Witam, instaluję właśnie sobie BGT i jestem na etapie mapy. Chciałem ściągnąć ją z linka od K4thosa, ale nie działał, więc wpisałem w googlach nazwę tego pliku i wtedy odkryłem że jest nowa wersja mapy do BGT i tu moje pytanie czy do tej nowej wersji też trzeba podmienić te pliki o których pisze K4thos? Czy ta nowa wersja już ma to w sobie? Prosiłbym o szybką odpowiedź bo to już ostatni krok instalacji i już bym chciał pograc Z góry dzięki!
Ostatnio zmieniony przez Jachu 2008-08-16, 18:08, w całości zmieniany 1 raz
Chciałem ściągnąć ją z linka od K4thosa, ale nie działał, więc wpisałem w googlach nazwę tego pliku i wtedy odkryłem że jest nowa wersja mapy do BGT i tu moje pytanie czy do tej nowej wersji też trzeba podmienić te pliki o których pisze K4thos? Czy ta nowa wersja już ma to w sobie?
Wersja 6.6.3 ma już to wszystko w sobie i nie musisz nic podmieniać.
Witam. Mam pytanie. Posiadam Sage Baldur's Gate z eXtra Klasyki. Zainstalowalem obie czesci tak jak nalezy. Uraczony przyciskiem "dodatki" doszukalem sie roznych modyfikacji (jest to moja pierwsza przygoda z modyfikacjami do BG). Wybralem modyfikacje ktore mnie interesuja a nastepnie poczynilem instalacje zgodnie z instrukcja. Najpierw zainstalowalem mod TDD, a pozniej dopiero BGT+tweak v.6 [instalowalem je w tejze kolejnosci, poniewaz tego wymagala instrukcja]. Niby wszystko ladnie pieknie - odpalam gre, tworze postac, gram, wychodze z Candlekeep i jestem w Lwim Trakcie. Nastepnie jak to bywalo w zwyczaju zbieram ekipe i ruszam na polnoc by przejsc do Nadbrzeznego Traktu. I TU pojawia sie moje pytanie: Dlaczego na mapie nie ma ani lokacji w ktorej sie obecnie znajduje, ani lokacji sasiednich, do ktorych moglbym przejsc? Mapa pochodzi z tego co sie zorientowalem z SoA, lecz nie zmienia to faktu, ze ten incydent uniemozliwia mi kontynuowanie rozgrywki.. Sciagnalem nawet worldmap v.7.1(?). Postepem bylo to, iz mialem wieksza mape plus wyswietlony byl Lwi Trakt, w ktorym sie obecnie znajduje. Co musze zrobic, by moj problem zostal rozwiazany. Nie wierze, ze nie da sie z tym nic zrobic, bo przeciez tyle osob gra w wiele roznych modyfikacji do BG. Problem zapewne byl juz rozpatrywany. Mimo to nie znalazlem nan odpowiedzi w wyszukiwarce. Prosze o pomoc i z gory dziekuje.
W BGt się nigdy nie bawiłem, ale po pierwsze radzę ściągnąć najnowsze wersje modów, od czasów wydania Sagi minęło duuuuuużo czasu. Konkretnie nic nie poradzę, ale wygląda mi to na problem z Worldmap
A więc tak. Instalowałem mody według listy K4thosa, wszystko działa jak trzeba (poza tym, że nie mogę powiedzieć Scarowi, że ubiłem wszystkich zmiennych, żeby pociągnąć fabułę muszę mówić, że przeciwnicy są dla mnie za silni...). Postanowiłem wreszcie zaliczyć sobie DSotSC, niestety nie pokazuje mi się lokacja, do której mam się udać w poszukiwaniu siostrzenicy. Mapę zainstalowałem tą: BP_BGT_Worldmap_v7_1.rar.
Nie pokazuje, w sensie, że nie ma jej na mapie ani automatycznie, kiedy powinna się pojawić (w pasku rozmów jest napisane, że mapa została zaktualizowana), ani jak staram się tam dostać z Peldvale (nawet z Knieji Larsa próbowałem).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum