właśnie czekam, aż mi BGT przeniesie pliki z bg1 na BGT i mam ostatnie pytanie.
rezygnuje z BP, ale w którym momencie mega instalacji zainstalować Tacticsa (bossów)?
_________________ Aleja Bezsensu W Mieście Absurdu
SPOILERY:
1) Ma wiele wątków pobocznych więc możesz trafić na nowe rzeczy znacznie wcześniej, ale można chyba powiedzieć, że główny wątek zaczyna się gdy Książe Eltan powie Ci o Północnej Cytadeli.
2) Seria questów zacznie się po oczyszczeniu kopalni Otulisko, przed Pomocną Dłonią pojawi się wtedy Jet'Laya i zleci pierwszy quest.
3) Pierwsza część zaczyna się po oczyszczeniu kopalni w Neshkel, trzeba odwiedzić Świątynie Lathandara i porozmawiać z Pelltarem. Druga część zacznie się dopiero po wyjściu z podziemi Candlekeep - zaczepi Cię taki bard.
4) Główny wątek rozpoczyna się po uratowaniu Targowa.
5) Hmm, jest sporo dużych wątków, ale ten związany z Artemisem Entreri zaczyna się w mieście Riatavin, do którego skieruje Cię krasnolud z Miedzianego Diademu imieniem Forp.
6) CtB to zbiór małych questów, nie ma wyraźnego głównego wątku.
7) Już w podziemiach Irenicusa spotkasz Kochiko, jest wymagana w drużynie razem z Yoshimo żeby przejść główny wątek, który zaczyna się zaraz przed wypłynięciem do Brynnlaw, zboczysz nieco z kursu
8.) W podziemiach Irenicusa.
rozumiem, że TS (główny wątek) skończy się przed uratowaniem Imoen, bo jeśli nie to bardzo skomplikuje mi życie yoshimo dalej nas zdradza w Brynlaw? czy może mod zmienia tę część? mam żelazną ekipę i bez minsca, imoen, jaheiry i aerie nie wyobrażam sobie drużyny (no, może mógłbym rozważyć wywalenie jaheiry;P) ze mną daje 5 osób + 2 (yoshimo i koshiko) = 7 = nie da się
_________________ Aleja Bezsensu W Mieście Absurdu
mam pytanie- planuje w koncu sie zdecydowac na Trylogię, ale nie wiem czy jest to możliwe gdyż wszystko wskazuje na to że mam złe wersje gry, tzn próbowałem kiedyś zrobić BGTutu i nic z tego nie wyszło bo nie znajdywał wielu plików (obie instalacje były pełne)
mam BG1 w tym badziewnym kartonowym pudełki, kupione w jakiejśtam klasyce chyba (miałem w dużym plastikowym pudełki ale się płytki porysowały chlip chlip...) oraz BG2 i ToB obie kupione w dzień premiery (:P, breloczek też się popsuł chlip chlip..) nie mam OzWM.
dodatkowo: jest dla mnie niedopomyślenia żebym zrezygnował z: Tactics, BGTweaks, Oversight, Ascension (nie chciałbym bo nigdy nie doświadczyłem tego dodatku)
Po pierwsze: skoro nie chce ci chodzić, to znajdź sobie patcha... ponadto instalacja BGT nie jest brameczką do tych modów: można bez problemu je wgrać po instalacji BGT.
Jeżeli próbowałeś zainstalować Tutu bez OZWM to nic dziwnego, że nie znalazł wielu plików. Dodatek do BG1 jest niezbędny do zainstalowania TUTU i BGT.
_________________ "There are also some elements of the game that are not «broken» but could do with a tweak to make them just a little better in some way."
Ostatnio mam chętkę zagrać w całą sagę, ale z tym razem. I chciałem się Was zapytać przed instalacją o opinię na temat moda. Czy gra się przyjemniej? Czy występują jakieś bugi? Z tego co wiem są podklasy (i ogólnie technicznie jak w BG2, nie?), a ja właśnie mam ochotę zagrać od początku zmiennokształtnym
Zapewne pytasz o BGT, ale do niego jest wiele modów, nazwałbyś jakoś normalnie ten temat i napisał o jaką modyfikacje konkretnie Ci chodzi. No i nie wiem o co tu pytać, grasz w BG1 na silniku z BG2, masz podklasy, postaci chodzą szybciej, wyższa rozdzielczość, wszystko jak w BG2 po prostu. Niektórym się to podoba, a inni wolą starą,"klimatyczną" wersję. Jak grałeś w pierwszą i drugą część, to powinieneś wiedzieć, gdzie Ci mechanika bardziej odpowiadała. Bugów nie ma w nowej wersji, przynajmniej nic, co uniemożliwiałoby grę.
Jak to jest z tymi NPC po przejściu BG1? Przechodzą z nami czy spotykamy standardowo Imoen Minsca i Jaheirę? I jeszcze drugie pytanie. Jeżeli w jedynce miałem Imoen, Minsca i Jaheirę to przechodzą oni z cechami/klasami z BG1 czy mają te cechy/klasy z BG2? Jeżeli chodzi o cechy to konkretnie czy Minsc ma 15 zręczności i kondycji czy 16, i czy Jaheira ma 14 zręczności czy 17. Co do Imoen czy jeżeli nie dualowałem zostaje złodziejem czy zamienia się w złodzieja/maga?
Nie przechodzą. Klasy są takie same, ale jedna zmiana Imoen jest dwuklasowcem - złodziej/mag - cokolwiek byś z nią nie zrobił będzie dwuklasowcem. Co do cech konkretnie to nigdy w sumie zbytnio się nie wpatrywałem. Generalnie nic nie przechodzi - gra narzuca ci takie a nie inne postacie na początku, a na takim, a nie innym poziomie, w takim a nie innym stanie. To, co zrobisz z tymi postaciami w BG1 nie ma znaczenia - tak, możesz nawet zatłuc na śmierć
_________________ Wojna nie rozstrzyga, kto ma rację, lecz kto ma odejść - Benjamin Franklin.
Jedyne, czego nauczył się na wojnie, to zabijać innych, podobnych sobie, zanim oni zabiją jego, zawsze w imię chwalebnych i pustych idei, tym bardziej absurdalnych i podłych, im bliżej było pole walki - Carlos Ruiz Zafón "Gra anioła"
Co do cech konkretnie to nigdy w sumie zbytnio się nie wpatrywałem. Generalnie nic nie przechodzi - gra narzuca ci takie a nie inne postacie na początku, a na takim, a nie innym poziomie, w takim a nie innym stanie.
przy instalacji BGT masz mozliwosc wyboru cech towarzyszy (czy maja byc takie jak w BG1 czy BG2).
cechy, towarzysze w BG2 maja takie, jak mialy w momecie gadania z Wielkim ksieciem po zabicu Sarevoka. czyli cech zwiekszone przez ksiegi pozostaja zwiekszone. przez towarzysze mam na mysli: Jaherie, Minsca, Edwina, Imoen i Viconie.
nie wiem jak jest z klasa Imoen, dawno w BGT nie gralem, ale chyba zostanie jej dodana klasa maga.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum