Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
KotOR I & II- temat ogólny
Autor Wiadomość
Aragloin 
Obywatel

Wysłany: 2008-07-28, 09:36   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   KotOR I & II- temat ogólny

Czy coś takiego pamiętacie? To naprawdę to była moja pierwsza gra crpg. Cudo. Na równi z Bg II.

Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

Wysłany: 2008-07-28, 14:39   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Grałem w jedynkę. Czy cudo? No nie wiem, za dużo zadań typu przynieś / zabij itp.
Ale świat, postacie jak najbardziej na plus (pod względem różnorodności wśród charakterów NPC przypomina mi Tormenta)

No i w końcu to świat Gwiezdnych Wojen :gitara:

Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła

I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!
Postaw piwo autorowi tego posta

Karanith 
Łowca

Otrzymał 10 piw(a)

Wysłany: 2008-07-28, 15:35   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Seraphe napisał/a:
pod względem różnorodności wśród charakterów NPC przypomina mi Tormenta

No, ale w dwójce raczej? W jedynce NPC są nieciekawe, z chlubnym wyjątkiem w osobie pana Bindo (i może mandalorianina). Bo w 2. części świetni są wszyscy bez wyjątku (no, może ten mały droid odstaje, ale ciężko oczekiwać czegoś szczególnego po robiku-mechaniku, komunikującemu się za pomocą pisków i gwizdów).

Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

Wysłany: 2008-07-28, 15:40   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Karanith napisał/a:
W jedynce NPC są nieciekawe, z chlubnym wyjątkiem w osobie pana Bindo (i może mandalorianina).

Pisałem o jedynce. Intrygowała mnie osoba Juhani, która zboczyła z jasnej strony, AK-47 (czy jak mu tam) - krwiożerczy robot czy Wookieego, z rozdartą duszą z uwagi na sytuację panującą na Kashyyyku.

Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła

I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!

Karanith 
Łowca

Otrzymał 10 piw(a)

Wysłany: 2008-07-28, 15:47   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Seraphe napisał/a:
AK-47

Hehe, dobre.
HK-47 się zwał ten droid. Niech będzie, że i on dawał radę.

Ogólnie to radzę zagrać w dwójkę. Potem, tak jak i ja, będziesz gardził enpecami z jedynki.

PS. Ten łuki to ciota :]

Ostatnio zmieniony przez Karanith 2008-07-28, 15:47, w całości zmieniany 1 raz  

Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

Wysłany: 2008-07-29, 11:24   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Karanith napisał/a:
Ogólnie to radzę zagrać w dwójkę. Potem, tak jak i ja, będziesz gardził enpecami z jedynki.

Niestety na kopalnianym sprzęcie ledwo jedynka poszła, o dwójce mogę póki co pomarzyć :)

Karanith napisał/a:
PS. Ten łuki to ciota :]

No trochę pizdowaty, to fakt, ale jakby nie patrzeć - oryginalny - w myśl mojej teorii o różnorodności NPCów :D

Piccolo 
Łowca

Wysłany: 2008-07-29, 12:09   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Ja grałem tylko w 1 i swoim zwyczajem gdzieś ją zgubiłem czego sobie również wybaczyć nie mogę, ale gra świetna była to fakt.

Aragloin 
Obywatel

Wysłany: 2008-08-01, 09:34   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Dwójka. Wiecie, że teraz to do 3.00 w nocy gram? Moje rekordy z dwójką biję..:) Ale słusznie- bo gra jest bardzo wyśmienice ultra..itd dobra.

Yakushi 
Berserker

Otrzymał 4 piw(a)

Wysłany: 2008-08-12, 12:33   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Jedynka była fajna. W każdej większej misji można było odszukać powiązania z jakimś hiciorowym przebojem kinowym. Grywalność wysoka. Podobnie było przy drugiej części choć zbyt mocno szło wyczuć przyspieszone zakończenie produkcji. Gdyby dali jej jeszcze z pół roku najpewniej przerosłaby jedynkę.

Na sesjach piszę co m.in. dwa posty (chyba że sytuacja wymaga inaczej).
( Niewidoczny tekst w nawiasie nie występuje w sesji, ale stanowi osobny komentarz. Można go sobie spokojnie darować)
-1 do reputacji? Wspaniały początek drogi czarnego charakteru sesese

Durendal 
Postrach

Otrzymał 12 piw(a)

Wysłany: 2008-11-19, 12:46   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Seraphe napisał/a:
Grałem w jedynkę. Czy cudo? No nie wiem, za dużo zadań typu przynieś / zabij itp.

Niestety. Odniosłem wrażenie, że nasz przyszły Jedi ma w sobie więcej z kuriera niż Wielkiego Lorda Sith... Ale ogólnie gra mi się podobała - trochę za prosta i za krótka.

Est Solarus Oth Mithas! (Mój Honor To Moje Życie!)

teneery 
Poszukiwacz Przygód

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2009-08-27, 13:38   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Grałam tylko w jedynkę (jakoś do dwójki się nie dorwałam) i fakt, gra trochę za krótka i za prosta, pomijając może tą niekonieczną do wypełnienia misję w grobowcach Sithów, gdy przekładało się krążki z lewej kolumny na środkową i prawą.
Co do NPC-ów...
Carth mnie denerwował. Jak praktycznie każdy facet "romantyczna opcja" Bioware. Mision była zabawna, Zaalbar był trochę zbyt mało wookiewaty :P , a Bastila doprowadzała mnie do stanu przedzawałowego. T3-M4 dużo się nie odzywał (ale robił próbki do komputera, był przydatny), Mandalorian był barwną postacią (na pewno w porównaniu z resztą), przez Juhani mnie o mało szlag nie trafił, HK-47 był genialny, a Bindo był naprawdę dobry.

Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

Wysłany: 2009-08-27, 13:45   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Pochwalę się (i tu ukłon w stronę Aurelinusa, bo grę mam od niego), że przeszedłem KotORa2. Gra banalna do tego stopnia, że nie zdejmowałem palca z jedynki podczas dialogów... NPCe? Charakterami, historią i osobowością do złudzenia przypominają tych z pierwszej części...

Jak dla mnie to taki dodatek do KotORa1.

Karanith 
Łowca

Otrzymał 10 piw(a)

Wysłany: 2009-08-27, 14:23   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Seraphe napisał/a:
nie zdejmowałem palca z jedynki podczas dialogów...

Tak to sobie możesz grać w Baldura albo IWD, a nie w KotORa ;)

Seraphe napisał/a:
NPCe? Charakterami, historią i osobowością do złudzenia przypominają tych z pierwszej części...

Ke? Enpece w dwójki w ogóle nie przypominają tych z jedynki (no, poza Canderousem i Mandalorem, w końcu to taka postać). Gdzie w pierwszej części znajdziesz odpowiedniki naprawdę złych postaci, jak manipulatorka Kreia albo bezwzględny potwór Hanharr. Gdzie zabójca Jedi, ostatnia przedstawicielka rasy widzących poprzez Moc, zabrak o wypranym z emocji głosie albo droid, dążący do ratowania Republiki poprzez zbrodnię? Ja rozumie, że mogły ci te enpece nie podpasować, ale bez przesady ;)

Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

Wysłany: 2009-08-27, 15:24   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Karanith napisał/a:
Tak to sobie możesz grać w Baldura albo IWD, a nie w KotORa ;)

Grałem dobrą postacią. Wszystkie dobre odpowiedzi ZAWSZE były pod jedynką...

Karanith napisał/a:
Ke? Enpece w dwójki w ogóle nie przypominają tych z jedynki (no, poza Canderousem i Mandalorem, w końcu to taka postać). Gdzie w pierwszej części znajdziesz odpowiedniki naprawdę złych postaci, jak manipulatorka Kreia albo bezwzględny potwór Hanharr. Gdzie zabójca Jedi, ostatnia przedstawicielka rasy widzących poprzez Moc, zabrak o wypranym z emocji głosie albo droid, dążący do ratowania Republiki poprzez zbrodnię? Ja rozumie, że mogły ci te enpece nie podpasować, ale bez przesady ;)

Nie mówię o ich losach, historii a raczej o sylwetkach. Sztampowe do szpiku kości. Gdy zobaczyłem Attona w cutscence wiedziałem, że się przyłączy. Tak samo z Mirą i Visas.

Okej, Juhani i Visas - obydwie można nawrócić na dobrą stronę mocy tak, że będą się zachowywały jak niewolnice
Atton i Carth - piloci, żołnierze, spotykani na początku gry
Joli i Kreia - są podobnie neutralni z jednym wyjątkiem, że jedna jest manipulatorką, a drugi zwykłym Jedi
HK-47 i G0-T0 - obydwaj bezduszni i źli
Mira i Mission - Ta druga była o ile się nie mylę złodziejaszkiem w świecie SW i Wookiego miała jako kompana, druga jako wroga, ale fakt faktem, poznajemy je w towarzystwie Wookich.

Abstrahując już od NPCów - gra zabugowana, postacie się teleportują, blokują, a próbując wejść do niektórych lokacji chodzimy sobie po "wejściu" jak gdyby nigdy nic.

Karanith 
Łowca

Otrzymał 10 piw(a)

Wysłany: 2009-08-27, 15:41   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Seraphe napisał/a:
gra zabugowana

I niedokończona. Wydawca poganiał i oto efekt.

Seraphe napisał/a:
Nie mówię o ich losach, historii a raczej o sylwetkach.

A, to trzeba było tak od razu. Bo już się przestraszyłem, że faktycznie dostrzegasz jakieś prawdziwe podobieństwo między enpecami z jedynki i dwójki (bo wspólny zawód albo rubryczka w karcie postaci to żadne podobieństwo...).

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu