Te dwa, na Twoim miejscu bym sobie podarował, ale w sumie, to nie sprawiają większych problemów. Poza tym, wszystko powinno być w porządku.
mario napisał/a:
Przy okazji czy muszę instalować mod BG2 WorldMap żeby móc znaleźć się w lokacjach z megamodów?
Tak, musisz.
mario napisał/a:
I na sam koniec czy to prawda, że po zainstalowaniu TDD nawet jeżeli doinstalujemy nowe klasy postaci do tworzenia to nie będzie ich widać na liście bo wszystkie miejsca będą zajęte przez te z TDD?
Ale jest coś takiego jak TDD kit remover, który pozwala powywalać część dodanych przez TDD podklas i zainstalowanie w ich miejsce nowych. Nazwy pewien na stówę nie jestem.
Ale jest coś takiego jak TDD kit remover, który pozwala powywalać część dodanych przez TDD podklas i zainstalowanie w ich miejsce nowych. Nazwy pewien na stówę nie jestem.
Ale on usuwa wszystkie, a nie wybrane. Równie dobrze można pominąć komponent podklas podczas instalacji TDD.
EDIT:
Cytat:
Zawierają błędy czy nie są po prostu zbytnio ciekawe?
Hmm, zawierają błędy i wiele ułatwiają, a i za ciekawe nie są Jeśli masz na tyle silną wolę, żeby nie korzystać z dobrodziejstw DR w postaci torby przechowywania pełnej ekwipunku, grimuarów i palety wysokopoziomowych czarów dostępnych w sklepie, w świątyni Lathandera, to mógłbyś z nim zagrać, bo spotkanie z wampirami w Podziemiach Firkraaga jest dość fajne
Ostatnio zmieniony przez Vinci 2008-12-28, 14:51, w całości zmieniany 1 raz
mario napisał/a:
I na sam koniec czy to prawda, że po zainstalowaniu TDD nawet jeżeli doinstalujemy nowe klasy postaci do tworzenia to nie będzie ich widać na liście bo wszystkie miejsca będą zajęte przez te z TDD?
Tak, to też prawda.
Ale w TDD jest możliwość pominięcia instalacji klas. Zamiast tego lepiej zainstalować Palladins of Faerun kitpack, albo RTT kitpack. Dużo ciekawsze klasy moim zdaniem
2008-12-29, 16:59, użytkownik Picollo wykonał(a) rzut 4k20. Wynik rzutu: 43.
Ale w TDD jest możliwość pominięcia instalacji klas. Zamiast tego lepiej zainstalować Palladins of Faerun kitpack, albo RTT kitpack. Dużo ciekawsze klasy moim zdaniem
Cytat:
Ale on usuwa wszystkie, a nie wybrane. Równie dobrze można pominąć komponent podklas podczas instalacji TDD.
A czy nie napisałem o tym? Jak kto woli, te z PoF, fakt, są lepsze, brawa dla Yarpena. Aczkolwiek paladyn torma(??) to trochę kensai ze zbroją, grałem nim, wymiatacz, nie wiem, czy nie za mocny.
Witam wszystkich. Wybrałem zestaw spolszczonych modów i chciałbym się dowiedzieć czy (baldurs gate II bez dodatku)
1) Są kompatybilne ze sobą
2) Kolejka instalacji (w rozpisce K4thosa nie wszystkie są uwzględnione)
3) Czy zmieniać drop XP (by gra nie była przepakowana)
Spis modów
- The Darkest Day (opłaca sie?)
- Unfinished Business
- Herbs & Potions add-in
- Banter packs
- BG2 Tweak Pack (Easy of use nie wszystkie poprawki)
- Refinements (zadziała gdy nie mam dodatku?)
Bez dodatku to trochę lipa. Ogólnie, to w readme wszystkich tych modów, powinno być wyraźnie napisane, czy ToB jest wymagany, czy nie. Sam nie jestem pewien, bo już nie pamiętam czasów, gdy grałem bez Tronu.
Wszystko powinno być ze sobą kompatybilne, ale trzeba uważać na UB, polecam dokładne przestudiowanie readme. TDD, hmm, a grałeś w to wcześniej? Nie jest jakieś super, ale dużo nowych zadań, przedmiotów, czarów, można zagrać, znośne. No i Refinements, szczerze wątpię żeby działał bez dodatku, a na pewno nie komponent z ulepszonymi umiejętnościami wysokiego poziomu, to nie ma prawa działać. Ze względu na TDD, przydałoby się obniżyć ilość doświadczenia za wrogów, czy zadania.
Ogólna kolejność jest tam opisana. Najpierw megamody, czyli w Twoim wypadku TDD, a potem, z tego co masz, to bez większej różnicy. Pamiętaj, że skoro instalujesz TDD, to na końcu musisz zainstalować WorldMap, inaczej nie pojawią Ci się nowe lokacje z TDD.
Ze względu na TDD, przydałoby się obniżyć ilość doświadczenia za wrogów, czy zadania.
A jakaś dokładniejsza propozycja? Baldura przeszedłem dobre kilka lat temu, nigdy nie używałem modyfikacji i nie chcę na starcie schrzanić sobie frajdy "nie stawiając wyzwania"
Na koniec jeszcze pytanko:
Czy jeśli np. załatwię sobie ToBa z allegro, będę miał możliwość doinstalowania go po wgraniu modów i wcześniejszym rozpoczęciu rozgrywki (oczywiście bez wgrywania na podstawkę modów pod ToB)
Na koniec jeszcze pytanko:
Czy jeśli np. załatwię sobie ToBa z allegro, będę miał możliwość doinstalowania go po wgraniu modów i wcześniejszym rozpoczęciu rozgrywki (oczywiście bez wgrywania na podstawkę modów pod ToB)
Jeśli żaden z modów nie odnosi się do nieistniejącego w rejestrze ToB to tak, będziesz mógł go doinstalować.
_________________ Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła
I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!
A jakaś dokładniejsza propozycja? Baldura przeszedłem dobre kilka lat temu, nigdy nie używałem modyfikacji i nie chcę na starcie schrzanić sobie frajdy "nie stawiając wyzwania"
Nie, nie będziesz mógł. Mody modyfikują plik Dialog.tlk, przy instalacji dodatek nie wykryje prawidłowej wersji i nie będziesz mógł go zainstalować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum