Jeśli nie masz wprawy, to nie ruszysz tej gry na jotę. Silnik i zasady są podobne do starych Falloutów, ale to jest zmodyfikowany silnik gry "Opowieść o maszynach i magii", która wywodzi się z Fallouta - w końcu Troika to dawni pracownicy Interplay i główni twórcy Fallout1.
Edytor jest, ale to nie jest GECK ani edytor do NwN2. Nie zniechęcam nikogo, ale należy sporo poczytać na stronie Co8 i zapoznać się bezwzględnie z moddingiem Fallout 2.
Ok. Sprawdziłem. To mój błąd. Nie wiem jak to się stało, ale plik tłumaczenia nie zawiera po prostu kilkudziecięciu (!) niezbędnych plików - byłem pewien, że są one w wersji 5.0.0. ale niestety, pojawiły się w wersji 5.0.6, czego nie zauważyłem. Zaraz to wrzucę (ok. 100 MB, nie mam w tej chwili czasu analizować co dokładnie jest potrzebne, ale w wolnej chwili zrobię instalator dla pełnej wersji i nawet 5.0.0. nie będzie potrzebne).
Po aktualizacji musisz zacząć od nowa. W każdym razie stąd te uszkodzone (teoretycznie) sejwy oraz to, że sejw który wysłałeś był... poza mapą.
Swoją drogą nie będę komentował tych przypakowanych postaci, które "stworzyłeś", ale masz totalnie niezbalansowaną drużynę. Nie przejdziesz tej gry bez maga i złodzieja. Poza tym warto zwiększyć liczbę postaci w drużynie do 6.ciu i grać tylko nimi tzn. odpuścić sobie werbowanie miejscowych, od biedy wziąć tego pijaczka/lub wojaka z tawerny na drugim piętrze.
Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2009-04-16, 08:35, w całości zmieniany 2 razy
Ciesze się że to zostanie rozwiązane:) Napisz tylko mniej więcej kiedy wrzucisz te wszystkie potrzebne pliczki. I napisz dokładnie jak wszystko zainstalować żeby nie trzeba było non-stop się czegoś dowiadywać.
Ok. Zacznę od nowa, jeżeli nie będzie błędów to chętniej się za to zabiore.
Co do drużyny to posiadam maga, ale złodzieja już nie:) Co do zwiększania drużyny to zorientowałem się że to jest możliwe przy Front-End-X v2.2. I tu mam pytanie. Proponowałeś innego Front-End, czy tego też można używać??? W tej nowszej wersji można zwiększyć drużynę do 8 osób. Nigdy nie lubiłem dodawać miejscowych.
I ostatnie pytanie:) Do jakiego poziomu można dobić w grze z dodatkiem(modem)?? Czy przez Front-End można go jeszcze zwiększyć??
Pozdro..!
P.S. Napisz kiedy będzie wszytko gotowe, żebym się mentalnie już przygotowywał:D hehe...:)
Napisz tylko mniej więcej kiedy wrzucisz te wszystkie potrzebne pliczki
Już od rana jest na serwerze.
kuroliszek napisał/a:
jeżeli nie będzie błędów to chętniej się za to zabiore
Nie powinno.
kuroliszek napisał/a:
Nigdy nie lubiłem dodawać miejscowych.
8 paszczy to za dużo bo zjadają XP i trudno nimi sterować jak i zdzierżyć walkę w turach w takim tłumie...
Nie mam pojęcia czym różnią się poszczególne Front-Endy, ale funkcje mają te same od początku. Nie zwiększaj poziomów Front-endem, bo sam moduł podnosi poziom do 20, dalej się i tak nie da (tzn. dałoby się, gdyby ktoś dorobił reguły w plikach, a jak widać nie ma chętnych). Uzbierać ten 20 level nawet z dodatkiem to nie taka prosta sprawa.
Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2009-04-16, 12:19, w całości zmieniany 1 raz
Myślałem, że dopiero jutro wrzucisz pliczki na serwer, ale widze że już są:D
Aurelinus napisał/a:
Są zaktualizowane i (chyba) tym razem kompletne + instrukcja montażu i opis (wewnątrz).
Wielkie dzięki, na to czekałem. Dziś wieczorem nad tym przysiąde jak wróce do domu.
Aurelinus napisał/a:
Za niedopatrzenie przepraszam.
Spoko, każdemu się zdarza:) W sumie po co jest to forum, jak wszystko byłoby idealnie, a tak to zawsze napisze się pare zdań.
Jeszcze raz dzięx. Pozdro..!
Ostatnio zmieniony przez Shengi 2009-04-16, 15:56, w całości zmieniany 2 razy
Mam pytanko. Da rade znaleźć gdzieś jakie bronie można znaleźć w grze?? Znalazłem na kilku stronach spis, ale był on strasznie ubogi. Z drugiej strony nie wiem co zostało dodane z modem, tzn jakie bronie. To pytanie wychodzi z tego, że nie wiem jakie bronie przyporządkowac moim postaciom. Nie chce mieć takiej akcji, że wybrałem sobie np. dwuręczny topór, a okazuje się że znajduje zaje***** dwuręczny miecz lub młot. Masz może coś takiego?? Jak nie, to może jakiąś rade co do broni, bo napewno dłużej w to grałeś niż ja:D. Pozdro..!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum