Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Serafin
2010-01-27, 22:56
[Świątynia Pierwotnego Zła] - moduł Co8 5.0.0+5.0.6 PL
Autor Wiadomość
Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2010-08-21, 09:56   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

purgiel napisał/a:
Literówka, dotyczyło to patcha.
Mam wersje pudełkową.

Znajdź jakiegoś sejwa zanim wszedłeś do tej lokacji wógóle. Musi być nieodkryta.
Skopiuj go gdzies w bezpieczne miejsce.

Odinstaluj grę i zainstaluj ponownie, NIE INSTALUJ tego patcha. Polskie wersje zawierają niezbędne patche.

Wgraj sejwa i sprawdź lokacje jeszcze raz od nowa (niestety).

Postaw piwo autorowi tego posta

Shengi 
Obywatel

Otrzymał 2 piw(a)

Wysłany: 2010-08-22, 15:43   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Znalazłem błąd. Po wykonaniu zadania "sezon na orki" znajduję notatkę "Rozkazy Gorbaga". Odczytując notatkę przemieszczam się pod wskazany cel, ale obszar się nie wczytuje. W tym momencie grę wywala do pulpitu i wyrzuca błąd ToEE.exe. Jakieś rady, pomysły ??

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2010-08-22, 19:52   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Nic teraz z tym nie poradzę, to zapewne efekt tego "rozdzielania" plików. Muszę zainstalować i zagrać. mimo wszystko spróbuj wejść tam przez ponowne wczytanie, może zaskoczy.

Shengi 
Obywatel

Otrzymał 2 piw(a)

Wysłany: 2010-08-23, 08:16   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Przeinstalowałem wczoraj grę i dziś spróbuję ponownie. Wczoraj próbowałem po kilka razy i albo gra zawieszała się, albo wychodziła do pulpitu z błędem(w większości). Zobaczymy jak będzie po tej reinstalce. Jak zacząłem wczoraj grać to nie ściągałem ponownie Twojego moda, bo miałem go na dysku. Zmieniałeś coś w modzie od kwietnia ?? Bo może to jest problemem, a ja niepotrzebnie zawracam Ci głowę:)

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2010-08-23, 08:42   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Shengi napisał/a:
Przeinstalowałem wczoraj grę i dziś spróbuję ponownie. Wczoraj próbowałem po kilka razy i albo gra zawieszała się, albo wychodziła do pulpitu z błędem(w większości). Zobaczymy jak będzie po tej reinstalce. Jak zacząłem wczoraj grać to nie ściągałem ponownie Twojego moda, bo miałem go na dysku. Zmieniałeś coś w modzie od kwietnia ?? Bo może to jest problemem, a ja niepotrzebnie zawracam Ci głowę:)

Nie pamiętam, ale sugeruję mocno ponowne ściągnięcie.

Przed instalacją upewnij się, ze masz zainstalowany M$ FrameWork 2.0

1. Zreinstaluj grę (bez żadnych patchy)
2. Zainstaluj moduł
3. Odpal Front-end (TFE-X.exe)
4. Jak skończy, zamknij i odpal ponownie, uruchom grę/zacznij od nowa przez FrontEnd z dowolnymi opcjami włączonymi ("clean cache" obowiązkowo).

PS. Nie jestem tego pewien, ale być może nowy Front-End coś kopie (nic nie byłoby to nowego, Co8 to partacze), wrzuć wersję 2.2a, w załączniku.

PS. Mam awaryjnie przygotowaną pełną instalkę modułu (5.0.0.+poprawki+tłumaczenie), ale niestety chwilowo nie możemy dostać się do serwera (tj. ani ja ani Seraf, pobierać można).
Jeśli ktoś ma dostęp do jakiegoś tymczasowego hostu na 200 MB, to mógłbym go upnąć. Żadne chomiki ani fileshare'y nie wchodzą w grę.

Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2010-08-23, 09:22, w całości zmieniany 2 razy  

Shengi 
Obywatel

Otrzymał 2 piw(a)

Wysłany: 2010-08-23, 10:31   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Spróbuje zainstalować po pracy tak jak mówisz.

Ja mam serwer tylko trochę wolny(ok. 100KB/s), więc upload przy 200MB będzie troszkę trwał(ok 40 min, może i mniej po przeliczeniu :) ).
Jak chcesz mogę przesłać Ci jego namiary na PW. Jaka decyzja??

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Aurelinus
Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2010-08-23, 10:52   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Tak.

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2010-08-26, 14:39   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Aktualnie jest już dostępna pełna wersja modułu, nie powinno być więcej problemów.

Wielkie podziekowania dla Shengiego i wszystkich pozostałych, którzy zwrócili uwagę na (niepotrzebne) błędy spowodowane moją niezbyt głęboką znajomością struktury ToEE.

Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2010-08-26, 14:41, w całości zmieniany 1 raz  

Shengi 
Obywatel

Otrzymał 2 piw(a)

Wysłany: 2010-09-13, 14:51   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

(Wcześniejsze pliki zostały już załączone do obecnej wersji tłumaczenia)

Paczkę zaktualizowałem i zamieściłem dodatkową opcję.

Tatuażyści mogą teraz robić, jak i usuwać nasze magiczne ozdoby.

Heh, rośnie nam Aurel II (i dobrze). :beer:

Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2010-09-14, 09:09, w całości zmieniany 3 razy  

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Aurelinus
Shengi 
Obywatel

Otrzymał 2 piw(a)

Wysłany: 2010-09-14, 10:05   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Aurelinus napisał/a:
Heh, rośnie nam Aurel II (i dobrze). :beer:

Dzięki Aurelinus.

Kolejne poprawki w załączniku: dlg.zip.
Po rozpakowaniu należy podmienić pliki :
...(główny katalog gry)...\data\dlg\00337Tinafer.dlg
...(główny katalog gry)...\data\dlg\00370innkeeper.dlg
...(główny katalog gry)...\data\dlg\00330Assassin_leader.dlg

Małe poprawki w rozmowie + tłumaczenie.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jeszcze coś znalazłem. Poprawki w drugim załączniku: next.zip
Po rozpakowaniu należy podmienić pliki :
...(główny katalog gry)...\data\dlg\00067turuko.dlg
...(główny katalog gry)...\data\dlg\00339Hextor_Cleric.dlg
...(główny katalog gry)...\data\rules\protos.tab

Błędny numer/id przedmiotu przez co nie można ukończyć jednego z zadań.

P.S. PACZKĘ JUŻ ZAKTUALIZOWAŁEM. Przy następnej ewentualnej poprawce usunę załączniki.

Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2010-09-16, 13:16, w całości zmieniany 12 razy  

Albatros 
Postrach

Otrzymał 41 piw(a)

Wysłany: 2010-09-28, 23:30   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Mam takie pytanie małe, czy zmienił się sposób instalacji gry pod ten moduł? Bo teraz na stronie Shegi wyczytałem "Zainstaluj czystą, bez żadnych patchy grę w wersji PL (CD-Projekt lub CD-A)", tymczasem pamiętam że kiedyś w prehistorycznych czasach kiedy mod Co8 był w wersji 2 bądź 3, wskazane było po pierwsze instalacja oficjalnego patcha v2 (spolszczona przez CDP z wieeelkim opóźnieniem), po drugie omijanie szerokim łukiem patcha v3, który nawet nie wyszedł PL.

Pytam tylko dla upewnia się, bo gra w CDA patcha może mieć zaimplementowanego, a co z premierowym wydaniem?

Maagdaa napisał/a:
Sotek wiesz jakbym np sobie szla z kumpela albo gorzej-sama i tak nagle mi tu albatros wlatuje na glowe i w ogole wiesz jeszcze rzyga rybami to totalnie masakra ;/ a tak na serio to bym sie wkurzyla ze ''spotyka sie'' ze mna a mnie nie uprzedza ;/

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2010-09-29, 06:52   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Heh, premierówki nigdy nie odpalałem, ale z całą pewnościa ew. instalacja tego patcha (tj. 1.2) nie zaszkodzi niczemu, nawet jeśli jest zaiplementowany (o ile sobie przypominam, to jeśli jest - wywala błąd podczas instalacji i tyle). Generalnie patch 1.2 nic nie wnosi, poza kompatybilnością z DX 8.

Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2010-09-29, 06:54, w całości zmieniany 1 raz  

Shengi 
Obywatel

Otrzymał 2 piw(a)

Wysłany: 2010-09-29, 10:20   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Albatros napisał/a:
Bo teraz na stronie Shegi wyczytałem "Zainstaluj czystą, bez żadnych patchy grę w wersji PL (CD-Projekt lub CD-A)"

Planuje w najbliższym czasie zrobić jakąś prostą stronkę dla ToEE i zrobi się małe przekierowanie, ale teraz nie mam na nic czasu bo mam remont w chałupie :/ . To zdanie przekopiowałem z pliku który zamieścił Aurelinus w paczce z modem. Później jak będę miał jeszcze trochę wolnego czasu to chciałbym przejrzeć do końca grę czy nie ma jeszcze jakiś drobnych błędów i uzupełnię ewentualne braki tłumaczenia(tego jest naprawdę niewiele). Po tym postaram się jakąś fajną misję dorzucić. Marzy mi się jakaś malutka wojna :D , tzn jedna kupa wojska na drugą, np. na Polach Emridy. Ale jak na razie to skończyć remont. Pewnie zacznę od następnego tygodnia. Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniony przez Shengi 2010-09-29, 10:21, w całości zmieniany 1 raz  

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2010-09-29, 10:37   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Pola Emeridy to i tak grind sam w sobie, wystarczy trochę "pospać" i kilka leveli w górę...

Gdyby to To(EE) miało multi i w pelni funkcjonalny edytor byłaby jeszcze gra na lata, a tak, moddingiem zajmuje się jakiś kretyn z Australii na Co8 i jeszcze uważa, że zrobił coś dobrego (hm... jak dotąd to zdegradował moduł, obecna wersja 5.7 ma mniej kontentu niż 5.0).

PS. Shengi, ty masz jakąś stronę? Bo nie widzę linka.

Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2010-09-29, 11:46, w całości zmieniany 1 raz  

Shengi 
Obywatel

Otrzymał 2 piw(a)

Wysłany: 2010-09-29, 12:23   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Jak na razie to żadna strona 3 pliki/linki + sposób instalacji paczki. Jak napisałem później zrobię żeby to jakoś wyglądało.
Studiuję informatykę(teraz 5 rok) i trochę pisałem w html, php, mysql, itp. więc może coś naskrobię.
Chciałbym tam wrzucać tylko ToEE, no może coś jeszcze się znajdzie. Okaże się :) .
http://www.shengi.2ap.pl/

Ostatnio zmieniony przez Shengi 2010-09-29, 12:24, w całości zmieniany 1 raz  

Tagi: aurelinus :: toee :: tłumaczenie :: wersja pl

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu