim co chwile rob 'kłik sejw'
Wklejam co napisałem już na innym forum, może tu znajdę pomoc:
"Po raz kolejny gram w F2. Gram kobitką o imieniu Buffy i teraz sprawa taka, że bohaterka puściła się z Joeyem przed wykonaniem questu dla Anny i niestety ćpunek gdzieś zniknął . Czy 600 expa przepadło czy mogę go gdzieś znaleźć?
Inna rzecz, w dialogu z Metzgerem nie mam opcji, żeby mu dać dupy i dołożyć 500$. wtf?"
_________________ Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła
I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!
A jakie masz statystyki? Bo jak miałem tam mniej niż 6 inta to też nie było sekwencji
Ja sam gram teraz w fallouta przygłupem (zrobiłem błąd, wiem ale niektóre kwestie dialogowe są poprostu takie głupie że trzeba myśleć by odgadnąć o co twojemu hirołsowi chodzi.) i jestem w kopalni tych obcych. I jak wchodze do kopalni to fajnie .Ale jak wychodze to wywala mnie do systemu. Pomoże ktoś?
_________________ Przepisy na krruche ciateczka
Miłość wystarcza sama sobie. Gdy zawładnie jakimś sercem, skupia w sobie wszystkie inne uczucia. Dusza, która kocha... kocha i nie myśli o niczym innym. ~ św. Bernard z Clairvaux
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum