OK, wiec sprawa załatwiona . A jako że sześć tygodni temu koparka złamała mi rękę (jakby to nie brzmiało)
Edit: zabrzmiało tak, że spadłem z krzesła.
więc z chęcią posiedzę nad Twoją betą . Najczęściej moje siedzenie na kompie wynosi ostatnio -naście godzin dziennie więc czasu mam dość..i jeszcze pewnie trochę na zwolnieniu posiedzę, może do wiosny. A skoro dla masochistów to lepiej nie trafiło.
Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2010-01-13, 15:42, w całości zmieniany 1 raz
A to dobrze, bo praaawie skończyłem... Jw. (patrz wstęp)
W każdym razie jak się nudzisz polecam dział poświęcony Dragon Age. jest duża szansa, że zmienisz zdanie co do betatestów na korzyść grania w soczystą gierkę.
Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2010-01-13, 15:50, w całości zmieniany 1 raz
Oj przymierzałem się długo do DA ale że jestem skazany na sprzedaż wysyłkową albo kupno tu i szukanie spolszczenia wiec postanowiłem ze tą akurat grę kupię będąc na święta w Polsce.i oczywiście mnie sie to tylko musiało przytrafić że wycofano całą partię z Media Markt (kupuję tam ze względu na bliskość miejsca i brak czasu) z powodu jakichś problemów z lokalizacją . Tak że kupiłem 8 gier ale tej najważniejszej nie . Pomijając fakt że miałem ją dostać od żony pod choinkę. Ale w przyszłym tygodniu składam zamówienie i czekam.
A jeśli chodzi o czas to z podzielnościa nie ma problemu.Żadko kiedy gram w mniej niż trzy gry naraz..(oczywiście nie w tym samym czasie)
Edit: Na stronie głównej masz coś takiego jak shoutbox, jak się nudzisz, albo chcesz pogadać odezwij się tam (nie żebym coś miał przeciw, ale nie chciałbym tu zasypać wątków różnostkami). A jak wina żony to pasem ją.
Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2010-01-13, 21:24, w całości zmieniany 2 razy
Edit: Co masz na myśli? Jeśli "uczęszczalność" forum, to pamiętaj, że to strona niszowa, dla pewnej grupy zapaleńców, na dodatek głównie skupiająca się wokół emerytowanego Baldur's Gate itp. To nie onet ani wp. O tym jak to wygląda decydujesz też ty. Jeśli jednak chcesz tylko pogadać, wpisz się w SB, prędzej czy później ktoś dołączy do dyskusji.
Chyba mam na mysli " uczeszczalność " ale juz mi wyjaśniłeś o co kaman
Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2010-01-15, 19:24, w całości zmieniany 2 razy
Ok. Skończyłem zabawę ze strojami, zostały drobne poprawki i opisy w ikonkach, zastanawiam się jeszcze nad mozliwościa montazu latarki na niektórych spluwach, ale szczerze mówiąc nie przetestowałem jeszcze modułu scalonego laser+latarka (tzw. moduł LAM), może świecić zbyt ostro, a wyłączyć się niestety nie da...
Zabrałem się za dokończenie Canterbury Commons. D-day is coming soon.
Nie bardzo się na tym znam ale nie ma szans sprawdzic jaki skrypt uruchamia latarkę w pip i zrobić podobny?
A czy problemem jest wrzucić mod typu np. fellout..fakt ze niebo po 200 latach powinno sie juz przejasnić..używam go ale nie wiem czy się nie gryzie z 2.08
Ostatnio zmieniony przez Buber 2010-01-19, 23:34, w całości zmieniany 1 raz
Nie bardzo się na tym znam ale nie ma szans sprawdzic jaki skrypt uruchamia latarkę w pip i zrobić podobny?
Latarka w pipboyu działa na innej zasadzie, tzn. jest "hardcoded", ew. przeniesienie efektu spowoduje, że będziesz nadal włączał pipboya. jest mozliwośc rozwiązania tego problemu skryptem, ale to sporo roboty, którą zostawię na koniec. W każdym razie właśnie obejrzałem skrypt o podobnym działaniu (tzn. możliwość zmiany typu amunicji) podczas "zakładania" broni i ta metoda da się też włączać/wyłączać laser lub latarkę, a nawet zdejmować tłumik.
buberek napisał/a:
fellout..fakt ze niebo po 200 latach powinno sie juz przejasnić..używam go ale nie wiem czy się nie gryzie z 2.08
To mod teksturowy, nigdy nie będzie się gryzł. Pamiętaj jednak, że tzw. nuklearna zima jest fikcją, niebo nie zachmurzy się bardziej niż w przeciętnych warunkach zapylenia.
Kurna..realizm pęłną gębą...coraz lepiej się zapowiada
Edit: Takie efekty wymagają jednak zakładania i ściągania broni za każdym razem, by mogło się włączyć menu z wyborem opcji. Biorąc pod uwagę ilość broni jaką muszę oskryptować - już jestem chory...
Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2010-01-20, 01:14, w całości zmieniany 1 raz
A może pójdziesz za ciosem i przerobisz FOSE na działający z wersją pl...
Ani to nie jest potrzebne, ani nie znam się na programowaniu. Jestem tylko "doświadczonym użytkownikiem" toolsetu.
Swoją drogą sprawdziłem wczoraj "na oko" ilość skryptów koniecznych do włączania/wyłączania światła i zdejmowania/zakładania tłumika - ok. 120 (1 skrypt to conajmniej kilkanaście linijek textu) + 120 plików pomocniczych (interfejs). To powinno wyjaśniać, dlaczego opóźnia się beta i ile pracy kosztuje kazdy nowy pomysł. Pół popołudnia zajęło mi dopisanie ikonek do różnych wersji lunet, tłumików itp.
Zabrałem się za Canterbury, po wczorajszej nocce mam ok. 70% całej lokacji.
Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2010-01-21, 12:51, w całości zmieniany 1 raz
Moze ten FOSE i niepotrzebny, ale niektórzy lubią się przebierać a ja dla odmiany pojezdziłbym motocyklem lub podowodził enklawą..Dlatego zaraz jadę do sklepu kupię F3 GOTY i spróbuje wrzucić spolszczenie i FOSE a
potem twojego moda
Aha..wczoraj zamiast edytuj dałem cytuj i zdziwiony...wiek
Niestety pomysł chwilowo nieaktualny bo nie ma gry w sklepie
A szkoda tylko że akurat mnie to się latarka na broni nie przyda bo przy trybie grania TPP będzie jak już to swiecić w bok(chyba) Mnie by grała latarka nahełmowa albo coś w tym stylu. Ale to oczywiście tylko moje stwierdzenie. Kazdy inny gracz będzie zadowolony
Ostatnio zmieniony przez Buber 2010-01-21, 13:16, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum