Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Serafin
2008-06-22, 14:10
WarCraft III
Autor Wiadomość
Gawith 
Millenium

Otrzymał 24 piw(a)

Wysłany: 2007-06-09, 19:04   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   WarCraft III

Potencjalne zainteresowanie istnieje, więc zaryzykujmy ;-)

Jest to pierwszy RTS, który wciągnął mnie na dłużej i jednocześnie jedna z gier-kamieni milowych, stojąca na piedestale obok BG czy Diablo. Właśnie wyczytałem w swoim profilu, że spędziłem przy niej w sumie... 590 godzin bez przerwy. Prawie miesiąc . A do tego dodać jeszcze należy kilka fast nicków, krótką przygodę z GGC i rozmaite cg.

Teraz nie gram dużo (z 10 gier w tygodniu, +/- ) ale na mały sparing/at/customa z chęcią się umówię.

Żeby, na dobry początek, sprowokować małą dyskusję - jakie straty polecacie w orkowym mirrorze? Gram osatnio sporo randomem i za cholerę takiego mu wygrać nie mogę. Nawet jeśli mam lepsze micro i zjadę gościa na początku, to później i tak mnie dojeżdza, czego bym nie próbował :P

Ktoś chętny pyknąć dziś wieczorem?

Postaw piwo autorowi tego posta

Albatros 
Postrach

Otrzymał 41 piw(a)

Wysłany: 2007-06-09, 19:41   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Gawith napisał/a:
że spędziłem przy niej w sumie... 590 godzin bez przerwy

Xfire? Jaki login? :>

No i ważne pytanie - BN czy Hamachi?

Maagdaa napisał/a:
Sotek wiesz jakbym np sobie szla z kumpela albo gorzej-sama i tak nagle mi tu albatros wlatuje na glowe i w ogole wiesz jeszcze rzyga rybami to totalnie masakra ;/ a tak na serio to bym sie wkurzyla ze ''spotyka sie'' ze mna a mnie nie uprzedza ;/

Gawith 
Millenium

Otrzymał 24 piw(a)

Wysłany: 2007-06-09, 21:10   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Cytat:
Xfire

ke? ;p

Wnioskując z kolejnego pytania - pewnie jakiś serwis zliczający "przegrane" godziny. Nie znam ;) Tzn właśnie obczaiłem, że masz to w sygnaturce.

Za to tutaj każde acc ma swój kącik, na którym zliczane są wszelkiej maści statystyki, w tym spędzone przed kompem godziny.

Na hamachi nie opłaca się w ogóle W3 odpalać, nawet jak grasz ze znajomkami lepszym wyborem jest GGC - 0 laga. No chyba, że na hamachi takowego też nie odczuwasz ;)

Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

Wysłany: 2007-06-10, 12:02   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Gawith napisał/a:
Cytat:
Xfire

ke? ;p

To jest to co Albatros ma w sygnaturce :)

Ja bym pograł, ale mam pirata :/ . Jak tylko będę przy większej ilości gotówki sprawie sobie oryginalne D2 i W3. Tylko wytłumacz mi jeszcze co to jest te GGC? :P :patyk:

O mam pomysł jak zarobię na obydwie gry - wystawię na allegro mojego pirackiego W3 i powiem, że to antyk, bo zostal kupiony na Stadionie X-lecia :lol:

Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła

I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!

Gawith 
Millenium

Otrzymał 24 piw(a)

Wysłany: 2007-06-10, 12:35   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Cytat:
co to jest te GGC?

Coś takiego jak hamak, tyle, że bardziej rozbudowane ;)

[url] http://www.gg-game.com/fo...=page%3D1[/url]
W skrócie - rejestrujesz się na forum, ściągasz program, instalujesz, podajesz ścieżkę i grasz.

Działa z piratem, więc to coś dla Ciebie - jeśli nie jesteż na bieżąco z patchami to musisz jeszcze najnowszego ściągnąć i odpalać w3 za pomocą mini disca (którego mogę podesłać ;) )

Tylko poziom trochę wysoki, na pewno wyższy niż na bn. Mają nawet swojego laddera ;)

Paulson 
Obywatel

Wysłany: 2007-09-04, 08:19   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Przepraszam za mą niewiedzę ale czy moglibyście rozwinąć termin hamak i ggc? Z góry dziękuję!

Gawith 
Millenium

Otrzymał 24 piw(a)

Wysłany: 2007-09-04, 08:53   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

hamak - hamachi program do tworzenia wirtualnych sieci lan przez neta. Logujesz się z kumplem do sieci i wasze kompy myslą, że jesteście w jednym LANie, dzięki czemu możecie bez ograniczeń sobie ciupać w cokolwiek chcecie :)

ggc- gg client - funkcja programu jak powyżej, z tym, że do kilku jedynie gier (w3, SC chyba, warh 40 000, DOTA, coś tam jeszcze). Nie musisz mieć kumpla, w ich sieci zawsze jest sporo ludzi, ktoś do gry się znajdzie bez problemów (przynajmniej w przypadku w3 ;) )

Słyszałem też, że na ggc jest zrobione jakieś myko z pakietami czy z czymś, że mniejsze są lagi na w3 - trudno mi to zweryfikować, gdyż program testowałem w szczęśliwszych czasach, gdy laga nie miałem wcale lub prawie wcale, a teraz to miałbym na wszystkim :P Nie wiem też, czy to myko dotyczy tylko w3, czy także innych gier.

Ogólnie narzędzia warte polecenia. Linki na google'u znajdziesz bez kłopotu ;)

Paulson 
Obywatel

Wysłany: 2007-09-04, 11:14   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

To się nazywa profesjonalne wyłożenie sprawy. Dziękuję bardzo, napewno skorzystam, bo już dawno szukam chętnych do partyjki w Warh 40000, a netam mam ze stałym transferem więc mi chyba lagi nie grożą.

P.S. Warh 40k mam wszystkie części orginalne więc nie ma mowy o żadnym piraceniu.

Ostatnio zmieniony przez Paulson 2007-09-04, 11:15, w całości zmieniany 1 raz  

Bhaart 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2007-10-18, 17:03   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

zomg, jak przeczytałem pierwszy post Gawitha to połowy rzeczy nie zrozumiałem ;o

Nie grałem w W3 po sieci, ale za to singleplayera przeszedłem 2 razy ze względu na fabułę - uważam, że jest mistrzowska, ciągłe zwroty akcji no i dużo wyciskaczy łez :D - w to trzeba zagrać! Mechanika gry też jest świetnie wykonana, no ale ta fabuła - mniam :)

Gawith 
Millenium

Otrzymał 24 piw(a)

Wysłany: 2007-10-18, 17:39   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Mechanikę się poznaje po paru tygodniach na bn :P A fabuła... hum i ork mają całkiem fajne, UD zleci, ale jest dość sztampowa (idź tu, zniszcz miasto, splugaw :o: fontannę itd). A elfowa się już kupy w ogóle nie trzyma.

Ostatnio zmieniony przez Gawith 2007-10-18, 17:40, w całości zmieniany 1 raz  

Bhaart 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2007-10-19, 15:52   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Nie chodzi mi o same zadania w misjach ale ogólnie o taki koncept ;o heroic fantasy, pompatyczne, epickie i ważą sie losy wszechświata ^^ kocham to ;)

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu