Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Niechciane zmiany w NPC (tutu)
Autor Wiadomość
kristof 
Wędrowiec

Wysłany: 2008-07-28, 10:28   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   Niechciane zmiany w NPC (tutu)

Witam nowy jestem więc o wyrozumiałość i łaskawość czcigodnych wyjadaczy upraszam.
Mam mianowicie problem który waszmościom pokrótce opisać spróbuję.

Zainstalowałem mianowicie BG1 z Tutu i celowo pominąłem komponent, w którym była możliwość zmian klas NPC. Mimo tego albo Tutu samorzutnie pozmieniał niektóre cechy NPC albo w poradniku dołączonym do Sagi BG są pomyłki. Stawiam na to pierwsze.

Pierwszy z brzegu Kivan - w poradniku jest napisane, że ma zmarnowane punkty na biegłość w posługiwaniu się włóczniami, tymczasem Kivan w mojej drużynie ma biegłość w halabardach.
Z Minscem też coś nie tak było ale już nie pamiętam.

Ale największy problem to to, że dajmy na to Kivan ma co poziom więcej punktów w cichym chodzeniu czy kryciu się (nie pamiętam) a nie ma możliwości uaktywnienia tej umiejętności.

Dziś przyłączyłem do drużyny Corana wszystko się niby zgadza na karcie postaci ma 90% we włamaniach, chcę by otworzył jakiś kufer i c? I orientuję się, że jedyne aktywne przyciski umiejętności złodziejskich to wykrywanie pułapek. Otwieranie zamków i krycie się w ciemnieniu są przyciemnione i nie aktywne. Da się to jakoś naprawić nie zaczynając gr od nowa?

Postaw piwo autorowi tego posta

Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

Wysłany: 2008-07-28, 10:37   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

kristof napisał/a:
Otwieranie zamków i krycie się w ciemnieniu są przyciemnione i nie aktywne. Da się to jakoś naprawić nie zaczynając gr od nowa?

Może zdejmij zeń zbroję? ;)

Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła

I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2008-07-28, 10:47   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Cytat:
Zainstalowałem mianowicie BG1 z Tutu i celowo pominąłem komponent, w którym była możliwość zmian klas NPC. Mimo tego albo Tutu samorzutnie pozmieniał niektóre cechy NPC albo w poradniku dołączonym do Sagi BG są pomyłki. Stawiam na to pierwsze.

W BG1 i w BG2 statystyki NPC nieco się różnią, więc mogą być nieścisłości z poradnikiem, bo osobiście to nie wiem, które NPC poradnik opisuje, a cechy z której części Ty wybrałeś.

kristof napisał/a:
Ale największy problem to to, że dajmy na to Kivan ma co poziom więcej punktów w cichym chodzeniu czy kryciu się (nie pamiętam) a nie ma możliwości uaktywnienia tej umiejętności.

Podobnie jak Seraf do Corana - zdejmij mu zbroje. Coran jest wojownikiem/złodziejem i może nosić ciężkie pancerze ze względu na wojownika, ale nie może w nich używać złodziejskich umiejętności, może ich używać w pancerzach nie cięższych niż zbroja skórzana ćwiekowana. Podobnie Kivan, ale tylko z kryciem się w cieniu bo jest Łowcą.

Ilość kości: Rodzaj kości :

kristof 
Wędrowiec

Wysłany: 2008-07-28, 12:02   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Dzięki za pomoc z Coranem to rzeczywiście nie pomyślałem o zbroi. A co do zmian to najbardziej Kivan mnie zdziwił, że tam nie ma tych dwóch punktów we włóczniach tylko w halabardach.

No to jeszcze jedno pytanie Imoen ma zdolność ciche chodzenie w sumie też zainwestowałem w to trochę punktów (teraz ma 70) ale nie ma żadnego przycisku aktywującego tą zdolność.

Ostatnio zmieniony przez kristof 2008-07-28, 12:06, w całości zmieniany 1 raz  

Almateria 
Obywatel

Otrzymał 9 piw(a)

Wysłany: 2008-07-28, 13:19   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Ciche chodzenie to umiejętność pasywna.

Karanith 
Łowca

Otrzymał 10 piw(a)

Wysłany: 2008-07-28, 15:38   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Dokładnie, tyczy się ona krycia się w cieniu. Pewnie z opisie umiejętności zostało to napisane.

Yarpen 
Bohater

Otrzymał 66 piw(a)

Wysłany: 2008-07-28, 17:03   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

kristof napisał/a:
Kivan mnie zdziwił, że tam nie ma tych dwóch punktów we włóczniach tylko w halabardach.

Cóż, jest to trochę głupie... jednak w BG1 miałeś biegłość Bronie drzewcowe (Włócznie i halabardy). Mało klimatycznie, bardziej praktycznie wybrano u niego Halabardę.

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu