Wysłany: 2010-01-12, 13:37  [Pobierz post][Pobierz temat][Fallout 3] Valkiria Echo i kompatybilność z innymi modułami
Witam mistrzu Aurelinusie.
Gram w twoje mody począwszy od BG i dlatego pozwole sobie w tym temacie zadać pytanie odnośnie F3...pewnie to nie tu powinienem ale chyba nie ma wiekszego speca od modów F3 PL. Jako ze gram w Mod Collection i jak zwykle w połowie gry stwierdziłem że robi się zbyt łatwy (nie pierwszy raz zaczynam od początku:)) a że nie chcę zwiększać poziomu trudności postanowiłem że pogram w trybie TPP bez VATS. Pytanie moje brzmi: czy da sie ,grzebiąc w pliku .ini lub inaczej, ustawic celownik aby strzał padał mniej więcej tam gdzie on wskazuje..bo wiedomo że nasz bohater strzela trochę w lewo przy TPP...lub moze jest jakiś mod poprawiający to..ja nie znalazłem. Aha..i czy na takie strzelanie ma wpływ umiejętność Broń Palna
Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2010-01-12, 14:45, w całości zmieniany 3 razy
Po pierwsze, nie będę poprawiał tego "mistrza", ale zlitujcie się - czuję się jak chiński mandaryn.
Co do odpowiedzi to zaintersuj się modułem "Iron Sights". Jeśli nawet lekko konfliktuje, to wystarczy, że będzie po moim modzie w kolejce (wymaga wpisu do Fallout.INI lub uruchomienia z Modmanagera):
Z tym mistrzem to chciałem dobrze a wyszło jak zwykle
A co do modu to ciekawy motyw ale ja bardziej potrzebowałbym wycentrowanie kursora przy widoku z trzeciej osoby...a to jest modzik na FPP... a jak już ,żeby przy naciskaniu PPM widok przechodził z TPP na celownik.
Niezłe wymagania...
Poprostu wolę grać z widoku trzeciej osoby ale podejrzewam ze tak już zostanie
Samego błędu korygującego odstrzał w lewo (w rzeczywistości w lewo-dół) nie zlikwidujesz, bo jest to złudzenie optyczne - ale fizycznie wystepujące przy celowaniu -wynikajace z ustawienia kamery. Zagraj w RE 5 postacią główną a potem Shevą a zrozumiesz i złapiesz na czym polega haczyk. (Nie, nie mam o tobie złego mniemania, po prostu w RE5 masz jako Chriss celownik z prawej, a jako Sheva z lewej).
Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2010-01-13, 09:23, w całości zmieniany 1 raz
Łapię w czym rzecz tym bardziej ze przy oddalaniu kamery ta odległość się zmienia...
Oryginalna gra, zwana Vanilią ucieka się tu drobnego oszustwa, zwanego autocelowaniem (tzn. pociski wylatują zawsze w kierunku "prostopadłym" do osi ciała i równolegle do kierunku ręki), które mój moduł wyłącza.
Ww. problem złudzenia kamery można lekko oszukać używając broni z zamontowanym wskaźnikiem laserowym, który jest dość precyzyjnie ustawiony i - co ciekawe - działa tak samo w RE 5 (!), niestety celownik masz tylko na Xboxie .
Pomimo zapewnień też twórców celowników do lunet, one także "haczą" - tym razem w górę, tzn. celując trzeba delikatnie podnosić punkt do góry, co przy dodatkowym chybotaniu lufy czyni snajperkę dość niełatwą (ale uczciwą).
Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2010-01-13, 09:29, w całości zmieniany 1 raz
Sage RE zakończyłem na 4 . Razem z Dino Crisis i Silentami jeszcze na PS2
a wracając do tematu pograłem trochę wczoraj w TPP i powiem tyle ze dla mnie frajda.Co prawda nie ma widowiskowych slow motion ale za to moge wiecej punktów przeznaczyc na nauki ścisłe i otwierania zamków bo broń palna jest na 1..a amunicja się przydaje bo idzie jak woda, moża równiez spokojnie uzywac broni ciężkich i energetycznych bo punkty niewiele zmieniają w obrażeniach. Bajerem dla mnie było przeczesywanie hotelu powoli i ostrożnie bo nie można już kliknać VATS gdy ktoś wyskoczy zza sciany.
Ale to takie troche maniackie odruchy. Jednak chyba poczekam na 3.0 bo nie lubię grać z czymś nowym nie od początku
Chociaż wydaje mi się ze odbiegam od tematy który bądż co bądż sam załozyłem:D
Ostatnio zmieniony przez Buber 2010-01-13, 11:39, w całości zmieniany 1 raz
Co do wersji GotY i DLC to na tę chwilę - jeśli wierzyć zapewnieniom na forum Bethesdy to z wersją patcha 1.7 moduł powinien działać (mógłby sprawdzic ktoś, kto posiada GotY).
Dla pełnej zgodności należy wykonać tzw. Master Update opisany tutaj:
W tej chwili moduł jest niedostosowany do DLC. Sprzęt z nich pochodzacy będzie z reguły za słaby na stopień wyzwania. Da się grać bez utraty poczucia integralności w Operation Anchorage (z uwagi na symulacyjność) i od biedy w MZ. W pozostałych przeciwnicy będą padać jak muchy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum