Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Aurelinus
2011-12-27, 17:30
[Fallout3] Projekt Valkiria Echo - wersja 2.09 i starsze
Autor Wiadomość
marsal2 
Postrach

Otrzymał 22 piw(a)

Wysłany: 2010-03-02, 08:02   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

buberek napisał/a:
1.Nie próbowałem na siłe zwiększać poziomu trudności , mod swoje atrakcje wprowadza i tak

no a ja probowalem, bo gra byla i tak za latwa. nie bawi mnie jak gra nie wymaga odrobiny wysilku od gracza.

buberek napisał/a:
2.Jak się strzela z VATS z ukrycia?

tak samo jak i bez VATSa - rywal nie moze cie widziec. co po instalacji moda jest prawie niemozliwe. ja jednak pisalem o grze bez VATS.

buberek napisał/a:
3.Przy dobrym rozdysponowaniu współczynników i perków masz spokojnie 3 strzały na turę w VATS...czyli jak napisałem...jedna akcja i trup.

nie wiem, nie sprawdzalem, bo juz po pierwszym odpaleniu gry i wlaczeniu VATSa zniechecilem sie do tego trybu (a to wlasnie przez strasznie niskie szanse trafienia) i nigdy nie rozwijalem postaci pod VATS (perki, zrecznosc itp.)

buberek napisał/a:
4. Broń biała-jak najbardziej-rozpruwacz sie kilka razy sprawdził

nie twierdzilem, ze bron biala jest slaba, napisalem tylko, ze bezsensem jest walczyc 'w zwarciu' trzymajac karabin snajperski/mysliwski.

buberek napisał/a:
np. w hotelu nie musiałem użyć żadnego środka leczącego...

ja przestalem uzywac srodkow leczniczych juz po pierwszej wyprawie z Megatony. myslalem ze posikam sie ze smiechu jak uzylem stimpaka. zregenerowal ta smiesznie malo zycia, ze doszedlem do wniosku iz latwiej isc sie przespac. od tego czasu kazda wyprawe przechodzilem praktycznie na jednym "pasku zycia" ;)

Ostatnio zmieniony przez marsal2 2010-03-02, 08:03, w całości zmieniany 2 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta

Buber 
Obywatel

Otrzymał 3 piw(a)

Wysłany: 2010-03-02, 09:35   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Czyli się kompletnie nie zrozumieliśmy.Jak pisałes że gra traci "falloutowość" bez VATS wydawało mi się że jesteś fanem tego systemu.

marsal2 
Postrach

Otrzymał 22 piw(a)

Wysłany: 2010-03-02, 19:07   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

buberek napisał/a:
Czyli się kompletnie nie zrozumieliśmy.Jak pisałes że gra traci "falloutowość" bez VATS wydawało mi się że jesteś fanem tego systemu.

nie VATSa jako VATSa a raczej jako namiastki starego Fallouta. wolalbym grac na VATSie, ale po instalacji moda sie nie da (juz pare razy pisalem dlaczego). gre ukonczylem grajac bez niego. gra byla wowczas zwyklym FPSem, a jest to gatynek gier ktore mnie nie rajcuja, przez co sam F3 mnie BARDZO zawiodl.

ogolnie 95% najnowszych produkcji w swiecie gier do mnie nie trafia. producenci stawiaja juz tylko na grafike, fabula, oryginalnosc odeszly juz praktycznie w zapomnienie.
F3 jak na gre ktora zajmuje plyte DVD jest strasznie ubogi i krotki (po ukonczeniu gry na liczniku czasu grania widnialo 17h, a zwiedzilem prawie cala mape, za wyjatkiem polnocno-wschodniego naroznika. oczywiscie nalezy do tego czasu dodac moze jakies 3h za padniecia i niezapisanie sie przed tym). Jedyne co w tej grze "cieszylo" to grafika. ciesze sie, ze gre pozyczylem od kumpla, bo bym sobie wielce w brode plul, ze ja kupilem.

HaXiiT 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2010-03-02, 21:56   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Aurelinusie zwiększ szanse trafienia z daleka w VATS i dodaj zmniejszenie szans, gdy cel jest w ruchu to wyjdzie realistycznie :) Bo jak mam 90% z bliska w cel biegajacy jak szalony (oczywiście snajperką i w głowe) to mnie nosi :D A z daleka - 0-2

2010-05-09, 13:32, użytkownik HaXiiT wykonał(a) rzut 9k20. Wynik rzutu: 74.

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2010-04-19, 23:33   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

HaXiiT napisał/a:
Aurelinusie zwiększ szanse trafienia z daleka w VATS i dodaj zmniejszenie szans, gdy cel jest w ruchu to wyjdzie realistycznie :) Bo jak mam 90% z bliska w cel biegajacy jak szalony (oczywiście snajperką i w głowe) to mnie nosi :D A z daleka - 0-2
Heh, trochę pokopałem w tym temacie, nie ma jak tego zrobić. VATS jest zawiadywany ze strefy hardcoded, więc ew. zmiany spowodują, że obniżeniu/zwiększeniu ulegnie wszystko, bez względu na odległość i ruchomość.

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2010-05-16, 18:12   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Wersja 2.09

Przed aktualizacją wejdź do pomieszczenia i zrób Zapis przez Opcje. Po aktualizacji wczytaj ten zapis.
Jeśli mimo wszystko nie uda się wczytac zapisu, niestety, trzeba zacząć grę od nowa.
Obecna wersja nie jest całkowicie kompatybilna z wersją 2.08, ale nie powinno być problemu - może pojawić się w statsach zamieniony perk "Rewolwerowiec lub "Jednoręczność".

zmiany:
1. Zmienione modele kilku broni, min. nowy, klasyczny DKS-501, SR25k zamiast karabinu Victory, nowy model karabinu myśliwskiego z lunetą mojego autorstwa, zmieniony model Bozara, MP5, MP7, karabinu Gaussa, Ak-47 i kilku innych.
2. Zmieniony model pancerza komandosa
3. Nowy pistolet SIG P220 oraz karabin szturmowy FN CAL.
4. Poprawione/zamienione dwa perki "Rewolwerowiec lub "Jednoręczność" z powodu konfliktu adresów,
5. Poprawki w tekście i opisach,
6. Zmieniony kursor i celownik,
7. Master update. Mam nadzieję, że ilość problemów z sejwami spadnie zasadniczo.
Proszę szczegółowo zapoznać się z plikiem instalacyjnym. MasterUpdate polega na tym, że oryginalny plik esp został zamieniony na ESM, co powoduje, że silnik gry nie ingeruje w zawartość a tym samym poprawia stabilność gry z modułem.

8. Sprzątanie i odchudzanie dało 100 MB oszczędności.
9. kompatybilność z patchem 1.7PL (wymagany do instalacji nowej wersji)

Proszę zwrócić uwagę na to, że w środku są dwa pliki ESM, należy skorzystać z tego, który jest przeznaczony do konkretnego wydania, nie z obydwu na raz, bo się pogryzą. Jest obecnie stare wydanie Fallout 3 z 2008 roku oraz nowe, w wersji GotY (5 dodatków lub po 2 dodatki, to to samo).

Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2010-05-18, 07:55, w całości zmieniany 3 razy  

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2010-05-22, 18:34   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Wersja 2.09.02

Poprawki:
- przywrócony karabin snajperski jako JS-05,
- poprawiony model karabinu FNCAL,
- drobne poprawki dialogów,

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2010-05-30, 21:52   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Dodałem submoduł umozliwiający grę z dodatkiem Operation: Anchorage.

Wymaga posiadania zainstalowanej gry Fallout 3 (PL) wraz z patchem 1.7PLEN (lub wersji GotY), i modułu głównego oczywiście.

Zawiera on:

1. Wezwanie na symulację pojawi się dopiero po ukończeniu questu "handlowego" z Wygnańcami, tj. uznaniu za ich sprzymierzeńca,
2. Użyto wszystkich poprawek z nieoficjalnego patcha (wer. 1.2): błędy tekstur, modeli, nazw itp.,
3. Przywrócono brakujące 4 holotaśmy, oryginalnie wycięte,
4. Punkty zaopatrzeniowe są tylko jednorazowego użytku,
5. Delikatnie zmieniono perk "Oddział do zadań specjalnych",
6.2. Chiński pancerz maskujący wymaga zasilania bateriami rozszczepialnymi(zużywane co 30 sek.),
6.1. Pancerz i hełmofon są osobno (zmieniona textura hełmu), ale pełne właściwości wymagają ubrania obu części pancerza.
8. Dodano pistolet maszynowy Walther MPL, karabinek AKMs, karabinek Colt XM-177.

Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2010-05-30, 21:53, w całości zmieniany 1 raz  

yuro 
Wędrowiec

Wysłany: 2010-06-13, 14:54   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Witam .Mam pytanie , czy linki do pobrania modułu działają?
Próbowałem dzisiaj pobrać i nie udało się połączyć.

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2010-06-13, 18:39   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

yuro napisał/a:
Witam .Mam pytanie , czy linki do pobrania modułu działają?
Próbowałem dzisiaj pobrać i nie udało się połączyć.

Przed chwilą sprawdzałem, chwilę "myślą", ale działają. Użyj przeglądarki IE oraz jakiegoś DL managera.

Jest już dostępny submoduł dla Broken Steel, ale wymaga wersji 2.09.05, którą jeszcze uploaduję.

PS. Pliki są na serwerze, niestety na razie serwer ma czkawkę. Nic na to nie poradzę, dopóki właściciel nie przywróci sprawności łączom, będzie nieczynny.

Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2010-06-14, 09:33, w całości zmieniany 3 razy  

Buber 
Obywatel

Otrzymał 3 piw(a)

Wysłany: 2010-06-19, 13:21   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Skonczyłem jeszcze raz ME 1 i 2 z dodatkami...to samo z DA...Niestety brak gier zmusza mnie do zaciagniecia 2.09. Specjalnie kupiłem GotY.Raczej nie doczekam sie na 3.0...dzień bez grania ,dniem straconym :P

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2010-06-19, 13:47   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

No nic na to nie poradzę (a ostrzegałem), Fallout 3 jest na tyle fajny, że jeszcze ew. zdążysz wrócić do wersji 3 jeśli ci się zachce. Nie zapomnij jednak zagrać w Alfa protocol np. Nie jest to szczyt cRPGowego ideału, ale da się pograć, tak jak w Planet Alcatraz.

Buber 
Obywatel

Otrzymał 3 piw(a)

Wysłany: 2010-06-19, 14:33   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Tak zrobie...zagram w 2.09. A zgodnie z sugestia zamówiłem AP...i pare innych. ;)

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2010-06-20, 21:38   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Buber napisał/a:
A zgodnie z sugestia zamówiłem AP...i pare innych. ;)
Powinieneś, jeśli nie miałeś do czynienia spróbować jeszcze Resident Evil 4 i 5. RE 5 bezwzględnie, a ja ostatnio jaram się Silent Hillami, a gram W SH Homecoming.

ME 2 trochę mnie rozczarował, rzekłbym nawet, że dość mocno. Skopali walkę a minigierka do hakowania jest wk...jąca i demotywująca do grania. Wczoraj akurat zaliczyłem początek, wylądowałem na Omedze i odechciało mi się grać. I jeszcze te znikające drzwi gdy posuwasz się do przodu. Błe.

Zwyrol 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2010-07-08, 17:48   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Czołem.

Mam nadzieję że nasz Mastah of Modding ozdrowiał i pilnie dłubie. :)

Nie było mnie tu długo i powtórzę swoje pytanie.
Mam wersję GotY. Czy 2.09 pójdzie na niej? :D

Tagi: fallout :: mod :: aurelinus :: uwagi :: opinie :: problemy :: fallout 3

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu