Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Serafin
2010-01-27, 22:56
[Fallout 3]Valkiria Echo Modpack - wersja 3 (na razie beta)
Autor Wiadomość
Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2009-11-23, 13:16   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   [Fallout 3]Valkiria Echo Modpack - wersja 3 (na razie beta)

Co wiadomo:

Poprzednią wersję modułu (tj. 2.09 i starsze) pobrano dotąd ponad 3000 razy. To chyba wystarczająca rekomendacja.

1. Mnóstwo nowej broni, rozbudowane stare tzn. te występujące w wersji 2.08, i chyba wszystkie, sensowne, które jeszcze się pojawiły, w tym sporo opcji rozbudowy ulubionych pukawek,
2. Pomocne opisy przy obrazkach,
3. Zmiany z wersji 2.08 i kilka nowych, np. zidywidualizowane balistyki poszczególnych kalibrów, broni i zasięgu,
4. Ubrania, pancerze itp. nie pominąłem ani Master Chiefa czy Unreal 3, ani Crysisa ani nowych, wyuzdanych skór, ;)
5. Rozbudowanych kilka lokacji, nowe wątki i ciekawostki, ale bez dużych questów, o ile nie wprowadzę innych modułów, np. Cube Experimental, Evening with Mr Manchester lub Arefu Expanded. Nie jest to proste, bo ich tówrcy nie omieszkali czegos skopać i trudno to usunąć tak wprost,
6. Do wyboru kilka wersji grywalnej rasy ludzkiej - z bieliznę i bez :angel2: - oczywiście oznacza to tez więcej róznorodności wśród zmarłych w naszym otoczeniu, szczególnie po ograbieniu zwłok... :beer:
7. Moduł wybitnie dla dorosłych lub przynajmniej nie marudzących na goliznę i ogólnie rozumiany sex&violence. :gitara: :wallace:

Jeśli ktoś ma "złote myśli za pięć dwunasta" to słucham.
Przypominam też, że to moja prywatna, okupiona własnym czasem i nerwami praca, jeśli nie podoba się wam to co robię albo ja osobiście - to nie chcę o tym wiedzieć, wyładujcie frustracje w innym miejscu. Zbyt agresywne posty będą moderowane - nie zawsze mam humor na tolerowanie wyrażeń pokroju "burol", "zjebane" itp.

Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2010-08-25, 11:43, w całości zmieniany 10 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
takow
takow 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2009-11-24, 11:31   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

złota myśl jest taka że z dodatkami i sensownie ustawionym poziomem trudności połączonym ze zdobywaniem sensownych ilości doświadczenia (żeby nie było że za behemota 20 xp) może to być jedna z najlepszych gier dla fanów gatunku. może nawet najlepsza...

Ja pogrywam w dragon age czekając na gierkę... miłe - chociaż tragiczne rozwiązania niektóre (zmartwychwstanie, złodziej od tyłu nie ma potężnego trafienia - jedynie x2, mag może w płytówce czarować..)

co co cube - fajna sprawa ale bez tego momentu:

http://www.youtube.com/wa...player_embedded

Raku 
Poszukiwacz Przygód

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2009-12-29, 11:00   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Mam pytanie, bo się nieco zagubiłem ostatnio w temacie ;) Czy do v3.0 będzie potrzebny patch 1.7? Bo nie wiem czy nie pograć trochę na łysym F3 z tymże patchem w oczekiwaniu na nową wersję moda :)

Markolf.pl

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2009-12-29, 15:23   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Do grania w betę nie będzie potrzebny żaden patch (może ten stary 1.0015PL, na razie mam jego zainstalowanego), ale najszybciej jak to mozliwe przetestuję ją na patchu 1.07. Instalacja modułu na patchu 1.07 będzie wymagała tego MasterUpdate'u, bo zawarty w nim patch 1.5 wprowadza totalną niekompatybilnośc z modami. Wszystko z powodu Broken Steel, dla którego stworzono patch 1.5 i wyższe, bo wprowadza on zmiany w silniku, niestety kolejne patche - jak dotąd - błędów nie naprawiają.

Opiszę te problemy w wolnej chwili.

Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2009-12-29, 15:25, w całości zmieniany 1 raz  

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2010-01-10, 02:44   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Sprawy, które pozostały, by wydać betę:

1. Rozbudowa Canterbury Commons - zaawansowanie = ok. 60%
2. Rozbudowa nowego osiedla obok Akademii Rosevelta = ok. 50%
3. Sprawdzenie współdziałania z patchem 1.07 (w tym wprowadzenie tzw. MasterUpdate) = 0%
3. Wewnętrzny betatest, niestety również = 0%, choc mam juz sporo doświadczenia, nie bedzie z tym wiekszych ceregieli = 2-3 dni

Kiedy ukaże się beta?
Naprawdę nie wiem, ale robię ile mogę i nie jest to termin odległy.

Zwyrol 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2010-01-10, 14:26   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Czołem!

Dobrze wiedzieć, że rusza się Master Update. Tak trzymaj, bo mod to świetny kawał roboty. :)

Z tego co widać w najnowszym planie wydawniczym Cenegi, wydanie GotY i dodatków rozbito następująco:
Fallout 3: Broken Steel + Point Lookout
Fallout 3: Dzióra + Operacja Anchorage
Fallout 3: Game of the Year Edition
(Oczywiście daty wydania brak, styczeń nie wchodzi już w grę...)

Rozumiem, że w razie pełnej kompatybilności z patchem 1.5 i wyższymi, wersja VE 3.0 będzie działała ze wszystkimi dodatkami? (Chodzi o nowy sprzęt, wprowadzony przez DLC).

Do testowania przypominam poniższe tematy (wiem, nudny jestem :E ):

1. Barrett haczy na VATSie.
2. Karabin pulsacyjny YK42B nie ma dźwięku strzału, wolno reaguje strzałem na kliknięcie myszką.
3. Karabin laserowy snajperski Glock z celownikiem kolimatorowym (?) haczy na VATSie.

Jak napisałem w temacie o 2.08, w razie crasha po odkryciu Tenpenny Tower przysyłam sejwa do analizy.

Swoją drogą, na Wikipedii Fallouta piszą że Tenpenny i związane z nim bezpośrednio części questów (zwłaszcza ten z Royem i ghulami) są okrutnie zabugowane.

Ostatnio zmieniony przez Zwyrol 2010-01-10, 14:27, w całości zmieniany 1 raz  

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2010-01-10, 22:56   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Zwyrol napisał/a:
Swoją drogą, na Wikipedii Fallouta piszą że Tenpenny i związane z nim bezpośrednio części questów (zwłaszcza ten z Royem i ghulami) są okrutnie zabugowane.
Wiem/czytałem, to może być prawda, ale nie potwierdzam, wg mnie jest związek modułu z tym blokowaniem. Tylko jaki?

Buber 
Obywatel

Otrzymał 3 piw(a)

Wysłany: 2010-01-13, 00:54   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Jako naprawdę "stary" gracz mam prośbę . Klimat w grze to podstawa przynajmniej dla mnie . W Gothicu dochodziłem już do absurdów chowania sie przed deszczem do jaskini...Ale do rzeczy...Wiadomo ze każdy woli coś innego a ja czytając o takich perełkach jak Cube lub pancerze z Quake lub Crisis w wersji 3.0 pytam czy tego typu dodatki jest szansa uruchamiać opcjonalnie. Pewnie zabawa z takim instalatorem to gra nie warta świeczki ale dla mnie takie dodatki niszczą troche klimat F. I dodam że nie wchodzi w grę rada "nie chcesz to nie ściągaj - wolny wybór" bo mod jak jak narazie jest bardzo dobry. Nie jest to cos z czym bym sobie psychicznie nie poradził ale skoro mozna tu zgłaszac życzenia to ja się wpisuję.
A tak szybko ze spraw technicznych :
Działko Mściciel nie ma dzwięku wystrzału..przetestowane na własnej skórze. Oprócz twojego używam tylko Fellout mod

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2010-01-13, 08:20   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

buberek napisał/a:
Nie jest to cos z czym bym sobie psychicznie nie poradził ale skoro mozna tu zgłaszac życzenia to ja się wpisuję.
Gdybym nie był pewien, że nie zepsują klimatu, to bym nie dodawał.
Drugi problem to taki, że wiekszość grających w Fallout 3 to nie są puryści. Ci grają w Fallout 2 twierdząc, że to najlepsza gra na świecie.
Odpowiednio (mam nadzieję) spreparowane wprowadzenie takich przedmiotów z poza "klimatu" i pozbawienie ich boskich mocy da się zrobić i przeboleć.
Zreszta w tym wypadku bardziej chodzi o lubiących przebierać się, ja tez do nich się zaliczam. Wolę panienkę w stroju hostessy niż tą cyberpuszkę w domu w Megatonie ;)

Cube Experimental jest na razie poza orbitą. Jednak mod jest powszechnie chwalony, a kosmiczne bronie można wyrzucić i zastąpić czymś sensownym. Ale to ew. po premierze.

buberek napisał/a:
Działko Mściciel nie ma dzwięku wystrzału..przetestowane na własnej skórze. Oprócz twojego używam tylko Fellout mod
Zgłoszenia błędów w drugim wątku, ale przyjąłem.

Buber 
Obywatel

Otrzymał 3 piw(a)

Wysłany: 2010-01-13, 09:17   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Pewnie masz rację ...w zasadzie to bardziej chodziło mi o pancerze bo przecież do Cube nie muszę "wchodzić",ale i temu można zaradzić.Moze mógłbym wymyślić jakiś prosty queścik ( tak dla klimatu :) )
wyjaśniający pochodzenie tej technologii w F . Bardziej dla siebie. Jak nie masz czasu to spróbuje coś sklecić do wglądu. Oczywiscie po wersji beta.
Aha...i sa jakieś kompatybilne z twoim modem textury male body( coś jak Robert z tym ze w gatkach i t- shircie)? Przydałoby się dodać bo te sa kiepskie...

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2010-01-13, 09:37   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

buberek napisał/a:
sa jakieś kompatybilne z twoim modem textury male body( coś jak Robert z tym ze w gatkach i t- shircie)?
Ponieważ nie interesuję się facetami :) ani swoim wyglądem w grze po ściagnięciu łachów, więc nie zająłem się body replacerem, ale jeśli męski replacer jest kompatybilny z oryginalną grą, to nic złego się nie wydarzy.

Ew. wprowadzenie modułu pokroju CE będzie poprzedzone stosownym wstępem. Mówiąc szczerze, to nawet jeśli go dodam, zapewne nigdy się nie wybiorę.

Buber 
Obywatel

Otrzymał 3 piw(a)

Wysłany: 2010-01-13, 11:12   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Z rozpędu przeoczyłem że o quesciku myślałem na temat pancerzy...znależienie jakiejś fabryczki z zaawansowaną tajną technologią czy cuś tam...ale to wszystko to tylko takie tam pomysły.
Swoją drogą to jestem pełen podziwu dla modderów robiących duże mody i konwersje, wszystko w zasadzie dla odbiorcy,bo podejrzewam ze gra w swojego moda już ani tak nie wciąga ,ani nie zaskoczy..choć czasami zdarzają sie niespodzianki jak np. crash

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2010-01-13, 11:25   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Fallout 3 jest na tyle nieprzewidywalny, że jeszcze mam chęć skończyć wersję 3, w innym wypadku podzieliłaby los NTotSC v.3 i grzecznie czekała na lepsze czasy.

Buber 
Obywatel

Otrzymał 3 piw(a)

Wysłany: 2010-01-13, 13:05   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

A czy zmiany w 3.0 będą na tyle istotne że trzeba będzie zaczynać od nowa ?
Bo jesli nie to zabieram sie za 2.8 TPP a dogram trójkę póżniej.

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2010-01-13, 13:17   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Będą kompletnie niekompatybilne. Nie da się grać "przez nadpisanie". To znaczy teoretycznie się da, ale zamiast hełmu wyląduje ci na głowie łopata itp. spowodowane wymaganą zmiana numeracji plików i uniknięciem najprostszych błędów duplikacji plików.

Nie widzę też przeszkód, by grać na 2.08, bo wersja 3 będzie na razie betą dla masochistów i chętnych do pomocy w poprawianiu. W pełni grywalna wersja 3 pojawi się zapewne na zajączka.
Spójrz zresztą na wersję 2.08 - pojawiła się w wersji 1.09 w styczniu, a grywalną, ostateczną formę pod nazwą 2.07.12 (później przemianowaną na 2.08) osiągnęła ok. czerwca-lipca (najpopularniejsza była 2.06). Czas między wersją 2.01 a 2.07 to raptem kilka tygodni.

Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2010-01-13, 13:23, w całości zmieniany 3 razy  

Tagi: aurelinus :: fallout 3 :: mody :: moduł :: valkiria echo project

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu