Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
NPC

Najlepsi NPC przyłączalni:
Zevran
9%
 9%  [ 4 ]
Alistair
13%
 13%  [ 6 ]
Wynne
13%
 13%  [ 6 ]
Morrigan
13%
 13%  [ 6 ]
Sten
13%
 13%  [ 6 ]
Leliana
6%
 6%  [ 3 ]
Mabari
9%
 9%  [ 4 ]
Oghren
9%
 9%  [ 4 ]
Shale
4%
 4%  [ 2 ]
Loghain
4%
 4%  [ 2 ]
Głosowań: 15
Wszystkich Głosów: 43

Autor Wiadomość
Firena 
Zdobywca

Otrzymał 21 piw(a)

Wysłany: 2009-12-16, 00:18   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   NPC

Ankieta jest ogólnie o NPC występujących w DA :) Postaci jest trochę, jedne wzbudziły we mnie pozytywne emocje, inne zaś sprawiły, że nóż mi się w kieszeni otwierał. Osobiście wyłoniłam trzy osobniki z postaci przyłączalnych, moich ulubieńców, co się ze mną panoszyli.

Zevran - przede wszystkim za charakter, sam romans może nie porwał mnie, podobnie zresztą jak wygląd postaci, jednak jego podejście do życia, jak i bantery z innymi członkami w drużynie sprawiły, że będzie stałym kompanem mojej postaci.
Wynne - chociaż staruszka, to zrobiła na mnie pozytywne wrażenie. Smakosz dobrego alkoholu, poczciwa magini, która potrafi przeprosić i przyznać się do błędu. Taka miła babcia, mająca genialne rozmowy z Alistairem, jak i Zevranem.
Mabari - świetne rzeczy wykopywał ^^

Ostatnio zmieniony przez Serafin 2009-12-16, 14:54, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

mumin 
Poszukiwacz Przygód

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2009-12-16, 08:41   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Alistair – Uwielbiam tego dwudziestoparoletniego prawiczka za całokształt , bo jest słodziaśny i taki niewinny ...czy wspomniałam że jest słodziaśny. Lubię w nim chyba wszystko :)
Zevran – Tu mam dość mieszane uczucia ...zawsze go taszczę ze sobą i ogólnie jest mi niezbędny do szczęścia , ale i tak uważam że jest najmniej dopracowany i najbardziej nielogicznie skonstruowany ze wszystkich NPC a sposób w jaki go „werbujemy”... masakra
Loghain- Zazwyczaj go nie biorę do drużyny (bo za bardzo lubię Alistaira) ale i tak uważam że to jeden z najseksowniejszy tych złych i mrocznych (szkoda że jest taki stary ) :(

Cavird 
Wędrowiec

Otrzymał 2 piw(a)

Wysłany: 2009-12-16, 13:18   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Morrigan - bo mi przypomina Viconię, cudownie dogryza kazdemu
Sten - bo mi przypomina Minsca
Leliana - bo mi przypomina Imoen

teneery 
Poszukiwacz Przygód

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2009-12-16, 16:28   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Loghain - przeczytałam książkę przed grą, co sprawiło, że z wywaleniem Alistaira nawet się nie wahałam. Nie, żebym nie lubiła AListaira, ale nie jest jednym z moich ulubieńców.
Zevran - gość mnie śmieszy i tyle. Poza tym romans na pewno lepszy od Alistaira, a jego dialgoi z Oghrenem to po protu arcydzieło :mrgreen:
Mabari - czyli Pikuś (dla Was PAN Pikuś :P ) jezt po prostu moim kochanym psiakiem ;)

ALe poważnie, tylko trzy opcje? Nie dało się choć jedną więcej? :P

Ostatnio zmieniony przez teneery 2009-12-16, 16:56, w całości zmieniany 2 razy  

Firena 
Zdobywca

Otrzymał 21 piw(a)

Wysłany: 2009-12-16, 19:44   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

teneery napisał/a:

Dało się, ale nie ma ogromu postaci przyłączalnych, więc dałam tylko 3 opcje :)

teneery napisał/a:
Zevran - gość mnie śmieszy i tyle. Poza tym romans na pewno lepszy od Alistaira, a jego dialgoi z Oghrenem to po protu arcydzieło :mrgreen:

O tak, zgadzam się. Ale rozmowa o piersiach Wynne też niczego sobie :D

Cavird napisał/a:

Czym? :D Gadatliwy to on nie jest, chociaż śmiech mnie dopadł, jak przeprowadziłam z nim rozmowę o słodyczach :P

Cavird 
Wędrowiec

Otrzymał 2 piw(a)

Wysłany: 2009-12-16, 22:15   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Firena napisał/a:
teneery napisał/a:

teneery napisał/a:

O tak, zgadzam się. Ale rozmowa o piersiach Wynne też niczego sobie :D

Cavird napisał/a:

Czym? :D Gadatliwy to on nie jest, chociaż śmiech mnie dopadł, jak przeprowadziłam z nim rozmowę o słodyczach :P

Wielki napakowany koles z mieczem dwuręcznym, pochodzący z egzotycznego ludu

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2009-12-17, 08:42   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Wychodzi na to, że w żeńskiej części Tawerny prym wiedzie heterek ze skłonnościami do homikowania. Ma to jakiś podtekst? Ja niechcący odpaliłem romans z tym Zevranem (i nawet mi dało achika), ale po obejrzeniu fragmentu scenki nie zjadłem obiadu a na kolację sucharek z wodą święconą. ;)
Nie wiem czy to kwestia beznadziejnego dubbingu, ale dla mnie Zevran jest nie do przełknięcia.

Firena 
Zdobywca

Otrzymał 21 piw(a)

Wysłany: 2009-12-17, 20:22   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Aurelinus napisał/a:
Wychodzi na to, że w żeńskiej części Tawerny prym wiedzie heterek ze skłonnościami do homikowania. Ma to jakiś podtekst? Ja niechcący odpaliłem romans z tym Zevranem (i nawet mi dało achika), ale po obejrzeniu fragmentu scenki nie zjadłem obiadu a na kolację sucharek z wodą święconą. ;)
Nie wiem czy to kwestia beznadziejnego dubbingu, ale dla mnie Zevran jest nie do przełknięcia.

Aurel, mam rozumieć, że masz polską wersję? Ja jednak połasiłam się na angielską i wg mnie jest o niebo lepiej, bo słyszałam już dubbing np. Zevcia. Syf i koniec, w wersji oryginalnej, gdzie ma akcent rosyjski... od razu sympatyczniej. W dodatku by go docenić, bierz go ze sobą dla banterów z innymi postaciami - naprawdę zmienia się o nim zdanie :)

Chociaż motyw przyjęcia Zevrana nietrafiony.

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2009-12-18, 08:38   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Grałem w angielską za pierwszym podejściem, ale za dużo rzeczy mnie rozprasza i mi trochę przeszkadza wersja angielska, mając polską mogę w czasie scenek pójść zrobić kawę albo... no, nie muszę siedzieć i się skupiać. W każdym razie wasze zainteresowanie heteroskami nie ma z tym nic wspólnego. :P

Firena 
Zdobywca

Otrzymał 21 piw(a)

Wysłany: 2009-12-18, 09:55   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Aurelinus napisał/a:
Grałem w angielską za pierwszym podejściem, ale za dużo rzeczy mnie rozprasza i mi trochę przeszkadza wersja angielska, mając polską mogę w czasie scenek pójść zrobić kawę albo... no, nie muszę siedzieć i się skupiać. W każdym razie wasze zainteresowanie heteroskami nie ma z tym nic wspólnego. :P

Można wrzucić polskie napisy zamiast angielskich. I po ptokach.

Btw wyciosany charakter Alistaira i Leliany nadzwyczaj przypadł mi do gustu. W sumie oprócz Morrigan i Stena jakoś wszyscy mi się spodobali... w sumie Sten nie jest zły, takie podejście Qunari, co nie zmienia faktu, że mógłby się nieco uspołecznić. W klatce siedział, mógł znajomości poszerzyć swoje.

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2009-12-18, 10:32   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Przy tej wielkości napisach to mordęga. Znam angielski dobrze, ale jakoś, pomimo tej ogólnej beznadziei gram w full PL.

Morrigan to żywa kopia Viconii. Dla mnie (i pewnie wiekszości) to mega klimatyczna postać, a komentarze, szczególnie do dobrych uczynków ma debeściarskie. Leliana to mega słodka idiotka, ta opowieść o CIA w jej wykonaniu brzmi niewiarygodnie tak po polsku jak po angielsku.

Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2009-12-18, 10:34, w całości zmieniany 1 raz  

teneery 
Poszukiwacz Przygód

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2009-12-18, 14:38   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Firena napisał/a:
teneery napisał/a:

Niby tak, ale kwestia osób o świetnym charakterze a kwestia postaci uzupełniających nam silną drużynę są zgoła różne ;)

Aurelinus napisał/a:
Wychodzi na to, że w żeńskiej części Tawerny prym wiedzie heterek ze skłonnościami do homikowania. Ma to jakiś podtekst?

Nie, nie ma. Kiedy gra się kobietą Zevran w magiczny sposób zainteresowany jest strażniczką, nie strażnikiem - i to ma nam przeszkadzać? :P

Aurelinus napisał/a:
Ja niechcący odpaliłem romans z tym Zevranem (i nawet mi dało achika), ale po obejrzeniu fragmentu scenki nie zjadłem obiadu a na kolację sucharek z wodą święconą. ;)

Niechcący? To znaczy przypadkiem go zaprosiłeś do namiotu? :P

Firena 
Zdobywca

Otrzymał 21 piw(a)

Wysłany: 2009-12-18, 18:28   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Aurelinus napisał/a:
Przy tej wielkości napisach to mordęga. Znam angielski dobrze, ale jakoś, pomimo tej ogólnej beznadziei gram w full PL.

Najpierw grałam w full angielską wersję, ale fakt, czasami była to makabra, chociaż... nie jest tak źle :) a że gram na lapcu, to jakoś mi te napisy jednak nie przeszkadzają, pewnie kwestia rozdzielczości itp.

A wracając do meritum całego tematu:

Aurelinus napisał/a:
Morrigan to żywa kopia Viconii. Dla mnie (i pewnie wiekszości) to mega klimatyczna postać, a komentarze, szczególnie do dobrych uczynków ma debeściarskie. Leliana to mega słodka idiotka, ta opowieść o CIA w jej wykonaniu brzmi niewiarygodnie tak po polsku jak po angielsku.

Viconię lubiłam, a Morrigan... jednak nie mogę się do niej przekonać :omg: A miałeś w party wyciosaną Lelianę? Przestaje wtedy pierdzielić o tym zakonie i staje się w pełni bardką... w wersji zabójca ^^

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2009-12-18, 23:04   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Cały czas śmigam w zestawie Leliana, Morka, i Alek, Chyba chodzi o to, że lubię jak się baby o mnie kłócą... :P A ten Zevran :patyk: to tak z głupia frant, nic mu nie obiecywałem... :granat:

Firena 
Zdobywca

Otrzymał 21 piw(a)

Wysłany: 2009-12-19, 08:40   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Aurelinus napisał/a:
Cały czas śmigam w zestawie Leliana, Morka, i Alek, Chyba chodzi o to, że lubię jak się baby o mnie kłócą... :P

Skomentowałabym to z pełną złośliwością nabytą w ostatnich miesiącach, ale święta idą, to sobie podaruję :biglol:

Zevran jak Zevran, jemu nic nie trzeba obiecywać, on to śmiały chłop jest i sam sobie ubzdura, że jednak coś tam ku niemu ciągniesz.

Stena następnym razem zostawiam w klatce xD Oto moje postanowienie. No i z Oghrenem znalazłam wspólny język :P

Tagi: npc :: dragon :: age :: origins :: dlc :: postacie :: dragon age

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu