Wszystko pieknie, posciagane nowe mody co by stare dobre BG odswiezyc. Instalowane te, ktora sa PL wg. listy z tej strony. Wszystko idzie jak po masle (owszem, zamiast polskich liter sa krzaczki, ale to szczegol). Jednak nagle pojawia sie problem:
po zainstalowanie BG Trilogy (v.104) chcialem zainstalowac DSotSC. Wybierajac tam jezyk polski od razu wyskukuje mi jakis parse error ze słowem "Pancerza". Jesli jednak instaluje versje angielska to na samym koncu wyskakuje "error location resource for 'COPY' resource [AR6703.ARE] not found in KEY file: [./chitin.key] Stopping because of error"
Szczerze powiedziawszy nie mam pojecia o co biega. Moge grac w BGT wiec nie jest najgorzej, ale jakby ktos wiedzial jak zainstalowac DSotSC a nastepnie NTotSC i usunąć krzaczki zamiast polskich liter to byłby wdzieczny bardzo.
Pozdrawiam
Nixos
Ostatnio zmieniony przez 2008-06-22, 19:11, w całości zmieniany 1 raz
Trzeba czytać readme BGT jak wół pisze o użyciu konwertera polskich znaków (kpzbg1.exe) po instalacji BGT (choć ja zalecam następny razem zrobić to przed instalacją BGT w katalogu BG1, mimo iż podobno nie robi to różnicy).
Nixos napisał/a:
jakis parse error ze słowem "Pancerza"
Musisz wkleić całość błędu, ponieważ zawierać będzie numer wiersza i kolumny gdzie jest coś nie tak. To można samemu poprawić, wystarczy otworzyć wskazany plik .tra edytorem tekstu i znaleźć wspomniany błąd. Windosowski notatnik jest lipny, bo nie numeruje wierszy i kolumn, dlatego lepiej jest użyć czegoś innego np. notepad2.
Sotek wiesz jakbym np sobie szla z kumpela albo gorzej-sama i tak nagle mi tu albatros wlatuje na glowe i w ogole wiesz jeszcze rzyga rybami to totalnie masakra ;/ a tak na serio to bym sie wkurzyla ze ''spotyka sie'' ze mna a mnie nie uprzedza ;/
"...
Copying and patchin 1 file...
ERROR: No translation provided for @7
ERROR: [DSotSC/SPL/SPPR147.spl -> [override] Patching Failed <COPY> <Not_found>
Stopping installation because of error.
ERROR Installing (tutaj nastęuje pełna nazwa pliku), rolling back to previous state
Wiil unistall 6 files for [SETUP-DSOTSC.TP2] component 0
Unistall 6 files for [SETUP-DSOTSC.TP2] component 0
ERROR: Not_founded
PLEASE email the file SETUP-DSOTSC.DEBUG to SirBillyBob@gmail.com
Using Language [Polisz <translation Black Dragon>]"
Teraz to juz zupełnie nie wiem o co chodzi... Jakby ktos mial pomysl, prosze o pomoc!
Nigdy nie miałem takiego problemu jak Ty, a instalowałem BGT według listy K4thos'a kilka razy. Skoro przeoczyłeś informacje o konwerterze polskich znaków to może przeoczyłeś coś jeszcze? Na pewno ściągnąłeś DSotSC do BGT, a nie do BG1?
Ściągnął DSotSC wraz z poprawkami Jonaletha (link na liście jest nieaktualny tak btw!), ale znów wyskoczył error:
"ERROR location resources for 'COPY'
Resources [AR8703.are] NOT FUND IN key FILE:
[./CHITIN.KEY]
STOPPING INSTALLATION BECAUSE OF ERROR.
ERROR Installing [Ciemna Strona Wybrzeza Mieczy dla BGT-Weidu v1.85 Mod <...tlumacze...>] rolling back to previus state
Will Unistall 453 files for [SETUP=DSOTSC.TP2] COMPONENT 0
Uninstalled 453 files for [SETUP=DSOTSC.TP2] COMPONENT 0
ERROR: Failure (resources [AR8703.tp2] not found for 'COPY'>
PLEASE email the file SETUP-DSOTSC.DEBUG to SirBillyBob@gmail.com
Using Language [Polisz <translation Black Dragon>]""
Wyglada z tego, ze zaczyna instalowac, dochodzi do dialogow, zaczyna cos dalej robic ale w tym momencie mu odwala i kicha...
W końcu udało mi się jakoś zainstalować DSotSC (dzięki poprawce do tlumaczenia polskiego, choć link na stronie nie działa), ale bez odpowiedniej poprawki do tlumaczenia NTotSC nie moge zainstalowac owego moda. Jesli ktos mialby ów plik (link na forum jest nieaktualny) to prosilbym o przeslanie linka lub samego pliku.
problem rozwiązny, wszystko chodzi pieknie i ładnie. Wielkie dzięki dla Vinci'ego.
A ja skorzystam z okazji, że juz temat założony o nazwie 'Problem" i zapytam: gdzie znajduje się kowal Othe, który dać mi ma questa na zabicie drowów w jaskini pomiędzy Beregostem a Nashkel w której to znajdować się ma krasnolud-wojownik do przyłączenia (na F imie miał a nazwisko Trollslayer).
I pytanie drugie - czy to normalne, że nowi NPC mówią po angielsku, choć piszą po polsku ?
gdzie znajduje się kowal Othe, który dać mi ma questa na zabicie drowów w jaskini pomiędzy Beregostem a Nashkel w której to znajdować się ma krasnolud-wojownik do przyłączenia (na F imie miał a nazwisko Trollslayer).
Otho przed uaktywnieniem questa z bratankiem znajduje się w kuźni w Beregoście, gdy quest się uaktywni, a dzieje się to po uratowaniu dziecka burmistrza Neshkel z rąk wampirów, Otha znajdziesz w pobliżu "Wesołego Żonglera", powinien sam do Ciebie zagadać. Na tej stronie powinieneś znaleźć solucje, a przynajmniej spis questów.
Nixos napisał/a:
I pytanie drugie - czy to normalne, że nowi NPC mówią po angielsku, choć piszą po polsku ?
Jeżeli chodzi o tych z DSoTSC to tak, to jest normalne
po uratowaniu dziecka burmistrza Neshkel z rąk wampirów
Ok rozumiem alzuje - "Idź w końcu przejdź kopalnie Nashkel, a nie gadaj głupoty"
Vinci napisał/a:
Jeżeli chodzi o tych z DSoTSC to tak, to jest normalne
Hm, niestety nie mam pojęcia którzy zaliczają się do NTotSC a którzy do DSotSC. U mnie napewno Szkarłatny Will, Skeezer Lumpkin VI i Keira mówią po angielsku, więc dlatego pytam czy to normalne.
Ok rozumiem alzuje - "Idź w końcu przejdź kopalnie Nashkel, a nie gadaj głupoty"
No właśnie A tak serio, to te wszystkie questy rozpoczynają się dopiero po zatopieniu kopalni w Knieji Otulisko, przy wejściu do Pomocnej Dłoni.
Nixos napisał/a:
Hm, niestety nie mam pojęcia którzy zaliczają się do NTotSC a którzy do DSotSC.
Wszystkich NPC prócz Szkarłatnego Willa dodaje DSotSC, z tego co pamiętam to Will gadał u mnie po polsku, ale tylko on. "Zrób jak ja, kup se cep" Może to dlatego, że to spolszczenie, które Ci podałem jest trochę starsze od tego, do którego podałem linka trochę postów wyżej.
Will jest spolszczony w normalnej wersji NTotSC. Przy zabawie z BGT trzeba samemu załatwić pliki dźwiękowe i skopiować do override.
Sotek wiesz jakbym np sobie szla z kumpela albo gorzej-sama i tak nagle mi tu albatros wlatuje na glowe i w ogole wiesz jeszcze rzyga rybami to totalnie masakra ;/ a tak na serio to bym sie wkurzyla ze ''spotyka sie'' ze mna a mnie nie uprzedza ;/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum