UWAGA! Aktualna beta nie zawiera żeńskiej wersji dialogów. w związku z czym mogą pojawić się sytuacje tak jak z Willem w Beregost. Proszę na 1 pozycji trzymać postać męską i rozmawiać postaciami męskimi.
Najnowsze poprawki są na serwerze. Proszę zaktualizować plik dialog.TLK i pobrać/podmienić katalog Override (usunąć stary i wkleić/dodać nowy, nadpisanie może przynieść nieoczekiwane skutki).
Dalsze aktualizacje będą odnosić się do aktualnej wersji z serwera.
Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2009-03-17, 09:49, w całości zmieniany 2 razy
EDIT: Czy u ciebie też sejmitar ma inny opis niż powinien? U mnie błąd zgłoszony przez Tutha nie występuje - opis jest prawidłowy, testowany na jego sejwie.
Błąd z Willem to brak żeńskiego dialogu, nie ma bugów.
EDIT: Sprawdzę w domu ten sejmitar, w pracy niestety nie mam Baldurka .
_________________ 19.06.10 - Wróciłem
Est Solarus Oth Mithas! (Mój Honor To Moje Życie!)
Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2009-03-17, 14:31, w całości zmieniany 2 razy
Wieża Durlaga lokalizacja AR0512 - nie ma żadnych przedmiotów na ziemi a zwłaszcza tam powinny (Hełm Kiela, Kielich Leczenia, księgi ze wskazówkami).
Ciekawostka - siła 21 daje maksymalny udźwig 240, +3 do trafienia i obrażeń, siła 19 daje udźwig 200, +2 do trafienia i obrażeń a siła 18/00 daje udźwig 380, +3 do trafienia i +6 do obrażeń... Coś tu chyba nie jest w porządku - podane wartości pochodząc ze stosownych przedmiotów (dwa pasy siły i rękawice siły)
Ostatnio zmieniony przez Durendal 2009-05-08, 01:21, w całości zmieniany 1 raz
Sprawdź, proszę, czy cokolwiek się zmieniło. Poprawiłem (teoretycznie) miejsce gdzie jest Hełm kiela i jedną książkę od strony teleportu, gdzie jest wejście + kielich. Ale nie wiem o co chodzi, bo nie dotykałem tej lokacji (tzn. tych "pojemników").
Ach, sprawdź czy prawidłowo uruchamia się miecz Durlaga. W oryginale jest błąd i zamiast "zapalać się" - gaśnie po przeczytaniu ksiąg (tylko czy są księgi?).
Obawiam się jednak, że by zobaczyć ew. zmiany musiałbyś ponownie wejść na lokację (AR0512) od zera.
Ostatnio zmieniony przez Aurelinus 2009-05-08, 10:14, w całości zmieniany 1 raz
Dodatkowo są jakieś problemy z przeciwnikami przyzywającymi umarlaki - gra się wyłącza tuż po pojawieniu się kościotrupów.
Ten sam błąd (komunikat) pojawia się przy użyciu różdżki przyzywań - normalnie pojawiają się gnole, pająki, psy i wilki ale czasem po prostu grę wywala (przypuszczam, że jeden typ potworków się "popsuł").
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum