No lvlowanie jest trochę zbyt wolne, ale trudno. Ja wole grać na "trudnym" i co lvl dodawać sobie trochę expa kodem, tak aby po zrobieniu WSZYSTKIEGO mięć ok. 19-20 lvl. Poprostu zmniejsze sobie limit na lvl tym sposobem.
Moduł już powinien być prawda ? Czy ja jestem poprostu ślepy i go nie widze ?
Rhombus... Chyba sobie jaja robisz że z modułem tym tutaj można szybko zrobić człowieka do wszystkiego...
Albo nie grałeś z tym modułem, albo wpisałeś jakiś cudowny kod na wszystkie książki..
Przy tak małych ilościach doświadczenia zdobycie choćby 10 poziomu - to baaardzo długa gra... A na 10 poziomie - zaledwie trochę podniesiesz niektóe statystyki...
Aby podnieść wszystkie na max i być człowiekiem do wszystkiego i 40 poziomów byłoby mało...
Jak się przechodzi grę dla przejścia to dojdzie się do 8-12 lvl. Jednak jak szperasz, grzebiesz, szukasz potworów do walki to wyciągniejsz z samej podstawki nawet ten 16 lvl.
Dlatego chciałbym, żeby były wszystkie DLC, bo chciałbym dobić choć raz do 30-tego lvla. Tak dla samego faktu dobiciia.
@Auerlinus -
Jak masz problem z wymysleniem perków to mogę Ci pomóc
A z tym snajperem i strzelcem wyborowoym to dla mnie sprawa jest dość oczywista, bo jak już idziesz w tę stronę i się szkolisz to powinineś mieć jakichś bonus w przeciwieństwie do tych co po prostu chcieliby mieć wszystko
A co do broni energetycznych jeszcze ... skoro już jak wiemy muszą być to może jnaprawdę wyśrubować wymagania do ich używania i porządnie ograniczyć ich ilość i amunicję do nich ?
A i wracając do drobnej postury. To nie uważasz, że 2 dodatkowe punkty zręczności za 40 kg udźwigu to trochę in minus mimo wszystko ? Nie powinno być 2 pkt ZR za 2 pkt SI w kwestii udźwigu czyli 20 kg ? No może jeszczze nawet 30 kg. 40 to chyba już trochę zbyt drastyczne cięcie moim zdaniem.
Ostatnio zmieniony przez Rhombus 2010-09-04, 14:48, w całości zmieniany 2 razy
Jak masz problem z wymysleniem perków to mogę Ci pomóc
Do wymyslania, to wszyscy sa chętni. daj mi zestaw zrobiony w GECKu, chętnie go wykorzystam. A narazie wybrałem te, które sa dostepne w sieci i dodałem kilka własnych. Jest ich wiecej niz w wersji 2.09.xx.
Rhombus napisał/a:
z tym snajperem i strzelcem wyborowoym to dla mnie sprawa jest dość oczywista
Nie do końca, bo oba perki poprawiają skrajnie różne atrybuty. Obniżenie rozrzutu broni i celności w VATS nie mają za wiele wspólnego.
Rhombus napisał/a:
naprawdę wyśrubować wymagania do ich używania i porządnie ograniczyć ich ilość i amunicję
Nie można obłożyć wymaganiami w sposób prosty (poza dowaleniem wagi), to drugie jest (częściowo) zrealizowane.
z tym snajperem i strzelcem wyborowoym to dla mnie sprawa jest dość oczywista
Nie do końca, bo oba perki poprawiają skrajnie różne atrybuty. Obniżenie rozrzutu broni i celności w VATS nie mają za wiele wspólnego.
Wiesz. Dla mnie to jest wytłumaczalne. Najpierw bierzesz Snajpera i poprawiasz celność, a potem dzięki temu możesz brać "Strzelca Wyborowego", żeby poprawiać obrażenia.
A co do br. energetycznych to dobrze, że postanowiłeś je ograniczyć.
Z ciekawości - nie ma możliwości zrobienia traistów jak w dwójce, czyli że wybierasz je przy tworzeniu postaci ?
Tak, żeby po wyjściu z krypty można było już wybierać normalne perki ?
Najpierw bierzesz Snajpera i poprawiasz celność, a potem dzięki temu możesz brać "Strzelca Wyborowego"
Dlaczego? Nie trzeba być superstrzelcem, by umieć chwycić broń w ten sposób, by równoważyć odrzut. Wręcz przeciwnie - porządny snajper nie musi tego umieć, bo porządne snajperki mają "pływające lufy", które same kompensują odrzut.
Rhombus napisał/a:
nie ma możliwości zrobienia traistów jak w dwójce, czyli że wybierasz je przy tworzeniu postaci?
Sensu stricte tak jak myslisz - nie ma mozliwości, ale cały prolog w krypcie to "tworzenie postaci" - efekt końcowy jest ten sam, z tym, że masz tylko 1 traits zamiast 2 (ten drugi to figurki).
Ja wole grać na "trudnym" i co lvl dodawać sobie trochę expa kodem, tak aby po zrobieniu WSZYSTKIEGO mięć ok. 19-20 lvl.
jaki jest sens instalacji moda utrudniajacego/urealniajacego gre i jednoczesne czitowanie?
Rhombus napisał/a:
Jak się przechodzi grę dla przejścia to dojdzie się do 8-12 lvl. Jednak jak szperasz, grzebiesz, szukasz potworów do walki to wyciągniejsz z samej podstawki nawet ten 16 lvl.
chodzac i 'zwiedzajac' pustkowia odkrywajac tym samym wiekszosc lokacji i wykonujac dostepne w nich questy, osiaga sie 20lvl w podstawce (z poprzednia wersja moda).
@Aurel
ciekawi mnie czy rozwiazales 'problem' nekajacy oryginalnego F3 z trzema NPC, a mianowicie Dogmeat, Sierzant RL-3 i Fawkes po instalacji Broken Steel otrzymywali tyle HP, ze stawali sie praktycznie niesmiertelni. w przypadku Dogmeata mozna bylo rozwiazac problem nastepujaca: najac pas i dopiero odpalic DLC, ale z robotem i mutkiem to nie skutkowalo.
Z poprzednią wersją wyciągnęłem 16 lvl... Teraz chciałbym wyciągnąć 19-20, dlatego obniże sobie exp na lvl. Co za różnica, czy zrobie to w plikach gry, czy kodem ? Sens tego jest taki, że skorzystam z wszelkich dobroci moda jednocześnie mając radoche z rozwoju bohatera, który w 2.09 był dość powolny...
Rozumiem. Jeszcze kwestia z tą drobną posturą. Dlaczego zrobiłeś tak, że jest +2 ZR, ale aż -40 kg ? Nie powinno być +2 ZR za -2 SI, czyli 20 kg ?
Po prostu jestem ciekaw skąd akurat taki przelicznik.
bo tak to dzialalo w F1 i F2?
no ale zrecznosc wplywa na kilka umiejetnosci i PA, a udzwig, no coz, tylko na udzwig
a tak swoja droga chyba nie 'kg', a 'funtow' kto bylby wstanie latac z 250kg na grzbiecie po pustkowiach
My bad
Ostatnio jestem w trakcie remontu sklepiku rodzinnego i wynosiłem 60 kg torby gruzu. Powiem ci, że dla człowieka mojej postury, czyli średniej, noszenie tego nawet na plecach nie należało do najlżejszych zajęć.
Dlatego podziwiam naszego mieszkańca krypty, który potrafi nosić wyrzutnię rakiet, rakiety, karabin myśliwski i jeszcze kapsle w kreszeni
Ostatnio zmieniony przez Rhombus 2010-09-04, 15:46, w całości zmieniany 1 raz
Acha... I na tym 16 lvl byłeś człowiekiem do wszystkiego?
Czekam na informacje, a dokładnie na link, paczka pojechała pociągiem do Poznania na USBku.
marsal2 napisał/a:
ciekawi mnie czy rozwiazales 'problem' nekajacy oryginalnego F3 z trzema NPC
To zwykłe bugi, rozwiązywane np. unofficial patchem (jest zaaplikowany w całości w module kompatybilizującym do wersji 2.09.xx).
Rhombus napisał/a:
Po prostu jestem ciekaw skąd akurat taki przelicznik.
Z mojej pokręconej logiki.
Rhombus napisał/a:
Dlatego podziwiam naszego mieszkańca krypty, który potrafi nosić wyrzutnię rakiet, rakiety, karabin myśliwski i jeszcze kapsle w kreszeni
Nalezy załozyc pewna umowność gry, to nie FPS, gdzie masz do dyspozycji czasem tylko jedną spluwę. poza tym, mozna załozyć, że na upartego możesz ciągac jakąś przyczepkę. Akcja F3 rozgrywa się na małym obszarze miejsko-podmiejskim, nawet brak samochodu jest tu uzasadniony, bo zginąłbys w nim w pierwszej potyczce. Pod tym względem F2 był radosny do kwadratu, autop bywało pozyteczne, ale kompletnie wyssane z palca z logicznego punktu widzenia, skoro co drugi przeciwnik miał bazookę na plerach.
Co do leveli to powiem wam krótko - najwyraźniej sporo gry ominęliście, ja jeszcze przed podniesieniem XP tj. na wersji 2.06 dobiłem 20 lvl długo przed Oczyszczalnikiem.
Termin wydania ostatecznej trzeciej wersji dalej przewidujesz jako "po" New Vegas?
Nie zwracam uwagi na datę wydania NV, ale się pochlastam, jesli nie skończę bety do końca września. Jeśli nie wydarzy się nic nieprzewidzianego (jak np. teraz 5 dni bólu głowy) to będzie wystarczający czas.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum