Najlepszy jest Xan Wyjątkowo subtelny i ciekawy. Jest dużo tekstu (<jupi>), dwie ścieżki romansowe no i możliwości flirtu są genialne. Kiedyś chyba przez 2 h bawiłam się w próbowanie różnych "odpowiedzi" Xana na dany "bodziec"
W dodatku Xan jest moim zdaniem jedną z najciekawszych postaci z modów. Jest ludzki - też ma wątpliwości itd. Nie jest schematyczny (jak np. Solaufein), no i jest...Xanem
A Druss nie powinien się obrażać -- to nie są jakieś subiektywne kalumnie ni oszczerstwa, ni zarzuty nawet lecz w pełni obiektywne spostrzeżenia z którymi ciężko dyskutować. Logika nie boli.
Nie obrażam się ale nie podoba mi się używanie słów zaprezentowanych przez użytkowniczkę. Uważne czytanie nie boli.
Wpisałem te które są według mnie najbardziej znane i była to subiektywna ocena (podobnie jak Twoja). Nie uważam aby był sens wrzucać wszystkie od razu - zaraz ktoś się wścieknie że nie ma według niego najważniejszego. Na forach w których są spokojniejsze relacje poprostu dorzuca się te na które użytkownicy chcą głosować (co napisałem w pierwszym poście).
Druss napisał/a:
Jeżeli o kimś zapomniałem to dajcie znać.
Logika nie boli.
A... Właśnie zauważyłem, że nie wrzuciłaś Azure. Uważam, że to skandal.
_________________ 19.06.10 - Wróciłem
Est Solarus Oth Mithas! (Mój Honor To Moje Życie!)
Ostatnio zmieniony przez Durendal 2008-04-06, 21:17, w całości zmieniany 1 raz
Azure jest nieskończona i ma chyba tylko 4 czy 5 lovetalków napisanych. Wpisywanie do ankiety modów, które nigdy nie opuściły nie tylko bety, ale i *alfy* logicznym nazwać nie można. Na swojej oryginalnej liście również nie umieszczałam nieskończonych modów.
A tak poza tym --
Cytat:
Jeżeli o kimś zapomniałem to dajcie znać.
Zapomniałeś. Aha. Wymieniłeś tak wiele, Panie Znawco, ale udało Ci się coś przeoczyć. Jaka szkoda, 'że to coś' to ponad 1/2 tej listy.
Cytat:
. Nie uważam aby był sens wrzucać wszystkie od razu - zaraz ktoś się wścieknie że nie ma według niego najważniejszego.
Przeczysz sam sobie. Chcesz, by ludzie głosowali podłóg swojej opinii, wypowiadali się, a jednak tworząc sondę *pomijasz* pewną ilość NPCów, żeby ludzie się nie 'wściekali', że kogoś pominąłeś? Nice.
A potem dodawałbyś ich po jednym, w dłuższym przeciągu czasu, a jeżeli ktoś o którymś nie słyszał - to i nie usłyszy. Po co włączać do wątku element edukacyjny? Poza tym, lepiej przeciągać wpisywanie tych samych treści tygodniami, po co się męczyć i umieszczać wszystkich od razu w ankiecie -- toż to nonsens! W ten sposób głosowanie z pewnością nie byłoby zakłamane, bo przecież tłumy niezadowolonych użytkowników zaczęłyby się wściekać i domagać umieszczenia ich ukochanego NPCa - zaraz, zaraz, czy tego właśnie nie staraliśmy się uniknąć?
Zresztą, to bezcelowe przerzucanie się piłeczką - chciałam tylko powiedzieć, że dla mnie wprowadzanie wątku dyskusyjnego bez zrobienia researcha mija się z celem. Co z resztą zrobiłam. Albo robisz coś gruntownie, albo wcale. I, naprawdę, aż tak ciężko przyjąć Ci odrobinę prawdziwie obiektywnej krytyki? Gdy coś jest zrobione nieporządnie, jest zrobione nieporządnie i żadna ilość tłumaczeń nie pomoże. A wracając do kwestii 'nie podoba mi się używanie słów xy'-- a mnie nie podoba się ton Twojej wypowiedzi, o, Nieomylny, który graniczy już z młodzieńczym zacietrzewieniem i arogancką wręcz dumą. Nieco dystansu, proszę.
(a co do tego czemu kontynuuję ten temat -- jestem INTP; ten typ tak ma, klarowność i logika ponad wszystko )
A żeby nie offtopicować całkiem - jak już wspomniałam gdzie indziej, oprócz Diriela, mój ulubiony romans to Kivan. Technicznie gorszy od Xana, ale ta głębia .
Proszę Was...
Nie złość się Druss, ankieta będzie obszerniejsza po prostu, i tyle.
No i przeniosę do modów, cosik mnie wzięło na moderowanie
Ach, uprzedziłeś mnie xD
_________________ Stepping up boldly one put out his hand
He said, "I was just a child then now I'm only a man"
Ostatnio zmieniony przez 2008-04-06, 22:40, w całości zmieniany 2 razy
No proszę konkurencja wśród Moderatorów sprawia, że wydajność ich pracy wzrosła o 200%
BTW, Azure jest porzuconym projektem, czy ktoś się nią w końcu zajmie?
_________________ Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła
I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!
Nie złość się Druss, ankieta będzie obszerniejsza po prostu, i tyle.
Problem w tym, że ja nie mam nic przeciwko temu żeby lista była obszerniejsza.
Alatariel napisał/a:
jestem INTP; ten typ tak ma, klarowność i logika ponad wszystko
Ale już nie czytanie ze zrozumieniem.
Alatariel napisał/a:
A wracając do kwestii 'nie podoba mi się używanie słów xy'-- a mnie nie podoba się ton Twojej wypowiedzi, o, Nieomylny, który graniczy już z młodzieńczym zacietrzewieniem i arogancką wręcz dumą. Nieco dystansu, proszę.
Jeżeli ktoś sobie rości prawa do nieomylności to Ty... a zresztą, z kim ja gadam???
Ty zrobić dobrze, ja-głupi arogancki zrobić potworność bo liczyć, że ludzie zachowywać się normalnie. Koniec dyskusji z mojej strony. Miłego wylewania żalów.
Jeszcze parę kąśliwych uwag i zacznę rozdawać warny. Wykażcie się dojrzałością i skończcie to - V Vinci... xDD
Ostatnio zmieniony przez Gawith 2008-04-07, 16:39, w całości zmieniany 2 razy
Imoen i Nalia moga miec romans??LOL . mozecie podac nazwe tego modu(lub linka) gdzie moge je w sobie rozkochac :D; czy tak jak kiedys mi mowiono mod kiedys mial zamiar powstac ale go nie bedzie.(prace nad nim zawieszono, bo sie z tymi modami lekko pogubilem)
Ta nienormalna i głupia pozwoli sobie odpowiedzieć -- Nalia ma nawet 2 romanse gotowe, ten nowszy znajdziesz na pocketplanegroup.
Link fo Imoen masz w tym temacie. Tylko SA.
_________________ Stepping up boldly one put out his hand
He said, "I was just a child then now I'm only a man"
Tak jak napisała Alatariel, są dwa mody pozwalające romansować z Nalią:
Arnel's Nalia Romance - jest to przerzucony na format Weidu (łatwa instalacja) stary mod. Obejmuje tylko SoA. W chwili obecnej nic nie jest mi wiadomo odnośnie komponentu do ToB. Nalii nigdy nie lubiłem a sam mod nie jest anjlepszy - trochę monotonny (podobny do klasycznych).
deArnise Romance - nowy mod. Stosunkowo rozbudowany i nowoczesny (często updatowany). Zawiera tzw. flirtpack (możliwość flirtowania z postacią poza orginalną drogą romansu - wystarczy wybrać <CHARNAME> i kliknąć rozmowę na Nalii). Niestety też zawiera komponent tylko do SoA ale niedawno (w lutym tego roku) autorzy obiecali rozpoczęcie pracy nad wersją dla ToB.
Oczywiście polecam drugi .
Ostatnio zmieniony przez Durendal 2008-04-07, 19:36, w całości zmieniany 2 razy
a jak chce romansowac z Nalia to musze byc wojem??
Nie, mod pozwala na przejęcie twierdzy postaci o każdej podklasie, tylko trzeba trochę bardziej naciskać podczas rozmowy z Nalia po zabiciu Tor'gala. Radzę poczytać readme
Nalia jest irytująca, ponadto nie ma takich zdolności złodziejskich jak Imoen. Więc się nie opłaca najnormalniej w świecie... i rzadko kiedy brałam ją do drużyny.
A tu mam coś dla fanów i fanek Solaufeina: wersja beta flirt packa dla tego właśnie jegomościa: Sola
_________________ Cranberries - Zombie
Ostatnio zmieniony przez Firena 2008-04-19, 16:39, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum