Bardzo dobre rpg. oczywiście nie tak jak BG czy Torment, ale kilkdziesiąt(lub set) da się spędziędzić na zadawalającym poziomie. A szczególnie z dodatkami
_________________ "Człowiek jest wytworem swoich czasów i okoliczności"- Maximilian von Weichs
Jedynka ma przytłaczającą liczbę modyfikacji, ale odstrasza grafiką. Dwójka ma piękną grafikę, ale brak pl modyfikacji (angielskich wartych uwagi tez nie ma wiele).
NWN1 bez obu wydanych u nas dodatków jest słabo rozbudowane i nudne.
NWN2 ma narazie jeden dodatek co ogranicza poziom do 30 lvl. Poza tym w drugiej części są drowy *0*
Tworząc swoje przygody mniej wysiłku zajmuje zabawa w NWN1.
Rozwiązania w NWN2 za bardzo przypominają KOTOR'a2
Długo by tak wymyślać '
Myaah
Do NWN2 bardziej mnie ciągnie z powodu grafiki, a NWN1 ze względu na przygody.
Dla mnie właśnie tworzenie postaci w NWN2 jest świetne, grafika również... nareszcie mogę zaszaleć drowem czarnoksiężnikiem, po prostu miłość przeogromna mnie naszła ;] Dumnie na mnie patrzy czarna edycja z szafeczki, ale jednak częściej ostatnio zaglądam do NWN1...
BTW: Kumpel chciał mnie zarazić miłością do Lineage II, ale mi jakoś do gustu nie wpadło.
Ja pamiętam.. ale nigdy nie grałem. Kiedyś moze spróbuję... jak będę miał czas... pewnie na emeryturze (jak dożyję) ;]
Wracając do tematu, miał ktoś problemy z NWN1 pod WinXP SP2? Mianowicie chodzi mi o brak akceleracji 3D (gra chodzi w tempie żółwia), zapewne jest to problem sterowników do karty, jednak wszelkie próby grzebania zakończyły się niepowodzeniem Karta to GF2 GTS.
_________________ Fly away my space rocket
You no need put money in my pocket
The door is closed I just lock it
I put my hot plug in your socket
Yaku, co Ty, machine jkowąś akupiłeś, że się nwn2 rozbijasz i g3? ;p
Wciąż ten sam dziadek z 6600GT 128/128.
Do kompów, jak i do kobiet - trzeba mieć odpowiednie podejście. Jeśli dawał odczuwać że zwalnia doklejałem kółeczka i puszczałem z górki. (Żartuje. Wciąż nie nauczyłem się podkręcania).
NWN 2 pięknie mi idzie na tym sprzęcie. G3 nie próbowałem
Zdaję się że u Hunger'a w niego grałem i tyle mi styka. Gra może i ładnie wygląda ale podobnie jak Obrzydlivion - to nie jest gra przy której mógłbym spędzić więcej niż parę godzin. Nie ma tego czegoś co przykuwa do monitora.
Gawith napisał/a:
Firena, bo to mmo jest, jak patrzyłem jak kumpel w to ciupał... szedł cały czas przez taki sam las i zabijał takie same stwory, nuda i monotonia
Bo mmorpg są grami, w których największą frajdę sprawia włóczenie się z wzbudzającymi klimat kompanami. Grałem kiedyś na Allseronie - serverze gdzie może 5% ludzi grało klimatycznie. Ale jeśli osobnik klimatyczny napotykał .... to miał spore szanse zarazić go klimatem. Chociaż nigdy nie odrywałem się od świata w którym przebywałem to nie raz do mych uszu docierały słowa pochwały od osób które pierwszy raz od długiego czasu czerpały maxymalną satysfakcję z gry.
Też takiego radochy z mmorpg życzę wszystkim graczą.
Firena napisał/a:
BTW: Rozpoczęłam ponownie przygodę z Evil Islands... aż mnie dziwi, że dużo ludu tej gry już nie pamięta.
Mnie dziwi że jeszcze niesłyszałem(?) o tym modzie.
Sporo rzeczy muszę nadgonić
Hunger napisał/a:
Wracając do tematu, miał ktoś problemy z NWN1 pod WinXP SP2? Mianowicie chodzi mi o brak akceleracji 3D (gra chodzi w tempie żółwia), zapewne jest to problem sterowników do karty, jednak wszelkie próby grzebania zakończyły się niepowodzeniem Karta to GF2 GTS.
Nie. U mnie chodzi w 100% w porządku na WXP-SP2-PRO
Na GF 2 MX 400 nie dało się grać. Chodziła za wolno. Ale żeby GTS też tak męczył? Wątpliwe
Ostatnio zmieniony przez Yakushi 2008-04-06, 15:02, w całości zmieniany 1 raz
Nie. U mnie chodzi w 100% w porządku na WXP-SP2-PRO
Na GF 2 MX 400 nie dało się grać. Chodziła za wolno. Ale żeby GTS też tak męczył? Wątpliwe
Jeśli chodzi o wydajność, GF2 GTS daje sobie radę z NWN1. Grałem kiedyśna Win98. Problem pojawił się kiedy niedawno próbowałem uruchomić na WinXP. Coś gdzieś nie trybi, gra włącza się jakby 'w trybie 2D' chyba nawet filtrowania tekstur nie obsługuje. I chodzi w tempie 2-3 fps.
Wszystkie funkcje directx włączone, żadnych problemów z innymi grami. Zapewniam, że konfiguracja spełnia wymagania sprzętowe NWN1
_________________ Fly away my space rocket
You no need put money in my pocket
The door is closed I just lock it
I put my hot plug in your socket
Nie można było tworzyć: oczywiście, można sobie było skórkę na ciemną pomalować, włoski bialutkie, ale to nie był zaiste drow... w dwójce zaś masz wybór oprócz rasy ogólnej jeszcze podrasę. A w NWN jako przeciwnicy to się pojawiali, lux
Prawie.
Macie racje że domyślnie nie ma możliwości zagrania taką postacią, ale jest jeden (dość skomplikowany) dodatek wzbogacający wybór PG o m.in. kilkadziesiąt nowych ras - w tym drowy.
Nie mogę się doczekać drugiego dodatku do NWN2. Wreszcie wzięła się za niego odpowiedniejsza (według mnie) grupa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum