Mam takie pytanie, bo przechpdziłem grę inną pstacią, aby poznać jak najwięcej smaczków moda, jednak dalej czuję, że jeszcze trochę przede mną.
Czy istnieje jakaś możliwość zamieszczenia wszystkich nowych perków jakie zostały dodane do tego moda wraz z ich opisem i wymaganiami ? I ewentualnie jak zmieniono już istniejące ?
A może ktoś kto już to wszystko odkrył grając by taką listę stworzył ?
Myślę (co nie znaczy "jestem pewien"), że w tym tygodniu uporam się wreszcie z modelami. Skrypty i dialogi do upgrade'u broni i przełączania latarek, amunicji itp. w następnym. I byłaby beta nr 1.
Tak naprawdę, to prawie rok zszedł na koncepcjach: np. mam 4 typy wskaźnika laserowego (AN/PEQ, wskażnik podwieszany do lufy, montowany na szynie i klejony na drewno, do upgrade'u mogę wybrać tylko 1 (góra 2) - i np. który dać do karabinków typu AK, bo obecnie są nakładki umożliwiające montaż nawet oprzyrządowania typu SOPMOD do AK (np. właśnie AN/PEQ), ale to byłoby z jednej strony zbyt proste, bo wtedy niczym nie różniłyby się od np. M4/M16, a z drugiej strony zaraz posypią się komentarze, że przecież tak można i co? Szukam od miesiąca rozwiązania, które nie nasuwałoby informacji, że >teoretycznie< AK-108 jest gorsze niż G36/M4, bo nie można zainstalować AN/PEQ...
A przy okazji model G36, który mam, nie umożliwia sensownego montażu AN/PEQ, bo zasłania celownik normalny, podczas gdy normalnie ma wyższe celowniki i taki montaż jest możliwy. Z kolei AN/PEQ jest stosowany tylko do celowników optycznych na podczerwień w praktyce, ale wytłumacz to graczom, a już wykorzystaj to w grze, skoro promień jest widoczny bez względu na to, czy włączysz podczerwień czy noktowizję (tak, można to zrobić).
W necie jest pełno modów wykorzystujących taki wskaźnik, nikt nie wnika, że to tak nie działa, ale komuś to teraz udowodnij... A taka metoda jak w RE 4/5, że każda spluwa ma jakiś wskaźnik jest już oczywiście kompletną bzdurą (w RE 4 ma go nawet Thompson1928...!, przytwierdzony "magicznie" do ...lufy, która nagrzewa się przecież i rozerwałaby każde mocowanie po sekundzie... Eeeech...
Nie chcę takiej bzdurnej magii jak w WMK czy innych modach "arsenałowych. Chciałbym, by możliwość rozbudowy była sensowna, a przy okazji, by broń dublowała się w modyfikacjach w minimalnym stopniu, i jeszcze by w miarę mozliwości odpowiadała jakimś faktom. To nie sztuka dać Ak-47 które będzie i snajperką i wyrzutnią miniatomówek, bo "to tylko gra" i "da się zrobić".
Myślę (co nie znaczy "jestem pewien"), że w tym tygodniu uporam się wreszcie z modelami. Skrypty i dialogi do upgrade'u broni i przełączania latarek, amunicji itp. w następnym. I byłaby beta nr 1.
Byłoby super
Tyle modyfikacji i kombinacji. Aż trudno będzie to wszystko odkryć za jedną grą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum