Witam.
Serwer jest od niedawna, ale już trzeba zacząć snuć plany nt. dalszych jego losów. Otóż z Albatrosem doszliśmy do wniosku, że przy obecnych ilościach odwiedzin per miesiąc zarówno Tawerny jak i Wieży w niedługim czasie może nie starczać transferu pod koniec poszczególnego miesiąca. Dowód: Liczba odwiedzin Wieży po zmianie serwera znacząco wzrosła i w połowie miesiąca statystyka odwiedzin wynosi już ponad 7000. Dla porównania w poprzednim miesiącu liczba odwiedzin wyniosła 9000. Nie ma się co dziwić, rośnie ilość modów w downloadzie - rosną i odwiedziny. Podobnie jest z forum - przybywa użytkowników, przybywa postów...
Koszt dokupienia 1GB transferu miesięcznie to koszt 5 zł (4.99 pln) dlatego pytam: Kto byłby w stanie ewentualnie dopłacać się do transferu?
Nie jest to w tej chwili problem (jak mówiłem, jeszcze wychodzimy na plus ~2GB), ale musimy być przygotowani na taką ewentualność. Napewno ja się dołożę, na tyle na ile będę w stanie. Nie wiem jak się ma sprawa z Albatrosem, ale podejrzewam, że również wspomoże nasze wspólne konto . No i nie wiem też jak się ma sprawa z Wami. Napiszcie ile bylibyście w stanie zapłacić. Naprawdę, może być to nawet symboliczna złotówka.
Seraphe
_________________ Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła
I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!
Gdy składalismy się na serwer nie miałem kasiory, ale teraz z chęcią się zrehabilituję - 2, 3 dyszki mogę na 100% obiecać. Na jakis czas wystarczy, później się będziem martwić
Z całym szacunkiem, ale ja bym wywalił stronę, na której nic specjalnego nie ma, a to przecież ona generuje największy transfer na serwerze... To tylko moja sugestia, która i tak nie zostanie zrealizowana.
Też przyłączam się do tego co mówił Marinus. Strona ma braki. A przecież są strony na których wszystko jest opisane naprawdę PRO - i trudno się wybić. A przecież forum jest fajowe
Czy to jakaś pomyłka, czy ósmego (a więc po TYGODNIU) połowa transferu poszła już się ten teges? o.O
Takie są efekty coraz większej popularności Wieży...
Yakushi napisał/a:
przenieście je na jakiegoś prywatnego free ftpka
Dobry pomysł. Problem w tym, że darmowe są dosyć wolne... Zawsze jednak można skorzystać z serwerów na lcs.net.pl, które mogę otrzymać za darmo.
btw. Nugrud sie pytał o numer konta, niestety teraz ktoś inny musi go użyczyć, z uwagi na to, iż moja babcia jest na wczasach i nie będę miał wglądu na konto. Alb, podejmiesz się tego?
_________________ Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła
I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!
Ostatnio zmieniony przez Serafin 2007-08-09, 09:50, w całości zmieniany 1 raz
Sotek wiesz jakbym np sobie szla z kumpela albo gorzej-sama i tak nagle mi tu albatros wlatuje na glowe i w ogole wiesz jeszcze rzyga rybami to totalnie masakra ;/ a tak na serio to bym sie wkurzyla ze ''spotyka sie'' ze mna a mnie nie uprzedza ;/
Ostatnio zmieniony przez Albatros 2007-08-09, 16:21, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum