Ankieta jest ogólnie o NPC występujących w DA Postaci jest trochę, jedne wzbudziły we mnie pozytywne emocje, inne zaś sprawiły, że nóż mi się w kieszeni otwierał. Osobiście wyłoniłam trzy osobniki z postaci przyłączalnych, moich ulubieńców, co się ze mną panoszyli.
Zevran - przede wszystkim za charakter, sam romans może nie porwał mnie, podobnie zresztą jak wygląd postaci, jednak jego podejście do życia, jak i bantery z innymi członkami w drużynie sprawiły, że będzie stałym kompanem mojej postaci.
Wynne - chociaż staruszka, to zrobiła na mnie pozytywne wrażenie. Smakosz dobrego alkoholu, poczciwa magini, która potrafi przeprosić i przyznać się do błędu. Taka miła babcia, mająca genialne rozmowy z Alistairem, jak i Zevranem.
Mabari - świetne rzeczy wykopywał
_________________ Cranberries - Zombie
Ostatnio zmieniony przez Serafin 2009-12-16, 14:54, w całości zmieniany 1 raz
Alistair – Uwielbiam tego dwudziestoparoletniego prawiczka za całokształt , bo jest słodziaśny i taki niewinny ...czy wspomniałam że jest słodziaśny. Lubię w nim chyba wszystko
Zevran – Tu mam dość mieszane uczucia ...zawsze go taszczę ze sobą i ogólnie jest mi niezbędny do szczęścia , ale i tak uważam że jest najmniej dopracowany i najbardziej nielogicznie skonstruowany ze wszystkich NPC a sposób w jaki go „werbujemy”... masakra
Loghain- Zazwyczaj go nie biorę do drużyny (bo za bardzo lubię Alistaira) ale i tak uważam że to jeden z najseksowniejszy tych złych i mrocznych (szkoda że jest taki stary )
Loghain - przeczytałam książkę przed grą, co sprawiło, że z wywaleniem Alistaira nawet się nie wahałam. Nie, żebym nie lubiła AListaira, ale nie jest jednym z moich ulubieńców.
Zevran - gość mnie śmieszy i tyle. Poza tym romans na pewno lepszy od Alistaira, a jego dialgoi z Oghrenem to po protu arcydzieło
Mabari - czyli Pikuś (dla Was PAN Pikuś ) jezt po prostu moim kochanym psiakiem
ALe poważnie, tylko trzy opcje? Nie dało się choć jedną więcej?
Ostatnio zmieniony przez teneery 2009-12-16, 16:56, w całości zmieniany 2 razy
Wychodzi na to, że w żeńskiej części Tawerny prym wiedzie heterek ze skłonnościami do homikowania. Ma to jakiś podtekst? Ja niechcący odpaliłem romans z tym Zevranem (i nawet mi dało achika), ale po obejrzeniu fragmentu scenki nie zjadłem obiadu a na kolację sucharek z wodą święconą.
Nie wiem czy to kwestia beznadziejnego dubbingu, ale dla mnie Zevran jest nie do przełknięcia.
Wychodzi na to, że w żeńskiej części Tawerny prym wiedzie heterek ze skłonnościami do homikowania. Ma to jakiś podtekst? Ja niechcący odpaliłem romans z tym Zevranem (i nawet mi dało achika), ale po obejrzeniu fragmentu scenki nie zjadłem obiadu a na kolację sucharek z wodą święconą.
Nie wiem czy to kwestia beznadziejnego dubbingu, ale dla mnie Zevran jest nie do przełknięcia.
Aurel, mam rozumieć, że masz polską wersję? Ja jednak połasiłam się na angielską i wg mnie jest o niebo lepiej, bo słyszałam już dubbing np. Zevcia. Syf i koniec, w wersji oryginalnej, gdzie ma akcent rosyjski... od razu sympatyczniej. W dodatku by go docenić, bierz go ze sobą dla banterów z innymi postaciami - naprawdę zmienia się o nim zdanie
Grałem w angielską za pierwszym podejściem, ale za dużo rzeczy mnie rozprasza i mi trochę przeszkadza wersja angielska, mając polską mogę w czasie scenek pójść zrobić kawę albo... no, nie muszę siedzieć i się skupiać. W każdym razie wasze zainteresowanie heteroskami nie ma z tym nic wspólnego.
Grałem w angielską za pierwszym podejściem, ale za dużo rzeczy mnie rozprasza i mi trochę przeszkadza wersja angielska, mając polską mogę w czasie scenek pójść zrobić kawę albo... no, nie muszę siedzieć i się skupiać. W każdym razie wasze zainteresowanie heteroskami nie ma z tym nic wspólnego.
Można wrzucić polskie napisy zamiast angielskich. I po ptokach.
Btw wyciosany charakter Alistaira i Leliany nadzwyczaj przypadł mi do gustu. W sumie oprócz Morrigan i Stena jakoś wszyscy mi się spodobali... w sumie Sten nie jest zły, takie podejście Qunari, co nie zmienia faktu, że mógłby się nieco uspołecznić. W klatce siedział, mógł znajomości poszerzyć swoje.
Przy tej wielkości napisach to mordęga. Znam angielski dobrze, ale jakoś, pomimo tej ogólnej beznadziei gram w full PL.
Morrigan to żywa kopia Viconii. Dla mnie (i pewnie wiekszości) to mega klimatyczna postać, a komentarze, szczególnie do dobrych uczynków ma debeściarskie. Leliana to mega słodka idiotka, ta opowieść o CIA w jej wykonaniu brzmi niewiarygodnie tak po polsku jak po angielsku.
Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2009-12-18, 10:34, w całości zmieniany 1 raz
ALe poważnie, tylko trzy opcje? Nie dało się choć jedną więcej?
Dało się, ale nie ma ogromu postaci przyłączalnych, więc dałam tylko 3 opcje
Niby tak, ale kwestia osób o świetnym charakterze a kwestia postaci uzupełniających nam silną drużynę są zgoła różne
Aurelinus napisał/a:
Wychodzi na to, że w żeńskiej części Tawerny prym wiedzie heterek ze skłonnościami do homikowania. Ma to jakiś podtekst?
Nie, nie ma. Kiedy gra się kobietą Zevran w magiczny sposób zainteresowany jest strażniczką, nie strażnikiem - i to ma nam przeszkadzać?
Aurelinus napisał/a:
Ja niechcący odpaliłem romans z tym Zevranem (i nawet mi dało achika), ale po obejrzeniu fragmentu scenki nie zjadłem obiadu a na kolację sucharek z wodą święconą.
Niechcący? To znaczy przypadkiem go zaprosiłeś do namiotu?
Przy tej wielkości napisach to mordęga. Znam angielski dobrze, ale jakoś, pomimo tej ogólnej beznadziei gram w full PL.
Najpierw grałam w full angielską wersję, ale fakt, czasami była to makabra, chociaż... nie jest tak źle a że gram na lapcu, to jakoś mi te napisy jednak nie przeszkadzają, pewnie kwestia rozdzielczości itp.
A wracając do meritum całego tematu:
Aurelinus napisał/a:
Morrigan to żywa kopia Viconii. Dla mnie (i pewnie wiekszości) to mega klimatyczna postać, a komentarze, szczególnie do dobrych uczynków ma debeściarskie. Leliana to mega słodka idiotka, ta opowieść o CIA w jej wykonaniu brzmi niewiarygodnie tak po polsku jak po angielsku.
Viconię lubiłam, a Morrigan... jednak nie mogę się do niej przekonać A miałeś w party wyciosaną Lelianę? Przestaje wtedy pierdzielić o tym zakonie i staje się w pełni bardką... w wersji zabójca
Cały czas śmigam w zestawie Leliana, Morka, i Alek, Chyba chodzi o to, że lubię jak się baby o mnie kłócą... A ten Zevran to tak z głupia frant, nic mu nie obiecywałem...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum