Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
NPC
Autor Wiadomość
Dzwonsson
[Usunięty]

Wysłany: 2008-01-11, 01:01   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   NPC

Jak zauwazylem nie ma stosownego tematu, gdzie gracze mogliby podzielic sie swoimi spostrzezeniami na temat modow zawierajacych NPC'e. Idac w mysl tej idei, taka stosowna rubryczke zakladam.

A wiec. Aktualnie gram z dwoma nowymi NPC'ami w zespole. Pierwszym z nich jest Xan. Musze szczerze przyznac, ze postac jest wysoce rozwinieta, czesto wyprowadza wlasne dialogi (zawsze odnoszace sie do zaistnialej sytuacji), rownie czesto wtraca sie w rozmowy miedzy glowna postacia a osobami postronnymi (co sie chwali), a poza tym sprawdza sie jako mag (troche boli poczatkowo INT 17, jednak jak sie go przypakuje stosowna lekturka jest w porzadku). Jednak postac ma jedno wade, efekty glosowe sa w jezyku angielskim. Nie jest to wielka ujma, aczkolwiek sprawia to wrazenie pewnej obcej sily w grze. Mozna miec tylko nadzieje, ze zostana nagrane stosowne komentarze w jezyku polskim lub ktos pokusi sie o przeniesienie efektow dzwiekowych postaci z czesci pierszej BG.

Druga postac. Raziel. Szczerze powiedziawszy, zaczynam zalowac, ze przylaczylem tego goscia do druzyny. Brak dialogow, komentarzy i jakichkolwiek wypowiedzi. Brak sciezki glosowej (tzn; pojawiaja sie wypowiedzi o zlym stanie zdrowia, zmeczeniu i trafieniu krytycznym, aczkolwiek postac przemawia takim glosem, ze lepiej ta kwestie przemilczec). Dodatkowo Raziel nie do konca korzystnie wypada jako support dla glownego silnorekiego (u mnie dla Anomena), a na zasiegowca sie nie nadaje (ze wzgledu na klase i umiejetnosci), dlatego tez u mnie pelni niewdzieczna funkcje sapera i wlamywacza. Rozbraja pulapki i otwiera zamki (to jedyny plus jego bytnosci, gdyz moge drugiemu zlodziejowi (glowny bohater) ladowac statsy w zastawianie pulapek i kradzieze kieszonkowe).

Ilość kości: Rodzaj kości :

Ostatnio zmieniony przez Dzwonsson 2008-01-11, 01:02, w całości zmieniany 2 razy  

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2008-01-11, 15:50   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

No ja tego trochę już miałem w swoich przygodach ;)

Zacznę od tych lepszych: Chloe, baaaardzo dużo dialogów zarówno z nami jak i z innymi NPC, komentarzy też sporo, niezła w walce, w dodatku lesbijski romans, można spławić Anomena ;D Specjalizacja w nietypowych broniach, tzn żaden inny NPC nie ma specjalizacji w sejmitarach dlatego Chloe zgarnia najlepsze egzemplarze dla siebie, no chyba że nasz główny bohater ich używa. Jest praktyczna i można z nią pogadać, sprawdza się, chociaż niektórzy mówią, że gada za dużo :P

Kivan: Strzelec wyborowy normalnie, niezwykle praktyczny, przydatny, magowie nie zdąża powiedzieć "vita mortis..." bo już ich nie ma. W dodatku bardzo dużo dialogów, udziela się niemal w każdej sytuacji no i świetny romans, jestem facetem, ale i tak mu to przyznam, romans jest świetny.

Saerileth, młoda paladynka, drażni mnie trochę, że ma tylko 15 lat, jak tu z nią romansować :/ No i romans przebiega trochę za szybko, jakoś tak pstryk, a ona już zakochana :P W dodatku rozmawia z nami korzystając z archaicznego angielskiego, może to sprawić trochę problemów na początku ale idzie się przyzwyczaić. jako paladynka, wiadomo, ma twarde poglądy i zdanie na każdy temat, romans nieco odbiegający od tych z podstawowego BG, bardziej urozmaicony:) Trochę na nią narzekam ale ogólnie bardzo lubię tą postać jak gram dobrą drużyną :)

Solaufein: zaraz mnie ktoś zlinczuje :P Nie przepadam za nim, wiem, że to fajna, rozbudowana postać, a w dodatku prawidłowo rozwijana bardzo potężna ale jakoś za nim nie przepadam, za delikatny jak na drowa, taki jakiś pedałowaty romantyk :P

Yasraena: Heh, kolejny drow ucieka z podmroku :/ Ale mimo wszystko lubię ją, chociaż wojowników jest pod dostatkiem. Zawsze ją w SK przerabiałem na maga albo jakiegoś łucznika żeby była pożyteczna :P Nie gada tak dużo jak można by się spodziewać, a na romans chyba nie ma co liczyć, w dodatku z tego co pamiętam to nie ma kontynuacji w TB. Taka sobie jak dla mnie.

Valen: Za to tez mi się dostanie :P Też jej nie lubię. Jest krwiożercza, przesiąknięta złem, drapieżna i brutalna - super, ale na jeden raz. Mało dialogów z główną postacią i innymi NPC, sporo komentarzy, w późniejszym etapie gry jest za mocna, nie przepadam za nią, ale co najmniej jeden raz trzeba zagrać bo postać bardzo oryginalna :)

Amber: No i tu już zupełnie inna sprawa ;D Uwielbiam ją, ma coś takiego, że chce się ją mieć w drużynie, dużo rozmawia, ma ciekawe pochodzenie i charakter, w dodatku jest silna :D Ale wielki minus za brak kontynuacji w TB :(

Jeszcze trochę tego było, ale to innym razem napiszę może przy okazji jak się temat rozkręci ;)

Ostatnio zmieniony przez Vinci 2008-01-11, 15:52, w całości zmieniany 1 raz  

Dzwonsson
[Usunięty]

Wysłany: 2008-01-11, 17:34   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Ze wzgledu na Raziela i nudnosc gry z nim w druzynie, przerwalem rozgrywke (reszta druzyny bylo juz stosunkowo mocno przypakowana, wiec znalezienie nowego zlodzieja byloby kwestia szalenie trudna) i rozpoczalem nowa przygode. Utworzylem elfi czolg (chwala modowi Subrace ;) ) co kiedys wydawalo mi sie niemozliwe, jednak po zmontowaniu wojaka legionisty i wybrania przynaleznosci do grona dzikich elfow, na 9 lvl'u z podstawowym wyposazeniem mam 147 HP i KP -6 ;) . Ale dosc juz o tym. Wrocmy do tematu. Mam zamiar przylaczyc dwoch NPC'ow zaciagnietych z modow, mianowicie Fade i Tsujatha (szykuje sie dziki zespol gdyz, moje ptaki, widze jeszcze tam miejsce dla Haerdalisa ;) ) i w zwiazku z tym mam pytanie. Gdzie i kiedy moge te postacie dolaczyc (w readme nic o tym nie ma :( ) i czy mody z angielskimi dialogami nie beda gryzly sie z polska wersja jezykowa gry (nie mialem zamiaru czekac nad tlumaczeniami, a samemu mi sie nie bardzo chce tlumaczyc (choc nie wykluczam mozliwosci translacji dla Fedy))?

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2008-01-11, 18:42   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Dzwonsson napisał/a:
Mam zamiar przylaczyc dwoch NPC'ow zaciagnietych z modow, mianowicie Fade i Tsujatha.

Polecam zainstalowanie Crossmod Banter Pack w przypadku posiadania w drużynie wielu nieoryginalnych NPC-ów :D Osobiście na Twoim miejscu wybrałbym Amber, ale jak wolisz ;)

Dzwonsson napisał/a:
Gdzie i kiedy moge te postacie dolaczyc

Tsujatha jest w Kuli Sfer, a Fade gdzieś u Arana Linvaila ;)

Dzwonsson napisał/a:
czy mody z angielskimi dialogami nie beda gryzly sie z polska wersja jezykowa gry

Nie ma prawa się gryźć jeśli to WeiDu, tak to już fajnie zrobione jest :)

Dzwonsson napisał/a:
choc nie wykluczam mozliwosci translacji dla Fedy

No to zachęcam serdecznie, też potrzebujesz kopa w dupsko na rozpęd jak Gawith? Powiedz tylko słowo, a pół Tawerny stanie do kolejki :P

2011-06-01, 18:24, użytkownik Anonymous wykonał(a) rzut 10k20. Wynik rzutu: 117.

Dzwonsson
[Usunięty]

Wysłany: 2008-01-11, 21:21   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Vinci napisał/a:
Polecam zainstalowanie Crossmod Banter Pack w przypadku posiadania w drużynie wielu nieoryginalnych NPC-ów
Gdzie moge to zdownloadowac?
Vinci napisał/a:
Tsujatha jest w Kuli Sfer, a Fade gdzieś u Arana Linvaila
Dzieki wielkie.
Vinci napisał/a:
Nie ma prawa się gryźć jeśli to WeiDu, tak to już fajnie zrobione jest
No to w porzadku.
Vinci napisał/a:
No to zachęcam serdecznie, też potrzebujesz kopa w dupsko na rozpęd jak Gawith? Powiedz tylko słowo, a pół Tawerny stanie do kolejki
Moge zaczac od zaraz, jednak moge zajac sie jedynie kwestia jezykowa, informatyka i grzebanie w plikach tak by to dzialalo to nie moja specjalnosc. Wiec powiedz, gdzie moge dorwac dialogi, a tlumaczenia beda;).

Gawith 
Millenium

Otrzymał 24 piw(a)

Wysłany: 2008-01-12, 09:05   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Też grałem z tą dwójką w drużynie. Całkiem sympatycznie. A CrossMBP będzie na pocketplane chyba (google, później modlist z menu i szukamy ;) )

Dzwonsson
[Usunięty]

Wysłany: 2008-01-12, 10:23   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Gawith napisał/a:
A CrossMBP będzie na pocketplane chyba (google, później modlist z menu i szukamy )
Wiem, wiem, juz znalazlem i zainstalowalem ;) .

Iuventas 
Poszukiwacz Przygód

Otrzymał 2 piw(a)

Wysłany: 2008-01-30, 11:47   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Ja ostatnio grałam z 'kilkoma' NPC z modów, od paru tygodni tworzę swojego (szkoda gadać, właśnie wszystko poszło... em. Na spacer?).

Chloe - całkiem ciekawa postać, a to, że romansuje z Imoen to naprawdę fajna sprawa. Niestety, musiałam ją spławić. Jeszcze się zobaczy, w końcu to nie mój ostatni raz z BG2.
Solaufein - mój zdecydowany ulubieniec, bez niego BG sobie nie wyobrażam. Naprawdę.
Valen - przepakowana, niedawno sama rozwaliła ludzi, strzegących ładunku dla Bodhi... Co to za gra?
Xan - bym musiała za długo się rozpisywać, jest naprawdę bardzo rozwinięty. Mój numer 2 z modów :]

Yurpen 
Wędrowiec

Wysłany: 2008-01-30, 23:24   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

heh :] a ja dopiero odkrywam mody ;) ale już wiem, że lubię Chloe ;) i oczywiście Xana :D ale to mam od zawsze, jeszcze od BG1 ;) tak poza tym sprawdziłem Solaufeina i mi nie przypadł do gustu ;) oraz ten modzik z Wojownikem Kufla Piwa ( czy jakoś tak...) - co było bardzo, ale to bardzo dziwne... teraz przeglądam cały czas mody na npc :] ale sądzę, że najfajniej będzie zagrać ulubioną drużyną z BG1 ( z Xanem oczywiście :D )

Postaw piwo autorowi tego posta

Monique 
Obywatel

Otrzymał 5 piw(a)

Wysłany: 2008-02-04, 22:51   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Xan - najwspanialszy, najcudowniejszy, najgenialniejszy mod! Kocham go! Teksty, osobowość...Wszystko! Jak ktoś z was jest choć troche podobny do Xana - podam swój numer telefonu :satan: Mag bardzo dobry, na wyższych poziomach wymiata. W dodatku dwie ścieżki romansowe, możliwość flirtu, wbudowane interakcje, rozmowy z NPC...
Valen - lubie ją :) Plus za fajny portret klimatyczny, wyjątkowo dobra wojowniczka - zwłaszcza w nocy. Minus - brak zrozumienia dla moich ukochanych postaci: Keldorna i Anomena, co do Aerie nie dziwie się Valen z tym cukierkowatym elfim wymoczkiem sama bym nie chciała być w drużynie :D
Solaufein - Nie lubie. Wogóle mam uprzedzenia do drowów. Zwłaszcza dobrych drowów. No, bo co kurcze blade (jak mawia Mikołajek :] ) wychodzi na to ,że dobrych drowów jest więcej niż złych :) Drizzit, Viconia, Solaufein. W dodatku moim zdaniem roomans z Solem kręci się za szybko nie to co Xan gdzie trzeba było baaardzo długo czekać na jedno podwójnie złożone zdanie :D Mimo to romans z Xanem był bardziej...romansowy? No i portret Sola - wygląda jakby jechał na dwa etaty w Biedronce :mrgreen:
Vinci napisał/a:
taki jakiś pedałowaty romantyk

Ooo tego mi brakowało :)

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Kina
Gawith 
Millenium

Otrzymał 24 piw(a)

Wysłany: 2008-02-04, 23:26   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Viconia jest zła.

A Aerie słodka ;P

Iuventas 
Poszukiwacz Przygód

Otrzymał 2 piw(a)

Wysłany: 2008-02-05, 10:22   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Viconia jest fajna. A w Trąbalu można jej zmienić charakter.

A Aerie to słodka idiotka, ot co ;> Nie cierpię tych jej tekstów :>

Ostatnio zmieniony przez Iuventas 2008-02-05, 10:25, w całości zmieniany 1 raz  

Dzwonsson
[Usunięty]

Wysłany: 2008-02-05, 13:30   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Cytat:
A Aerie to słodka idiotka, ot co ;> Nie cierpię tych jej tekstów :>
Ja tez nie dlatego nigdy z nia nie gram... Teraz z kolei mam w zespole tylko jednego nowego NPC, Fade (tzn; mialem Tsu, mocny mag ale po jakims czasie strasznie czlowieka irytuje, wiec dosyc szybko go zamienilem na Edwina). Coz Fade, to mocna zlodziejka i bardzo dobrze rozwinieta postac, sporo dialogow, troche humoru, ogolnie jest milo i przyjemnie.

Cykuta 
Poszukiwacz Przygód

Otrzymał 16 piw(a)

Wysłany: 2008-02-05, 19:31   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Chciałabym zaprotestować przeciwko określaniu Solaufeina pedałowatym tylko dlatego, że czyta poezję i się zastanawia :D Nie uważam, żeby każdy facet musiał śmierdzieć i pluć, żeby być męskim ;) . Nawet wręcz odwrotnie, jeśli o mnie chodzi. Natomiast Sola jako npc jest owszem, nienajlepszy. Przede wszystkim jest zbyt otwarty wobec wszystkich, i to już od samego początku. Zgadzam się co do Xana, jest bardzo dobrze skonstruowany, i podoba mi się, że ma ugłosowione początki swoich dialogów. Ale moje serce zdecydowanie należy do Kivana. Przede wszystkim, większośc jego dialogów następuje w uzasadnionych fabularnie momentach. W dodatku są związane tematycznie z przygodami - uważam, że każdy npc powinien być właśnie tak skonstruowany. Niestety nie wiem, jak prezentuje się Deheriana - zaczynałam grę już cztery razy z mocnym postanowieniem dania jej szansy, ale nigdy nic z tego nie wyszło... :/

Monique 
Obywatel

Otrzymał 5 piw(a)

Wysłany: 2008-02-05, 23:22   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Cykuta napisał/a:
Chciałabym zaprotestować przeciwko określaniu Solaufeina pedałowatym tylko dlatego, że czyta poezję i się zastanawia

Mogę nie mówić pedałowaty. Od dzisiaj będzie homo-niewiadomo OK? :D
Cykuta napisał/a:
Przede wszystkim jest zbyt otwarty wobec wszystkich, i to już od samego początku.

Zgadzam się moje wyobrażenia były takie ,że będzie to nękany przez koszmary swego strasznego życia elf ze zrytą psychiką (ooo jak ja takich lubie :mrgreen: )...Dlatego zawsze obiecuje sobie ,że kiedyś zobaczę Silver Star ,bo ona cudownie odpowiada mojej potrzebie trzymania "krejzola" w drużynie :) Ale niestety nigdy nie mam czasu.

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu