Dziś po południu rozpoczynam pracę w charakterze betatestera nowego dodatku do Spellforce 2. Nie wiem ile to potrwa, ale
po pierwsze: prace związane z innymi grami muszą się spowolnić;
po drugie, biorąc pod uwagę że w przyszłości powstanie osobny dział dla takich rzeczy, jest okazja go zacząć, więc od czasu do czasu skrobne tu moje uwagi.
No więc do testów zasiadłem wczoraj ok. godz. 19, i "pracowałem" do 23. Łącznie znalazłem różnych dziwadeł ok. 20 szt., wszystkie raportowałem w locie za pomocą strony internetowej na której jest bugtracker. Do dziś rano wszyscy betatesterzy (w sumie co najmniej 10 osób) znaleźli 110 błędów i błędzików. Za ciekawostkę można uznać to, że kilka bugów ewidentnie pominąłem, bo nie zwróciłem na nie uwagi, a powinienem. Ale chyba po to jest grupa betatesterów a nie jeden "wszechwidzący-najmądrzejszy". Trudno przy tym mówić o zmęczeniu, ale reprodukowanie znalezionego błędu po to, by go sobie potwierdzić przed złożeniem raportu bywa już nużące i czasem wymaga cierpliwości, bo bywa, ze widzisz błąd, a nie wiesz co jest nie tak i jak to opisać, że o sugestii czym może być spowodowany nie wspomnę.
Heh, żeby nie było, ze się nie odzywam - no cóż, produkt wrócił do dewelopera "w celu wygładzenia i wniesienia poprawek". Tak naprawdę został przez wszystkich betatesterów przyjety ekhem, chłodno i po wysłuchaniu naszych uwag, postanowiono wycofać się i przegrupować, co rzadko się zdarza - wbrew pozorom.
Co dalej? Na razie beta jest wstrzymana bez podania dalszych dat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum