Witam mam zainstalowany BGT, wszystko sprawnie cacy, aż do pewnego momentu.
Wszystko zaczyna się gdy musze zbadać Siedem słońc. Kapitan Pięści w ogole nie rozmawia ze mna na temat zadania, bierze mnie jedynie na pogawędkę z księciem. Ten zleca mi zadanie wszystko cacy, czyszczę żelazny tron wracam wyruszam do candlekeep tam także robię co powinnienem. Cyrka zaczyna się od tego momentu.
Gdy wracam do Wrót Baldura nie spotykam Husama i Tamoko, nie zostaje schwytany i ogolnie nie mam zakończenia prowadzącego do końca gry. Czy ktoś spotkał się kiedyś z tym problemem i ma może pomysł jak go rozwiazać. Za pomoc dziękuje
Też to miałem. Wyszedłem z podziemi Candlekeep i nie włączył mi się wstęp do ostatniego rozdziału. Początkowo to zignorowałem, ale potem miałem te same problemy, co ty - technicznie rzecz ujmując poprzedni rozdział się nie zakończył, więc gra nie mogła iść do przodu z fabułą. Pomogło wczytanie save'a sprzed wyjścia na powierzchnię.
W BG1 pomogłoby z każdej lokacji, ale bez czołówki nowego rozdziału:
CLUAConsole:SetGlobal("Chapter","GLOBAL",7)
W BGT wartość musi być chyba 8.
Ewentualnie stojąc na lokacji Candlekeep wstukać z konsoli:
CLUAConsole:SetGlobal("Teth","GLOBAL",2)
Po chwili powinien zastartować ostatni rozdział BG1
_________________ "There are also some elements of the game that are not «broken» but could do with a tweak to make them just a little better in some way."
Ostatnio zmieniony przez Zed Nocear 2010-04-13, 15:24, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum