Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Aurelinus
2011-12-27, 17:30
[Fallout3] Projekt Valkiria Echo - wersja 2.09 i starsze
Autor Wiadomość
wksa 
Wędrowiec

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2009-01-13, 22:35   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   [Fallout3] Projekt Valkiria Echo - wersja 2.09 i starsze

Wykryłem Buga chyba ze coś u mnie .. Działko Gantlinga (minigun), niema tekstury ani dźwięków... a jak postacie trzymają to widać wielki czerwony kwadrat z wykrzyknikiem zamiast broni.
Okularki z krypty i maska chirurga .. hmm 300 masek jest w skrytce "ojca" a okulary jedne były warte z 1200 kapsli!

Celność broni: no niezły hard core,strzelanie na duże odległości nawet ze snajperki to niesamowite wyzwanie :)

:granat: NukaGranat wywołał crasha ale to dziwne bo na przemian raz jest raz nie (wcześniej miałem wersję normalną gry z łatką i nie było crasha na NukaGranacie)

Hełm ochronny krypty 101.. widać samą szybkie a hełmu ani widu ani słychu :)

Czapeczki imprezowe (te stożki) nagle zmieniają tekturki .. na początku mię rozbawiło gdy na czapeczce babuni było z tyłu napisane Help coś tam coś tam .. ale potem zaczęła zmieniać teksturę np na pana złotego rączkę(robot)

głównie chyba błędy w teksturach ja wyłapuje ale nie wiem czy to przypadkiem tylko u mnie musiał by ktoś tez mieć coś takiego by móc to potwierdzić.

Edit:
Ah i bronie laserowe miały dźwięki wystrzałów ? Jak miały kiedyś (eh nie pamiętam :P ) to u mnie nie miały (tylko trafienia mają dźwięk , wystrzał niema)

Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2010-05-16, 18:08, w całości zmieniany 9 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Aurelinus
Silencer 
Wędrowiec

Wysłany: 2009-01-13, 23:04   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Bardzo ciekawy plik, ale niestety nie mogę go ściągnąć

Serwer już działa ponownie. Aurelinus.

Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2009-01-14, 17:16, w całości zmieniany 1 raz  

wksa 
Wędrowiec

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2009-01-13, 23:50   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

a moje przypadłości zaobserwował ktoś jeszcze ?:P

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2009-01-14, 00:06   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

wksa napisał/a:
Wykryłem Buga chyba ze coś u mnie .. Działko Gantlinga (minigun), niema tekstury ani dźwięków... a jak postacie trzymają to widać wielki czerwony kwadrat z wykrzyknikiem zamiast broni.
Okularki z krypty i maska chirurga .. hmm 300 masek jest w skrytce "ojca" a okulary jedne były warte z 1200 kapsli!

Celność broni: no niezły hard core,strzelanie na duże odległości nawet ze snajperki to niesamowite wyzwanie :)

:granat: NukaGranat wywołał crasha ale to dziwne bo na przemian raz jest raz nie (wcześniej miałem wersję normalną gry z łatką i nie było crasha na NukaGranacie)

Hełm ochronny krypty 101.. widać samą szybkie a hełmu ani widu ani słychu :)

Czapeczki imprezowe (te stożki) nagle zmieniają tekturki .. na początku mię rozbawiło gdy na czapeczce babuni było z tyłu napisane Help coś tam coś tam .. ale potem zaczęła zmieniać teksturę np na pana złotego rączkę(robot)

głównie chyba błędy w teksturach ja wyłapuje ale nie wiem czy to przypadkiem tylko u mnie musiał by ktoś tez mieć coś takiego by móc to potwierdzić.

Edit:
Ah i bronie laserowe miały dźwięki wystrzałów ? Jak miały kiedyś (eh nie pamiętam :P ) to u mnie nie miały (tylko trafienia mają dźwięk , wystrzał niema)

Zapewne korzystasz ze starej wersji modułu (pobierz nowe jak tylko będą dostępne), no cóż, błędy wciąż się zdarzają, i na pewno w nowej wersji są usunięte błędy tekstur hełmów i czapek, ale Laser gatlinga może być jeszcze zwalony. Gdy tylko odzyskam dojście na serwer poprawię to, bo to mogło się zdarzyć... Wszystkie modele minigunów są z "importu" i nie zdążyłem ich przetestować (choć byłem pewien, że działają). Hmmm... Niestety, muszę czekać, ale mam to w głowie.

Co do celności - to akurat chyba prawidłowo, próbowałeś kiedyś strzelać jako małolat wychodząc prosto z krypty...? Trzeba czasu na naukę... :satan:

Szkoda, że tak późno się odzywacie, ja mam rękę na pulsie, ale przy edytowaniu 3000 plików niedopatrzenia są nieodzowne...

Z nuka-granatem nic nie kombinowałem, ale obejrzę co mu może być...

Co do okularów i maski - moja wina, poprawię niezwłocznie....

Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2009-01-14, 00:22, w całości zmieniany 4 razy  

wksa 
Wędrowiec

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2009-01-14, 01:00   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Mam tą aktualną , no po ciężkich przeszukiwaniach w końcu natrafiłem na "kombajn" modów który nie krzaczy polskiej wersji , ah i z tego co zauważyłem to strasznie osłabły granaty... ogólnie są teraz mało przydatne.

Hmm z okularami sprawdziłem ponownie dziwne , na jednym save mam je w cenie kosmicznej a na ponownie rozpoczętej grze już są za "3 kapsle" czyli znowu F3 płata figle.

Po skasowaniu plików INI (no całego w moich dokumentach tego F3 dokumentu) Jak zwykle gra wróciła do połowy do normy .. ale tylko ceny reszta dalej , ma te dziwne zjawiska jak sama szybka w hełmie z krypty 101.

Ah i pytanko czy to tak w modzie jest załączone że Raidersi rzucili się na Megatone ?:P

Edit:
Kapelusz Lucasa Simsa (szeryf Megatony) tez zmienia teksturki cały czas sam z siebie

Edit 2:

W szkole w Springvale (chyba tak się pisało) w koszu(chyba) na klatce (obok nukacola quantum) jest z 200 coś karabinów myśliwskich Colt (renegate) czy coś takiego)
Strzelba Winchester Windowmaker (do zdobycia w tej szkole/\) Jest strasznie potężna ...

Hmm coś mi mówi że chyba sporo będzie takich lokacji :D

Ostatnio zmieniony przez wksa 2009-01-14, 02:28, w całości zmieniany 4 razy  

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2009-01-14, 07:48   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

wksa napisał/a:
Mam tą aktualną , no po ciężkich przeszukiwaniach w końcu natrafiłem na "kombajn" modów który nie krzaczy polskiej wersji , ah i z tego co zauważyłem to strasznie osłabły granaty... ogólnie są teraz mało przydatne.

Masz na myśli ten mój mega -potworek?
Co do granatów- obejrzę je.

wksa napisał/a:
Hmm z okularami sprawdziłem ponownie dziwne, na jednym save mam je w cenie kosmicznej a na ponownie rozpoczętej grze już są za "3 kapsle" czyli znowu F3 płata figle.

No, to nieuroda zaczynania w środku gry, choć cena powinna się zaktualizować, być może to nie te same okulary, pomimo nazwy...

wksa napisał/a:
Po skasowaniu plików INI (no całego w moich dokumentach tego F3 dokumentu) Jak zwykle gra wróciła do połowy do normy .. ale tylko ceny reszta dalej , ma te dziwne zjawiska jak sama szybka w hełmie z krypty 101.

To nie możliwe - sprawdź czy w data>textures>armors>headgears są wszystkie textury hełmów i kapeluszy (trochę tego powinno być), że coś jest u ciebie nie tak świadczy kapelusz Simmsa, bo on jest oznaką "startową" czy wszystko w porządku. W każdym razie to akurat sprawdzałem i nie mogę potwierdzić, że jest błąd, ale w katalogu headgears muszą być wszystkie textury. Spróbuj jeszcze je dopisać (jeśli są) do pliku archivevalidation.txt, bo być może korzystasz z nizszej/wyższej jakości tekstur i twoja gra nie widzi tych "nowych". Ale zanim to zrobisz to sprawdź w pliku FALLOUT3.ini czy masz opcję archivevalidation = 1, bo może tu tkwi problem, skoro skasowałeś pliki INI.
Tu jest plik, który zrobi to za ciebie (ale wykasuj wtedy ten z mojego modułu):
http://www.fallout3nexus....file.php?id=229

wksa napisał/a:
Ah i pytanko czy to tak w modzie jest załączone że Raidersi rzucili się na Megatone ?:P.

Jeśli masz spawny bandytów w Megatonie, to najlepsza oznaka, że masz źle zainstalowana grę - u mnie zdarzały się spawny Bractwa - wyglądało to zabawnie - budzę sie rano, a tu z pokoju na dole ucieka Wygnaniec albo regularny Braciszek i zapier... na swoją skkryptową ścieżkę.... Przeinstaluj grę, bo skrypty nie zaskakują. U mnie po reinstalce przestało cudaczyć. Najlepszą oznaką (ale niekoniecznie), że instalacja jest ok jest... brak możliwości wgrania tego pseudo-patcha, skopanego przez Cenegę.

wksa napisał/a:
W szkole w Springvale (chyba tak się pisało) w koszu(chyba) na klatce (obok nukacola quantum) jest z 200 coś karabinów myśliwskich Colt (renegate) czy coś takiego)
Strzelba Winchester Windowmaker (do zdobycia w tej szkole/\) Jest strasznie potężna ...

Ta strzelba tylko na papierze, przeczytaj post wyżej, to błąd gry, który nie uwzględnia dzielnika dla strzelb i snajperek. Tak naprawdę to ma 30-20 obrażeń na strzał (jesli wogóle trafi). Wczoraj przy okazji poprawiania maski w schowku znalazłem też ten nadbagaż. (i poprawiłem)

wksa napisał/a:
Hmm coś mi mówi że chyba sporo będzie takich lokacji :D

Tu cię zmartwię/ucieszę, nie ma już więcej takich "michałków"; bardzo mało grzebałem po śmietnikach, bo wiem, że takie numery "się odwalają". To skutek tego, że GECK kopiuje ostatni wpis i akurat skopiował 300 kapsli w skrytce, a jak człowiek się spieszy, to diabełek cieszy... :gitara: 178 karabinów, to pozostałość po 178 nabojach...

Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2009-01-14, 17:05, w całości zmieniany 5 razy  

wksa 
Wędrowiec

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2009-01-14, 21:20   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

karabin wyborowy L1A1 hmm no jest totalnie do bani niby strzela ale nie strzela w systemie VATS to człowiek umiera nim to coś odda strzał niby powinien strzelać a szarpie tylko widać karabin po kilkunastu szarpnięciach (o ile postać jeszcze żyje :P ) karabin oddaje jeden strzał i powtarza sytuacje z szarpnięciami

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2009-01-14, 22:07   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

wksa napisał/a:
karabin wyborowy L1A1 hmm no jest totalnie do bani niby strzela ale nie strzela w systemie VATS to człowiek umiera nim to coś odda strzał niby powinien strzelać a szarpie tylko widać karabin po kilkunastu szarpnięciach (o ile postać jeszcze żyje :P ) karabin oddaje jeden strzał i powtarza sytuacje z szarpnięciami

Obejrzę go, ale poprawki najwcześniej w piątek, bo po prostu w tygodniu nie mam kompa z Fallout 3 (pracuję 150 km od domu). To samo dotyczy min i granatów (są za cienkie).

Szczerze mówiąc, bardziej jestem ciekaw czy poradziłeś sobie z migotającymi teksturami i co z tymi spawnami bandytów w Megatonie (to ewidentny błąd instalacji Gry, nie dodatku).

wksa 
Wędrowiec

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2009-01-14, 23:19   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

bandyci to był Event :P (bo głębszym przejrzeniu google)
Tekstury zrobiłem reinstalacje i robiłem też tym programikiem ... tekstury niektórych hełmów są zniekształcone ,brakowane, ew tekstury jakby zmienione , hełm Outcast zaś jest taki jakby hmm kremowy coś :P

Co do hełmów przydało by się jeszcze z jednego testera by potwierdzić wszystko.

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2009-01-14, 23:42   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

wksa napisał/a:
bandyci to był Event :P (bo głębszym przejrzeniu google)
Tekstury zrobiłem reinstalacje i robiłem też tym programikiem ... tekstury niektórych hełmów są zniekształcone ,brakowane, ew tekstury jakby zmienione , hełm Outcast zaś jest taki jakby hmm kremowy coś :P

Co do hełmów przydało by się jeszcze z jednego testera by potwierdzić wszystko.

Rozumiem, że nie masz jednocześnie żadnych innych modów włączonych i że sprawdziłeś wszystkie pliki i wpisy?
To też jest wyjatkowo nieoczywiste z tymi texturami - jeśli masz GECK-a (ściagnij, jeśli nie, proszę) to możesz podejrzeć te pliki w GECK-u - wynik by mnie interesował.
Inna osoba, która pisała ze mną na PM nic nie mówiła o takich kłopotach, więc mniemam, że coś jednak u ciebie...
Jak będziesz miał GECKa daj znać, powiem ci co zrobić dla testu, znajomość obsługi nie jest kompletnie potrzebna.

wksa 
Wędrowiec

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2009-01-15, 19:11   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Nie mam żadnych modów (poza zmienionymi dźwiękami głównymi mowy z angielskiego na polski ale to raczej nie przeszkadza, i modów nigdy nie instalowałem wcześnej, ściągnę GECK podam wyniki)

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2009-01-15, 19:19   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

wksa napisał/a:
Nie mam żadnych modów (poza zmienionymi dźwiękami głównymi mowy z angielskiego na polski ale to raczej nie przeszkadza, i modów nigdy nie instalowałem wcześnej, ściągnę GECK podam wyniki)

Sciągnij, zainstaluj. Potem uruchom i ikonką "otwórz" otwórz panel pluginów. Zaznacz (2xmysz) Główny + wersja PL (ok. 12 MB) + mój moduł. Zaznacz Kolekcję jako "Aktywna" i ENTER/OK/DONE czy co tam masz... Będzie chwilę ładował się...

Znajdź zakładkę "Armor" a w niej np. ten kapelusz Simmsa albo hełm ochrony krypty i prawym myszem uruchom podgląd ("preview"). Zapamiętaj dokładnie jakie popupy ci wyskoczą!!! Najlepiej zapisz, zanim zamkniesz (tylko OK!!! ANULUJ przerwie wyświetlanie alertów wogóle, broń boże "NIE", bo się program zamknie).

Jestem w pobliżu...

Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2009-01-15, 19:23, w całości zmieniany 3 razy  

wksa 
Wędrowiec

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2009-01-15, 21:37   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Warning :
MASTERFILE: Armor 'AmmoWeightCounter' needs to have biped slots selected in editor.

Contex: DEFAULT

To wyskoczyło przy wczytywaniu.

OK żaden błąd przy podglądaniu kapelusza ani hełmu nie wyskoczył ale np kapelusz nie miał tekstury był cały czerwony zaś inne co miały tekturki na podglądzie wyglądały normalnie [/quote]

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2009-01-15, 21:47   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

wksa napisał/a:
Warning :
MASTERFILE: Armor 'AmmoWeightCounter' needs to have biped slots selected in editor.

Tym się nie przejmuj, to nieistotne zawracanie tyłka.

wksa napisał/a:
OK żaden błąd przy podglądaniu kapelusza ani hełmu nie wyskoczył ale np kapelusz nie miał tekstury był cały czerwony zaś inne co miały tekturki na podglądzie wyglądały normalnie

Jeszcze raz zajrzyj do Data/textures/armor/headgears i znajdż plik VaultSecurityHelmetm.dds
Powiedz mi, czy tam jest, acha czy hełm w podglądzie ma teksturę?

Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2009-01-15, 21:51, w całości zmieniany 1 raz  

wksa 
Wędrowiec

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2009-01-15, 21:52   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Hmm dziwne ,jest.
Przeczesze rejestr wykasuje totalnie F3 i zainstaluje ponownie i ponownie pobiorę mod i łatkę jego.

Tagi: fallout :: mod :: aurelinus :: uwagi :: opinie :: problemy :: fallout 3

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu