Celnośc i PA odnosza sie wyłącznie do VATS. Ma sie tak, że w oryginalnej grze bazowo masz to ustawione na 30-50%, stąd miałeś 95% szansy z pistoletu 10 mm na odległość z megatony do szkoły w Springvale
Leżę w szpitalu z powodu usunięcia chorej ślinianki (mam taką piękną, 10 cm szramę po usunięciu jej i wygladam jak po poderżnięciu gardła przez Apaczy), jutro wracam do pracy, o ile mnie w końcu wypiszą.
Z ciekawostek: udało mi się zasymulować w sensowny sposób działanie amunicji JHP i FMJ (AP) bez skryptowania, co oczywiście wydłuża dokończenie prac. Ale wreszcie jestem zadowolony z uzyskanych efektów, możliwości rozbudowy broni itp., więc muszę to jeszcze raz zebrać "do kupy" i w końcu wydać. W każdym razie już nic nie wymyślam, tylko kończę.
1331 modeli broni (wersji, wariantów i typów). Brakuje jeszcze ok. 300 i beta gotowa. Nie, nie wiem kiedy. Bardzo bym chciał już. Że o pomocy nie wspomnę, ale nie ma kto ani za bardzo jak.
Musiałby przyjechać do mnie na wakacje (mam miejsce do spania, to nie problem, wikt i operunek we własnym zakresie, lokacja: Karlino, gdzie wynajmuję mieszkanie). Chętnych zapraszam. Instrukcje na miejscu.
Jestem nowy tutaj dlatego chciałem wyrazić podziw dla twojej wielkiej pracy. Naprawdę fajnie, że zrobiłeś tego moda i jeszcze fajniej, że zechciałeś się z innymi podzielić
Mam takie małe pytanie. Przymierzam się do kupna całego zestawu GOTY. Nie chcę ściągać bo brzydzę się złodziej ... tzn. piractwem.
Mam takie pytanie. Czy wersja 2.9 i ta nadchodząca 3.0 będą w pełni kompatybilne ze wszystkimi dodatkami ? Czy będzie trzeba je jakoś w określonej kolejności instalować ?
Póki co pograłem sobie w Fallouta 3 (nie goty) w wersji 2.9 Twojej. Powiem szczerze, że grało się fantastycznie. Doskonała robota ! Wreszcie nie gra dla ułomnych i z jakimś ustawionym poziomem trudności, który pozwala REALISTYCZNIE przeżyć wędrówkę po wymarłych pustkowiach post-apokaliptycznego świata.
Jestem tylko ciekaw, czy w razie kompatybilności ze wszystkimi dodatkami udałoby się w wersji 3.0 osiągnąć ten ostatni 30 lvl ? Ja w 2.9 zatrzymałem się na 15 lvl. i fakt. Trzeba się specjalizować, ale wg mnie to akurat bardzo dobra sprawa, bo nikt nie jest fachowcem od wszystkiego.
I jak tam prace nad 3 ? Ruszyło coś przez te parę dni ?
Witać, lepiej późno niz wcale. A poza tym - nurkujemy, nie gadamy...
Rhombus napisał/a:
Czy wersja 2.9 i ta nadchodząca 3.0 będą w pełni kompatybilne ze wszystkimi dodatkami ?
Wersja 2.09 jest aktualnie kompatybilna z BS i OA, wersja 3 będzie ze wszystkimi, przyczym nie wiem jeszcze jaki status będzie miała wersja 2.09 tj. czy zostawię ją taką jaka jest dla tcyh, któzy nie lubią rewolucji, czy zniknie w odmętach historii. I od tego zalezy ew. dorobienie pozostałych DLC dal wersji 2.09.
Rhombus napisał/a:
czy w razie kompatybilności ze wszystkimi dodatkami udałoby się w wersji 3.0 osiągnąć ten ostatni 30 lvl ?
Na pewno, aktualna wersja + 2 dodatki też powinna wystarczyć.
Rhombus napisał/a:
jak tam prace nad 3? Ruszyło coś przez te parę dni?
Pracuję codziennie, ale w ten upał z przymusu nieco wolniej. Premiera 3 na dniach, mam nadzieję. Może ok. 14.07, może ok. 21.07. Zależy od temperatur.
Dla przykładu, skończony model Ak-112:
Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2010-07-12, 13:53, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum