Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Konkurs
Autor Wiadomość
Dzwonsson
[Usunięty]

Wysłany: 2008-10-04, 13:12   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   Konkurs

Jakiś czas temu wpadłem na ideę organizowania konkursów mających zachęcić stałych i sporadycznych użytkowników Tawerny Hrothgara do wysiłku umysłowego i włożenia swojej pracy w rozwój forum... Skonsultowałem się z Seraphe i uzyskałem odpowiedź, że pomysł jest całkiem ciekawy. Po ustaleniu szczegółów przedstawiam jak wyglądać będzie pierwsza propozycja zabawy.

Konkurs Pierwszy:

Temat: "Polska Idealna"
Forma: Literacka
Czas składania prac: 10 listopada 2008
Rozwiązanie konkursu: 11 listopada 2008
Opis:
Z okazji zbliżającego się święta zwanego Dniem Niepodległości i dziewięćdziesiątej już rocznicy odzyskania suwerenności przez Rzeczpospolitą Polską zostaje zorganizowany konkurs literacki zatytułowany "Polska Idealna". Zainteresowani winni przesłać swoją pracę pod adres email mizeroth@gmail.com tudzież jako wiadomość prywatną do skrzynki użytkownika Dzwonssona. Forma prac jest właściwie dowolna, ograniczona jedynie ramami pracy pisemnej. Propozycja konkursowa może przybrać wizję opowiadania, artykułu prasowego, reportażu, dokumentu etc. Treść jest zasugerowana tematem. "Polska Idealna". Każdy zainteresowany winien zawrzeć w pracy swoją wizję życia w kraju przyjemnym i bezproblemowym jakim może stać się III RP. Praca nie musi składać się z terminów politycznych lub gospodarczych, może zawierać opis aspektów życia codziennego, towarzyskiego, zawodowego. Jedynym warunkiem jest wplątanie w treść własnej idei kraju, w którym chcielibyśmy wszyscy mieszkać i cieszyć się stosunkowym życiem.
Po upływie terminu składania prac komisja składająca się z administratora Seraphe oraz mojej skromnej osoby oceni każdą z propozycji po czym w odpowiednim czasie ogłosi zwycięzce i opublikuje jego pracę na forum Tawerny Hrothgara oraz oczywiście wręczy nagrodę opisaną w następnym punkcie. Sędziowie rzecz jasna nie biorą udziału w zabawie. Wszelkie pytania oraz propozycje należy wysłać pod adres email mizeroth@gmail.com lub jako PW do skrzynki Dzwonssona, czyli kolokwialnie mówiąc, mojej.
Nagroda: Dowolny produkt/y oferowane przez sieć sklepów Empik na terenie Polski do łącznej kwoty 50 PLN

Zapraszamy do zabawy!
Seraphe & Dzwonsson

Dzwonsson
[Usunięty]

Wysłany: 2008-11-10, 19:28   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Dzisiaj mamy 10-ego listopada, czyli oficjalny termin składania prac... Rozumiem, część osób poświęca sporo czasu szkole, część osób studiuje, a jeszcze inna grupa użytkowników pracuje na pełen etat... Jednak smuci mnie, iż nikt w okresie ponad półtora miesiąca nie znalazł kilku pojedynczych chwil by złożyć jakąś ciekawą pracę. Ideą samego konkursu było rozruszanie forum, jednak wyszło jak wyszło. Myślę, że nagroda w postaci produktu z Emipku do kwoty łącznej 50 PLN to wcale nie tak mało... Ot, właściwie saga Baldur's Gate i Icewind Dale w najnowszym wydaniu Extraklasyki. Nikt się nie skusił, nie otrzymałem żadnej pracy, więc konkurs zostaje anulowany, a administracja zatrzymuje w portfelu odpowiednią kwotę...

Tematu nie zamykam tak jak to zrobiłem wcześniej by nie tworzył się chaos... Poddaję go pod dyskusję, może ktoś będzie miał kilka uwag na temat takiej formy rozwoju forum?

Ostatnio zmieniony przez Dzwonsson 2008-11-10, 19:29, w całości zmieniany 1 raz  

Firena 
Zdobywca

Otrzymał 21 piw(a)

Wysłany: 2008-11-12, 09:39   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Dzwonek, większość ludu też nie interesuje się takimi sprawami, a mi sam temat nie przypasował za bardzo, bo wątpię, bym napisała coś w stylu polski idealnej... przynajmniej nie w takim mniemaniu, jak sobie zapewne umyśliliście. Ponadto tak jak napisałeś, każdy ma swoje życie i od września/października widać, że mniej ludu udziela się na forum. Nikogo to nie dziwi, a napisanie dobrej pracy zajmuje trochę czasu z naszego życia. No, chyba że chciałeś dostać bubel, to proszę bardzo, ja w to nie wnikam.

W sumie nagroda dobra jest, ale ja i tak do Kolportera chodzę xD

[Pobierz temat]
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi