Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Serafin
2010-01-27, 22:56
[Fallout 3]Valkiria Echo Modpack - wersja 3 (na razie beta)
Autor Wiadomość
Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2010-08-03, 13:34   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Rhombus napisał/a:
Tyle modyfikacji i kombinacji. Aż trudno będzie to wszystko odkryć za jedną grą
Na pewno "za 1 grą" nie trafisz na wszystkie możliwe bronie, kombinacje i przypadkowe bonusy. Z drugiej strony, chodzi tylko o broń, inne rzeczy będą raczej przewidywalne. No może z wyjątkiem Hiszpańskiej Inkwizycji...

Na szczęście skrypty mają ograniczoną pojemność, co skutecznie zmusza mnie do ograniczenia tej liczby. I być może w pierwszej becie nie wszystko będzie działać.

Postaw piwo autorowi tego posta

Rhombus 
Obywatel

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2010-08-14, 16:51   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Człowiek wraca po tygodniu do domu. Wchodzi na forum. Myśli "beta gotowa", a tu ... cisza ;p

Nikt nawet posta nie napisał. Niesamowite:)

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2010-08-14, 19:35   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Rhombus napisał/a:
Człowiek wraca po tygodniu do domu. Wchodzi na forum. Myśli "beta gotowa", a tu ... cisza ;p

W każdym razie nie w tym tygodniu jeszcze. To, co wygląda na tydzień roboty okazuje sie nim nie być. I tyle.
Rhombus napisał/a:
Nikt nawet posta nie napisał. Niesamowite:)
Mnie to nie dziwi, ani nie przeszkadza.

Rhombus 
Obywatel

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2010-08-15, 07:34   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Aurelinus napisał/a:

W każdym razie nie w tym tygodniu jeszcze. To, co wygląda na tydzień roboty okazuje sie nim nie być. I tyle.

Domyślam się. To musi być sporo roboty. Myślisz, że w sierpniu wogóle skończyć ?:)

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2010-08-15, 11:18   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Będę mądrzejszy pod koniec tygodnia. Niby niewiele zostało, ale - jak widać - z tym "niewiele" grzebię się od pół roku.
Pomijając fakt, że już jestem zmęczony tą nową wersją. Popełniłem generalnie błąd, że nie rozwijałem wprost wersji 2.xx. Z drugiej strony - bez tego cięcia nie opanowałbym toolsetu w takim stopniu jak teraz.

Mam tylko nadzieje, że gdy skończę modelowanie (a już naprawdę ostatnie szlify), to potem pójdzie gładko.

Rhombus 
Obywatel

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2010-08-15, 15:32   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

To faktycznie może być nużące. A co dokładnie sprawia Ci najwięcej problemów ? Modele broni, czy ich mechanika ?

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2010-08-15, 19:18   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Byś w grze mógł dodać do swojego karabinka laser, oświetlenie, tłumiki i granatnik potrzebnych jest tyle modeli ile wariantów, średnio ok. 40 szt. Obrobienie jednego Ak101 wraz ze skryptami i wprowadzeniem do gry to conajmniej 1 dzień. Najwięcej czasu zajmuje pozycjonowanie wskaźnika laserowego.
A ponieważ już kilkakrotnie zmieniałem koncepcje, pojawiły się nowe modele broni, kilka zdecydowałem się zrobić sam, modele wymagają ponownej edycji, bo oryginały są pokopane itd. - w efekcie końca nie widać.

W katalogu jest obecnie 1500 plików (tylko modele broni), a oprócz tego stroje i pancerze, skrypty, textury (tez trzeba poprawiac i dedytować). Mod ma 1,5 GB (wersja 2.09.05 = 600 MB). Skądeś się to wzięło.

Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2010-08-15, 19:41, w całości zmieniany 1 raz  

Rhombus 
Obywatel

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2010-08-16, 08:32   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Ulalala. Spory kawał roboty. Podziwiam jednak za pełen realizm ;)

Shengi 
Obywatel

Otrzymał 2 piw(a)

Wysłany: 2010-08-19, 06:53   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Ja też czekam z niecierpliwością na Twoją betę :) Im dłużej czytam o tym co w niej będzie to moje zniecierpliwienie rośnie :D

Ostatnio zmieniony przez Shengi 2010-08-19, 06:53, w całości zmieniany 1 raz  

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2010-08-19, 08:02   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

W każdym razie widzę tyle, że w piątek-sobotę skończę wreszcie modelowanie (może nawet dzisiaj), postaram się w takim razie przygotować niekompletną betę na przyszły łikend, potem już pójdzie.

Rhombus 
Obywatel

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2010-08-21, 18:48   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Byłoby super :)

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2010-08-25, 10:09   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Długo, zbyt długo, wiem, oczekiwana beta powinna pojawić się w ten łikend lub najpóźniej zaraz po nim (wszystko zależy ile czasu zajmie mi załadowanie jej na serwer, zacznę zapewne w sobotę/niedzielę).

Kilka uwag dla chętnych:
1. Pierwsze wydanie jest przeznaczone głównie do testowania broni, jest sporo nowych modeli, zmian, niektóre będą dostepne tylko w DLC, ale aktualnie beta współpracuje tylko z samym Fallout 3 (premierowa czy GotY nie ma znaczenia, pozostanie różnica w sposobie instalacji - czy kopiowania plików jak kto woli)
2. Nowi NPCe będą w większości pozbawieni głosów; synchro i voiceover to prosta czynność, ale w tej chwili szkoda na nią czasu, pojawią się wersji ostatecznej
3. Należy bezwzględnie sejwować i zachować taki sejw w przypadku, gdy ktoś będzie chciał koniecznie porozmawiać lub zrobić questa z dodatku/modułu; po prostu są kompletnie nietestowane a wręcz w niektórych wypadkach jeszcze nie ukończone. To samo dotyczy wizytowania lokacji, choć tu niewiele sie zmieniło, planowane moduły jeszcze nie sa zaimplementowane (ale są przygotowane).
4. Mogą się trafiać przeróżne dziwne ubrania i pancerze, ten element będzie poprawiony w następnym etapie tj. ok. tygodnia po wydaniu bety, bo to drugi etap. tym nie mniej postaram się wprowadzić max. porzadek w tej kwestii. Pierwotnie planowałem modularnośc strojów (czyli osobno buty, kurtki, rękawice itp.), ale już wiem, ze nie ma jak zasymulować osobnych obrażeń kończyn, więc ten element będzie wycięty, ubrania/pancerze będą wyłącznie w kompletach, tym nie mniej mogą pozostac jeszcze śmieci z tym związane.
5. Nie wszystkie bronie da się poprawnie upgradować jak i demontować, po prostu nie zdążę, to samo dotyczy włączania latarek, zmiany amunicji, korzystania z tłumika, opisów na ikonkach itp.
6. Uwagi, komentarze, pomysły itp należy umieszczać w tym wątku, wątek poświęcony błędom zostanie wdzielony, by nie zaśmiecić jednych i drugich nawzajem, a sa to dwie różne sprawy.

Oczywiście beta nie narusza podstawowej gry, można ją będzie ukończyć mniej-więcej wg tych samych zasad co w wersji 2.09 (mogą po prostu pojawić się inne drobne zmiany).

Spis rzeczy zaimplementowanych znajdziecie w paczce, do czasu wydania wersji finalnej beta będzie omawiana i promowana wyłącznie na TH.

Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2010-08-25, 10:13, w całości zmieniany 1 raz  

Rhombus 
Obywatel

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2010-08-25, 18:40   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Fajnie, że premiera tuż tuż. Zajmę się oczywiście testowaniem i wypisywaniem bugów ;)

Jedyne co mnie boli to to, że beta (póki co przynajmniej) nie bedzie kompatybilna z dodatkami. Chciałem już sobie zarzucić Point Lookout i pograć na Twoich warunkach. No trudno :)

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2010-08-26, 14:37   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Widzę to tak:
1. przyszły tydzień : pancerze, ubrania itp.
2. następny tydzień : dopasowanie DLC, przynajmniej OA, BS (de facto są zrobione pod wersje 2.09 - aktualnie niekompatybilne) i własnie PL.
3. potem questy i inne duperele.

W sumie maxymalnie koniec września ;)

Mam nadzieję, że wiekszość modułu bez problemu wykorzystam w New Vegas :D

Rhombus 
Obywatel

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2010-08-27, 07:08   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Super.

Jednak super bv było, gdybyś dopasował wszystkie DLC. No może Mothership Zeta można sobie darować ;)

Ale The Pitt i Point Lookout są najlepszymi dodatkami i wg mnie byłoby stratą gdyby ich nie było.

A z tym końcem września to pomny doświadczeń dotychczasowych powezmę dystans na tę datę ;)

Tagi: aurelinus :: fallout 3 :: mody :: moduł :: valkiria echo project

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu