Akcja naszej gry będzie się rozgrywać w Anglii. Jest rok 1661 , podczas panowania króla Karola II. Czasy są niespokojne gdyż niedawno zakończyła się wojna 30-letnia. Pokój Westfalski na nowo ustalił wygląd europy. Mimo Pokoju między Protestancką częścią europy a europą Katolicką, jedna lub druga strona patrzy cały czas drugiej na ręce. Czasy świetności i dobrobytu mijają, szlachta ma problemy ze swoją władzą. Ludzie coraz bardziej zaczynają sie zastanawiać nad światopoglądem i porządkiem świata. Po lasach grasują bandy zbójów, szlaki nie są za bardzo bezpieczne. Gdzieniegdzie słyszy się o rewolucjach które mają nadejść. Mówi się że król jest słaby, że Anglia planująca wysłać swoje statki w nieznane rejony tylko na tym przegra. Lordowie jednak planują coś z tym zrobić i trzymają swoje włości pod żelazną ręką. Nie jest to czas dobry dla zwykłych kmieciów. Ale co zrobić, opowieści o wielkich rycerzach i krucjatach które wywołał kościół powoli zamieniają się w mity. Na dodatek po reformacji słyszy się dziwne rzeczy... Krążą dziwne opowieści o zmierzchu i wiecznej nocy. Przywdziani na czarno kapłani głoszą swoje słowa we wsiach burząc w nich wiarę. Na dodatek te Francuskie świnie myślą ,że są tacy wspaniali azaliż jak zobaczę jakiegoś francuza odstrzelę mu jego łeb. Chwała Karolowi II i oby Anglia była tak potężna jak za naszego pana Henryka XVII. A Watykan nadal nie zwraca na nic uwagi... pewnie do czasu.
Co do mechaniki oczywiście obowiązuje ona z warhammera. Podobnie z tworzeniem systemu według tamtego podręcznika. Jak ktoś go nie ma wrzuciłem go tutaj :
Wymagania moje? Znośna historia, i nie zapomnijcie w czym wasza postać się specjalizuje. Czy jest dobrym strzelcem, Czy może rozkochuje wszystkie kobiety wokół siebie? Kolejna rzecz wygląd, nie marginizujcie go strasznie, fotka jak wygląda wasza postać to super sprawa dla współgraczy. Znaki szczególne, zachowania z pewnością pomogą wam stworzyć postać unikalną. Kolejna rzecz opis rodziny też byłby pomocny, jeżeli oczywiście postać jakaś ma. Podobnie rzecz ma się z ekwipunkiem, czarno na białym proszę mi podać co wasza postać posiada. W razie pytań pytać Lisa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum