Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
StarCraft 2
Autor Wiadomość
Albatros 
Postrach

Otrzymał 41 piw(a)

Wysłany: 2010-03-14, 16:39   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Chodzi mi o dwójkę, tutaj brakuje mi właśnie korsarzy, którzy jak pamiętam mieli jakiś skill z polem blokującym działanie wieżyczek. Dzisiaj stoczyłem bitwę trwającą 1h i 20 minut, bo koleś się zabawił w "bunkrowanie". <facepalm> Dwie wyspy zawalone wieżyczkami i weź tu człowieku przetransportuj jednostki. W końcu go Carrierami wyniszczyłem, ale zastanawiam się czy jest jakiś szybszy sposób. Jeszcze słabo poznałem "nowych protossów".

Maagdaa napisał/a:
Sotek wiesz jakbym np sobie szla z kumpela albo gorzej-sama i tak nagle mi tu albatros wlatuje na glowe i w ogole wiesz jeszcze rzyga rybami to totalnie masakra ;/ a tak na serio to bym sie wkurzyla ze ''spotyka sie'' ze mna a mnie nie uprzedza ;/
Postaw piwo autorowi tego posta

Tuth 
Poszukiwacz Przygód

Otrzymał 9 piw(a)

Wysłany: 2010-03-15, 16:11   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Jeżeli siedział tylko na dwóch wyspach i nie wychylał się, to najlepiej zajmować pozostałe bazy + szybki tech do carrierów w przypadku Protossów. Nie przychodzi mi do głowy skuteczniejsze rozwiązanie, choć nie wiem jak w takiej sytuacji spisałyby się Void Raye.

von_drut 
Obywatel

Otrzymał 19 piw(a)

Wysłany: 2010-03-15, 17:18   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Albatros > jeśli terranie mają w SC2 atomówkę i wyspy z wieżyczkami są chociaż w połowie w zasięgu jej pola rażenia to można zrzucić, tylko trzeba wyczuć jak. ja tak robiłem w SC1. Może są też w pobliżu jakieś malutkie wysepki na których zmieści się ghost?

Jedyne, czego nauczył się na wojnie, to zabijać innych, podobnych sobie, zanim oni zabiją jego, zawsze w imię chwalebnych i pustych idei, tym bardziej absurdalnych i podłych, im bliżej było pole walki - Carlos Ruiz Zafón "Gra anioła"

Albatros 
Postrach

Otrzymał 41 piw(a)

Wysłany: 2010-03-20, 21:43   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Podsumuje krótko swoje 11h (wg xfire) przy becie: NIENAWIDZĘ ZERGÓW! :bang:

Btw ktoś zagra ze mną? :)

Maagdaa napisał/a:
Sotek wiesz jakbym np sobie szla z kumpela albo gorzej-sama i tak nagle mi tu albatros wlatuje na glowe i w ogole wiesz jeszcze rzyga rybami to totalnie masakra ;/ a tak na serio to bym sie wkurzyla ze ''spotyka sie'' ze mna a mnie nie uprzedza ;/

Tuth 
Poszukiwacz Przygód

Otrzymał 9 piw(a)

Wysłany: 2010-03-21, 10:25   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Albatros, ciekawe bo ja mam właśnie problem z Protossami. ;) Immortale tak rozwalają Roache, że to nawet śmieszne nie jest, a Colossusy zjadają wszystko co chodzi po ziemi. Jedynie większa grupa Mutalisków to dobra kontra, ale potrzeba na to sporo czasu i ze 3 bazy, a ataki Protossów ciężko obronić. Kilka dni temu dostałem maila z kluczem, który mogłem przekazać koledze, więc sprawdź, czy przypadkiem też nie dostałeś. Jakby co to jestem chętny na partyjkę 1v1 lub 2v2.

Albatros 
Postrach

Otrzymał 41 piw(a)

Wysłany: 2010-03-21, 13:53   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Tuth, przyznam że jeszcze ani razy nie wybudowałem Immortala czy Colossusa (tak wiem, mój błąd, że nie eksperymentowałem kiedy miałem okazję), większość moich potyczek jest bardzo krótka, na tyle że armia składa się jedynie z Zealotów i Stalkerów (z naciskiem na tych pierwszych jeśli wróg nie zdąży wybudować jednostek lotniczych). Szybki rush Zealotów z szarżą na Terran daje radę, na Protossów przeważnie też (z reguły szybszy wygrywa), a na Zergów nie ma ch... bata ;) W zasadzie tu moje potyczki przeciwko Zergom to rozpaczliwa próba obrony, rekord to chyba 5-6 minut jak padłem (musiałbym sprawdzić).

Szkoda, że komputerowy przeciwnik jest taki słaby, bo chciałbym sobie potrenować (piraci oczywiście odblokowali lepsze AI).

A ta friends lista działa w becie? Bo gdzieś wyczytałem, że nie działa poprawnie, ostatnio też chciałem cię dodać, ale jakoś nie szło. Jak co można mnie dodawać albatros.albatros

A zaproszenie dostałem, dałem je Qrkowi z GOLa :)

Edit: Nie no dalej nie daje rady, po prostu kolesie grając zergami kontrolują wszystkie miejsca z minerałami i nie daje rady w ogóle rozbudować drugiej bazy

Edit2: Wyszedł kolejny patch i zresetowano ranking. Tuth, jakie masz imię, bo login znam? Btw ostatnio miałem niezłą serię porażek, ale ta przed chwilą to było niezłe lamerstwo z mojej strony. Koleś wysłał probnika i na tyłach mojej bazy koło nexusa postawił wieżyczkę O_o

Maagdaa napisał/a:
Ostatnio zmieniony przez Albatros 2010-03-27, 11:31, w całości zmieniany 3 razy  

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu