Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Aurelinus
2011-12-27, 17:30
[Fallout3] Projekt Valkiria Echo - wersja 2.09 i starsze
Autor Wiadomość
Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2010-07-08, 17:52   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Tak, masz nawet specjalnie, osobne wydanie wewnatrz paczki + 2 skompatybilizowane DLC.
W łikend planuję to jeszcze delikatnie zmodernizować, ale nie wiem, czy mi się będzie chciało i czy to warte świeczki + brak czasu.
Jest za to wielka szansa, że wyrobię się wreszcie z I fazą bety 3. Wszystko zależy od czasu wolnego i mojej głupoty w dokładaniu sobie pracy. Na razie wstrzymałem opracowywanie pozostałych dodatków (DLC).

Postaw piwo autorowi tego posta

Zwyrol 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2010-07-08, 18:03   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Tzn. że nie potrzebuję tych kompatybilnych DLC, by móc grać z 2.09 w dodatki zintegrowane z GotY?

Ostatnio zmieniony przez Zwyrol 2010-07-08, 18:05, w całości zmieniany 1 raz  

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2010-07-08, 18:16   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Nie rozumiem, ale chyba to chcesz wiedzieć:
Możesz zagrać bez bólu zębów w podstawkę z wydania GotY a nawet doinstalować O:A oraz BS, bo są nakładki kompatybilizujące. Pozstałych DLC nie instaluj lub odistaluj. Możesz z nimi grać, nawet przejść, ale efekt może być różny - od braku kompatybilności reguł zaczynając, na bugach kończąc. W tych niekompatybilnych DLC znajdziesz za słabą broń, niekompatybilne pancerze i - najprawdopodobniej - za silnych przeciwników, szczególnie w Point Lookout (nie grałem jeszcze, ale może się okazać, że by ubić jakiegoś wieśniaka, wyładujesz sporo więcej amunicji, niż miałoby to formalnie sens). Zeta może się wykaszanić w trakcie, bo nawet w podstawce ma masę bugów i często-gęsto nie daje się (podobno) skończyć.

Zwyrol 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2010-07-08, 18:55   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

O, właśnie o to mi chodziło. :) Dzięki!

gaara21 
Wędrowiec

Wysłany: 2010-08-15, 15:14   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Mam pytanie dotyczace rozwiazania jednego questa. Miedzy podstawka a zmodowana wersja jest roznica. mianowicie probuje dostac sie do Krypty 112. doszedlem do garazu, otworzylem wlaz i probujac przejsc przez kolejne drzwi napotakalem problem. Potrzebny jest klucz, ktorego nigdzie nie moge znalesc. W podstawowej wersji tego nie bylo. Pomocy

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2010-08-16, 14:34   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

gaara21 napisał/a:
doszedlem do garazu, otworzylem wlaz i probujac przejsc przez kolejne drzwi napotakalem problem. Potrzebny jest klucz, ktorego nigdzie nie moge znalesc. W podstawowej wersji tego nie bylo. Pomocy
Jeden egzemplarz jest w Rivet City, drugi w Pomniku Jeffersona. Poszukaj dobrze.
Jeśli szedłeś po śladach tatusia, nie mogłeś go (ich) ominąć.

Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2010-08-16, 14:35, w całości zmieniany 1 raz  

gaara21 
Wędrowiec

Wysłany: 2010-08-16, 18:17   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Dzieki:) wlasnie znalazlem:) myslalem, ze mam jakiegos buga. nie wiem jak moglem ich nie zauwazyc:(

Edit: Mam pytanie: jednym z komponentów moda jest nadanie wagi amunicji. Da sie to wylaczyc?

2010-08-19, 20:43, użytkownik gaara21 wykonał(a) rzut 2k8. Wynik rzutu: 9.
Ostatnio zmieniony przez gaara21 2010-08-19, 20:26, w całości zmieniany 1 raz  

HaXiiT 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2010-09-12, 20:51   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Chyba nie... Jeśli ogarniasz GECKa i masz sporo czasu to możesz się w plikach pobawić. Ale - co Ci przeszkadza waga amunicji ? :D

arek111 
Wędrowiec

Wysłany: 2010-11-06, 11:38   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

A kiedy planujesz skompatybilizowanie (omg, dobrze napisałem?) tych DLC?

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2010-11-06, 11:42   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Jak będę miał czas. Siedzę właśnie nad Point Lookout.

takow 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2011-01-25, 09:56   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Ok. Chyba naszła mnie ochota na granie... Nie chcę zaczynać od New Vegas... Trójka nie jest zrobiona - więc ściągnę tą wersję...

Zaczynanie wielokrotne od początku nie wchodzi w grę - a ta wersja jak sądzę jest skończona.

O ile dobrze zrozumiałem - mogę zainstalować do gry broken steel i wszystko będzie działało.

Mam jedna dwa pytania:

Czym (nie wdając się w szczegóły) różni się wersja 2.9 od 3? To znaczy co tracę..

Na stronie pobierania modułu - był także wykaz - jakie bronie zostały dodane - teraz go nie ma.. Czy to znaczy że nowe pukawki zostały usunięte, czy też jest szerszy opis zawartości w jakimś pliku - w ściągniętej paczce?

To pytania do Ciebie Aurelinus.

Pytanie ogólne - która gra jest większa/dłuższa (cokolwiek to znaczy) dla lubiącego myszkować po różnych zakamarkach i kolekcjonować przedmioty gracza? F3 czy NV?

Ostatnie pytanie -czy bezpiecznie będzie instalować grę z polskimi dialogami mówionymi - czy też lepiej tak zwaną "kinówkę".

Ostatnio zmieniony przez takow 2011-01-25, 10:56, w całości zmieniany 1 raz  

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2011-01-25, 16:42   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

takow napisał/a:
a ta wersja jak sądzę jest skończona.
Tak, co do wersji 3 to "mam ją w planie", ale ze 100 i zadnego powodu nie zabieram się.
takow napisał/a:
mogę zainstalować do gry broken steel i wszystko będzie działało.
Możesz zainstalować wszystkie dodatki, akurat BS i OA są newralgiczne dla gry z DLC, więc są dostosowane, reszta może - nie musi.
takow napisał/a:
różni się wersja 2.9 od 3
Biorąc pod uwagę to, co chciałbym, będzie się różnic, ale czy w końcu zrealizuję cały plan - nie wiem. Na tę chwilę uważam, że 2.09 wystarczy przeciętnemu graczowi z nawiązką.
takow napisał/a:
Czy to znaczy że nowe pukawki zostały usunięte, czy też jest szerszy opis zawartości w jakimś pliku
Opis zawartości masz w readme. Jest w miarę aktualny.
takow napisał/a:
czy bezpiecznie będzie instalować grę z polskimi dialogami mówionymi - czy też lepiej tak zwaną "kinówkę"
Jeśli chcesz grać z dodatkami to instalowanie wersji innej niż kinówka mija się z celem, bo dodatki są tylko w wersji kinowej.
takow napisał/a:
która gra jest większa/dłuższa (cokolwiek to znaczy) dla lubiącego myszkować po różnych zakamarkach
Dla lubiących nieskrępowaną, niezobowiązującą rozgrywkę - lepszy będzie F3, bo właśnie jest lżejsza fabularnie i mniej skomplikowana. Im dłużej gram w FNV tym bardziej doceniam F3, bo niby fabularnie jest to ogromna praca (tzn. FNV), ale - jak dla mnie - wszystko jest nie tak, jak sobie wyobrażam i tradycyjnie - pojęcie dobra i zła tylko pozornie odbiega od schematu "biały-czarny", a system reputacji jest kwadratowy jak 5.te koło u wozu.
takow napisał/a:
kolekcjonować przedmioty gracza
Bez modułów - lepszy jest FNV, z modułami (np. moim) waga jest wyrównana.

takow 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2011-01-25, 21:08   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Dzięki za szybką odpowiedź. Zaczęliśmy z sąsiadem - i reszta zimy chyba z głowy.

Czy jest gdzieś jakiś spis wymagań dla poszczególnych perków?

I jeszcze jedno - chyba tutaj widziałem kiedyś tabelkę z mnożnikami jakie mają bronie przy trafieniu krytycznym? Nie mogę tego znaleźć :(

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2011-01-25, 21:55   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

takow napisał/a:
chyba tutaj widziałem kiedyś tabelkę z mnożnikami jakie mają bronie przy trafieniu krytycznym
Nie, nie ma zestawienia, tamto dotyczyło wersji 3 i nie jest zgodne z tym, co jest w 2.09.

takow 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2011-01-26, 08:55   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Cytat:
Jeśli chcesz grać z dodatkami to instalowanie wersji innej niż kinówka mija się z celem, bo dodatki są tylko w wersji kinowej.

Ale mija się z celem - bo wtedy część dialogów będzie po polsku a część po angielsku? Czy dlatego że gra po prostu się zawiesi?

Jeżeli to pierwsze - to mi nie przeszkadza... Jeżeli to drugie - to napisz jak najszybciej - zaczniemy z sąsiadem od początku instalując grę od nowa.

Tagi: fallout :: mod :: aurelinus :: uwagi :: opinie :: problemy :: fallout 3

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu