spróbuje wrzucić spolszczenie i FOSE a
potem twojego moda
Nie pójdzie. Już spolszczenie go zablokuje.
FOSE wymaga dostosowanych modów. O ile dowodzenie Enklawą (gdyby nie bugi) może być interesujące, to na owym jeżdzeniu bardzo się zawiedziesz. Lipa, bo nie może być inaczej.
przy trybie grania TPP będzie jak już to swiecić w bok(chyba) Mnie by grała latarka nahełmowa albo coś w tym stylu.
Będzie świecić tam, gdzie skierujesz broń, tak samo jak promień lasera, tylko snopem.
Pomysł oświetlenia na hełmach jest w programie, w końcu wszystkie modele PA mają zamontowane reflektory, a do hełmu można "przykleić" superglue.
Jeszcze w PA nie podróżowałem , stąd moja niewiedza a żeby latarka świeciła tam gdzie ja chcę musiałbym cały czas chodzić z wciśnietym PPM. Ale to juz mój problem.
A pytam o datę bo jednak poczekam na 3.0
A superklej mam ...może Moira coś poradzi
Ostatnio zmieniony przez Buber 2010-01-21, 13:35, w całości zmieniany 1 raz
odpowiedz mi na jedno pytanie: Oczywiście czekam z niecierpliwością... Ale nurtuje mnie jedno.
Jeżeli wyjdzie to 3.0 (ilość błędów nieistotna) - to wiadomo że od nowa trzeba zacząć grać...
Ale co z kolejnymi poprawkami (jeżeli będą)?
Innymi słowy - czy save z tej wersji 3.0 beta będzie działał w kolejnych aktualizacjach/poprawkach?
dobra wiadomość: uffff... skończyłem pracę nad doborem broni, rozbierania i montażu, jeśli kogos ten stan nie zadowoli to się poćwiartuję klawiaturą,
biorę się za dokończenie Canterbury, potem już poleci z górki.
Zła wiadomość: dostałem i przyjąłem zaproszenie do betatestów nowego dodatku do Spellforce 2 "Faith in Destiny" od JoWood i zapewne wyłączy mnie to na kilka dni, może nie całkiem, ale obciąży. Grę uwielbiam i nie mógłbym sobie odmówić, a ile płacą, nie chcecie wiedzieć
Swoją drogą, ciekawe czy Vegas będzie czymś w rodzaju dodatku, czy też objętościowo zbliżony (może większy?)
Oby tylko przy tak małych terenach nie dodali pojazdów.
Edit: podobno ma to być pełnoprawna gra, ale jak prześledzić dotychczasową karierę Obsidianu, to cudów nie należy się spodziewać. Sporo znajdziesz na oficjalnej stronie Obs-ów, to chyba najpewniejsze źródło informacji. Np. - wow - ma być karabin szturmowy podobny do M4. Już zamarłem z wrażenia...
A ogólnie podobno powrót do NCR i te klimaty.
Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2010-02-10, 13:38, w całości zmieniany 1 raz
Ech, trochę jestem zmęczony bo intensywnie kończę, ale musiałem/chciałem wrócić do pewnych rozwiązań już zrobionych, aktualnie jeszcze raz przerabiam uzbrojenie pod kątem urealnienia modyfikacji, nazw i zastosowania latarek, podwieszanych granatników itp., jak również uzupełniam jeszcze arsenał o kilka modeli, które pojawiły się niedawno i uzupełniają w jakimś stopniu rozgrywkę. Poza tym - praaawie koniec na potrzeby bety. Myślę, że realny termin <poszarpanej> bety - to koniec lutego. Niezależnie od stopnia zaawansowania niektórych elementów, które jeszcze są "na warsztacie".
Czy tak opisany obrazek jest czytelny i zrozumiały?
Jeśli chodzi o zasięg, to nie potrafię tego określić w metrach czy czymkolwiek. 1000 jednostek to 1/3 zasięgu karabinu snajperskiego, który normowo ma 3000-3500. W module amunicja podlega różnym współczynnikom, np. grawitacji (w oryginalnej grze tego nie ma), więc tę odległość należy fizycznie zmniejszyć w zależności od typu amunicji, tłumika, stanu techn. broni itp. = max o ok. 30%
Czcionka pochodzi z Van Burena, mam jej kilka wariantów, ładnie wygląda też czcionka Impact (prezentowana gdzieś wcześniej) i Lucida Sans Unicode.
czytelny i zrozumialy, ale trzy linie jakos dziwnie wygladaja (litery sa nizsze niz w pozostalych wierszach). troche to po oczach kluje, ale poza tym wyglada dobrze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum