podczas instalowania swordcoast strategments na BGT przypadkowo zainstalowałem better call to help, który to komponent podobno utrudnia usuwanie npców. Co mam zrobić ? wczoraj pół dnia instalowałem mody i nie za bardzo mi się uśmiecha robienie tego od początku
Włączasz instalkę tego moda jeszcze raz, ale tym razem, gdy dojdzie do tego komponentu, będzie tam opcja Uninstall, no i wybierasz właśnie ją
2011-07-27, 12:30, użytkownik Anonymous wykonał(a) rzut 1k10. Wynik rzutu: 6. 2011-07-27, 12:30, użytkownik Anonymous wykonał(a) rzut 1k10. Wynik rzutu: 2. 2011-07-27, 12:31, użytkownik Anonymous wykonał(a) rzut 1k10. Wynik rzutu: 5.
podczas instalowania swordcoast strategments na BGT przypadkowo zainstalowałem better call to help, który to komponent podobno utrudnia usuwanie npców. Co mam zrobić ? wczoraj pół dnia instalowałem mody i nie za bardzo mi się uśmiecha robienie tego od początku
Właśnie przymierzam się do instalacji worldmapa więc to już koniec zmagań, aczkolwiek włączyłem na próbę grę aby zobaczyć jak to wszystko działa po instalacji serii tweaków.
No i problem jest tego rodzaju, że Pieśniarz Klingi jest jakiś taki rozregulowany. Po pierwsze - księga maga jest nieaktywna - tak jakby był zwykłym wojem. Sprawdzałem także w tronie bala i tam też mimo wysokiego poziomu jest nieaktywna.
Po drugie wygląda jakby miał kostkę k8 - bo z reguły jak go tworzę na 1 poziomie ma 11 hp, a na 7 poz. 77 hp (przy 17 kondycji). Tyle. że czasem gdy go tworze ma niewiadomo skąd np. 18 hp. ..dziwne. Często na samym początgu gry jest lekko ranny.
No i problem jest tego rodzaju, że Pieśniarz Klingi jest jakiś taki rozregulowany. Po pierwsze - księga maga jest nieaktywna - tak jakby był zwykłym wojem. Sprawdzałem także w tronie bala i tam też mimo wysokiego poziomu jest nieaktywna.
On może rzucać zaklęcia dopiero po osiągnięciu 8 poziomu. Co do Tronu Bhaala i wyższego poziomu, to jest tak, że przed awansem trzeba zwyczajnie zapisywać grę, bo czasem skrypt nie zaskakuje i traci się księgę maga. W takim wypadku trzeba wczytać i spróbować jeszcze raz awansować.
Richtie napisał/a:
Po drugie wygląda jakby miał kostkę k8
Bo on ma k8
Richtie napisał/a:
Da się go jakoś naprawić ?
Nie. Większość podklas TDD to dno, niemal wszystkie są zabugowane, nic z tym nie zrobisz.
Firena, jeżeli tak bardzo boli Cie to, że nie mogłaś pomóc to zawsze możesz zarzucić jakiś link do tego moda kitowego. .. i przy okazji powiedzieć czy można go zainstalować na BGT z megamodami i worldmapą
Vinci... wlazłeś mi w słowo po prostu, ty niedobry!
Tak, z dziennym wyprzedzeniem Prosisz się o wymierzenie kary pejczem po tyłku
Firena napisał/a:
Pieśniarza Klingi jak chcesz to sobie walnij po prostu z moda kitowego
Pieśniarz Klingi z TDD, a Runiczny Pieśniarz Klingi z "moda kitowego" to dwie różne podklasy
Richtie napisał/a:
Firena, jeżeli tak bardzo boli Cie to, że nie mogłaś pomóc to zawsze możesz zarzucić jakiś link do tego moda kitowego. .. i przy okazji powiedzieć czy można go zainstalować na BGT z megamodami i worldmapą
Biedna Firka, załamie się Tutaj link: http://www.bg2.gram.pl/artykul356.htm najciemniej po latarnią Ale jak mówiłem, to zupełnie inna podklasa. Poza tym, nie zainstalujesz jej. Nie po tym, jak zainstalowałeś podklasy z TDD. One zajmują wszystkie wolne sloty w BG na dodatkowe podklasy, następna się już po prostu nie zmieści. Musiałbyś obecne usunąć, np. kit removerem, a dopiero potem zainstalować tą. ImHO nie warto, bo kit remover usuwa wszystkie podklasy z danej klasy, czyli wszystkie podklasy wojownika pójdą w cholerę, a do tego, to i tak Ci nie zastąpi Pieśniarza Klingi z TDD.
No właśnie. Mod z runicznym pieśniarzem klingi znałem, ale wiem że to nie to.
Ok. Wszystko faktycznie działa. Skrypt zaskakuje po kilkunastu sekundach i księga maga się aktywuje. Wszystko się zgadza. . .
Jest tylko ostatni problem. . .
Otóż.
a) Mam 124 999 pd i jestem pieśniarzem na 7 poziomie.
b) dostaje 1 pd i mam awans na 8 poziom, a dodatkowo dostaje 0 poziom pieśniarza klingi tak jakbym się zdwuklasował na pieśniarza klingi. . . mam dwie takie same klasy, pierwsza na 8 poziomie, a druga na 0 poziomie.
c) po kilku sekundach dostaje kolejny awans, który polega na tym, że połowa doświadczenia przechodzi na tego drugiego pieśniarza, ale poziom pierwszego zostaje bez zmian, a zatem pierwszy jest pieśniarzem na 8, a drugi pieśniarzem na 7. I wygląda to jak zwykły wieloklasowiec (tych samych klas) i obie klasy mają to około 62 500 pd.
I oczywiście z tym drugim pieśniarzem dochodzą zaklęcia. . .
dziwne to
Ostatnio zmieniony przez Richtie 2009-04-23, 11:59, w całości zmieniany 3 razy
uehh. .. . ale bezsensu. Szukałem czegoś ciekawego bo BG1 przeszedłem wojownikiem-złodziejem, BG2 wojownikiem-magiem i już mi się jakoś te klasy przejadły. . . wszystkie cztery. . . buu
Wiem, że ja mam po polsku, bo tłumaczenie kiedyś tam mi Yarp zapodał, za co mu wdzięczna jestem, ale w sumie po angielsku tyż spoko Żebyś nie musiał readme czytać: charakter obowiązkowo neutralny, neutralny dobry albo neutralny zły (jak na druida przystało), wybór klasy czarownika... no i się statystyki zmieniają, ale to dopiero od przyjęcia oferty od dżina w lochach Irka
2009-05-08, 07:28, użytkownik Firena wykonał(a) rzut 8k20. Wynik rzutu: 71. 2009-05-08, 07:28, użytkownik Firena wykonał(a) rzut 1k4. Wynik rzutu: 4.
Witam mam problem tego typu . Po zainstalowaniu BGT zniknęła mi całkowicie muzyka w grze, pozostałe dzwięki są . Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum