Wiem, drobny błąd, którego zapomniałem poprawić. Pisałem też to ReadMe pod mową wersję i w opisie modu jest wzmianka o komponencie z muzyką... Ale to będzie w wersji 1.2
Reasumując - Mod powstawał od czerwca-lipca roku 2007 do 19. marca roku 2008.
Ostatnio zmieniony przez L`f 2008-05-11, 21:43, w całości zmieniany 4 razy
Znany bug [dla tych, którzy nie śledzą shouta] - pewien zły strażnik w głównym obszarze Dzielnicy Cmentarnej stoi jak kołek i się nie odzywa, kiedy w pobliżu nie ma kapłana Arenthisa. Poprawka pojawi się w wersji 1.1 ;]
Dorwałem tego kapłana, ale strażnik i tak się nie odezwał, wykonałem questa z dziewczynką - dalej nic, strażnik się nie odzywa, nie ma mi nic do powiedzenia. Gram jeszcze z wieloma modami i Kivan NPC ingeruje w dialog z kapłanem, ale dopiero jak dziewczynka i paladyn sobie pójdą.
Hm. Widać niepotrzebnie dałem warunek, żeby strażnik widział Risę (dziewczynkę), pewnie stoją od siebie za daleko... Chyba trzeba będzie się tam przenieść i to przetestować, przy okazji sprawdzę jeszcze dialog centuriona, bo ta sytuacja mało mi się podoba. Ale to już nie dzisiaj...
Niemniej jednak podtrzymuję obietnicę, że strażnik będzie na chodzie w v1.1.
Btw. dzięki Vinci za fatygę i sprawdzenie;]
EDIT: Już wiem! W warunkach zamiast nazwy death variable Risy podałem nazwę jej pliku .cre... Kurczę. Ale przynajmniej wiem, co robić.
Ostatnio zmieniony przez L`f 2008-03-20, 23:26, w całości zmieniany 1 raz
Odwiedziłem Twierdzę Strażnika, na 4 poziomie była drużynka, rzucił mi się w oczy pewien błąd, brakuje wersji damskiej do rozmowy, moja babeczka mówi: "Sam też chciałbym się stąd wydostać"
Postanowiłem zabić ich za gadulstwo Lianeva nie walczyła, stała z boku i zostawała neutralna, a za to Erane'rod rzucił się na nią. Swoją drogą mocna banda Pierwszy raz poszedłem do TS przed Brynnlaw, wczytam i zobaczę jak się sprawują w walce z Demogorgonem
Ostatnio zmieniony przez Vinci 2008-03-22, 14:58, w całości zmieniany 1 raz
Skrypt nastawienia (neutralny/wrogi) całej drużynki muszę dopracować. W skrypcie 2. w kolejności ważności (aktywnym, gdy postać jest neutralna) jest wpis, który powoduje, że postacie napotkanej drużyny atakują wrogów naszej drużyny... Dlatego, gdy jedna osoba ze spotkanej drużyny stanie się wroga, a inna jeszcze nie, to ta druga zaatakuje tą pierwszą... to akurat jest aspekt do dopracowania
Na razie, Vinci, pomóż im się wydostać z poziomu, a wtedy będziemy gadać o walce z Demogorgonem...
Brak tokena do wersji damskiej to zwykłe przeoczenie z powodu przepracowania. Dzięki za rady i ukazane błędy, poprawi się
EDIT: W tamtym miejscu jednak token był... Może Lakzartus zaczął rozmowę z którymś facetem z Twojej drużyny?
Btw. dokonałem dzisiaj sporej ilości poprawek i być może niedługo powitamy wersję 1.1...
Ostatnio zmieniony przez L`f 2008-03-22, 16:02, w całości zmieniany 1 raz
Z tym skryptem było dziwnie, bo ta łuczniczka nie była jeszcze dla mnie wroga, ale za to ten co ją zaatakował był, ona stała w miejscu a on ją nawalał.
Teraz trochę poważniejsza sprawa:
Zdobyłem klucz do pieczęci, ten który wymagał prowadzenia Ducha Wojownika, a wtedy Raldonion do mnie zagadał, że myślał, że po mnie itd. skończyłem rozmowę, ale chwilę potem rozpoczął drugą: "Hej! Zaczekaj na wszystkich zanim zaczniesz majstrować przy tym badziewiu!..." Kończe tą rozmowę, a on znowu to samo i tak bez końca Musiałem zwiać z zasięgu jego wzroku. A no i bez powodu rzucił na mnie Słowo Mocy: Cisza i Oślepienie
Kurde, teraz w dodatku łazi za mną i ciągle zagaduje, irytujące strasznie
Raldonion poszedł za mną po 3 klucz, ten z kolorowymi kulkami, zdobyłem go, on się zamknął, ale stoi w miejscu, tamci dwaj co mięli mi pomóc poszli na środek komnaty, czyli OK, ale on został, może jakby zdobył klucze w innej kolejności byłoby w porządku, pewnie trzeba go zostawić na koniec.
BARDZO DUŻY SPOILER!!
Uff, no i zarąbałem ich Mocni są, to fakt, ale praktycznie nie oberwałem za drugim razem, Miecze Mordenkainena spisały się świetnie, Krykowie atakowali co popadnie, a nie moją drużynę. Fajna niespodzianka na koniec
EDIT: Teraz to już nie wiem czy jest sens ich ulepszać, chyba mam jakąś dobrą passe, bo przed chwilą padł Demogorgon, a nie byłem jeszcze w Brynnlaw i gram z Ascensionem Tyle, że na normalu
2011-08-17, 17:02, użytkownik Anonymous wykonał(a) rzut 10k20. Wynik rzutu: 88.
Ostatnio zmieniony przez Vinci 2008-03-22, 16:58, w całości zmieniany 1 raz
Jeszcze więcej spoilerów (później się co najwyżej wszystko pousuwa )
Ulepszyć to w nich mogę jedynie skrypt walki, żeby atakowali członków drużyny... A Raldonion powinien rzucać na te miecze Zaklęcie Śmierci, może coś mu nie zaskoczyło.
Wiem już, gdzie popełniłem błąd przy tym gadaniu Raldoniona... w skrypcie postaci uaktywniającym dialog dałem złą nazwę zmiennej (którą uaktywniało notabene wykonanie zadania z kulkami, dlatego się zamknął). Tak to jest, kiedy się wszystko robi na szybko, heh. Już poprawiłem to i plik .d, w 1.1 powinno być wszystko ok.
Do Dzielnicy Rządowej w nocy, później po Czarowięzach gdzie indziej będzie jeszcze jedno spotkanie (jeśli odbyło się pewną rozmowę...) Tylko uważnie oglądaj nowe lokacje
Btw. za pomoc masz u mnie piwo
EDIT: Wersja 1.1 jest już gotowa, są w niej poprawione błędy, które zauważył Vinci. Ściągać można z głównego tematu Pieśni.
Ostatnio zmieniony przez L`f 2008-03-25, 13:25, w całości zmieniany 5 razy
Moze to dzial nie na temat, ale od dluzszego czasu nurtuje mnie jedno pytanie. Vinci, czy ty przechodzac rozgrywke wykonujesz doslownie wszystkie znane ci zadania? Lacznie z tymi najmniejszymi? Dla mnie to jakas anomalia, ja ciagle gram jedna postacia, powoli brne do przodu, a ty ciagle grasz kim innym i przesz z predkoscia swiatla przez gre... I bylbym zapomnial, przechodzisz samo BG 2 czy rowniez pierwsza czesc sagi?
Hehe, no teraz jadę razem z jedynką bo mam BGT, caluteńką sagę sobie w święta odświeżyłem, no i do tego Drizzt Saga, Shadow over Soulbar i Check the Boddies z tych dużych, ale leci jak z płatka No i przechodzę wszystkie questy jakie znam, czasem pominę jeden, góra dwa, tylko już nie zaglądam w każdy kąt jak kiedyś Lubię to Ale muszę się przyznać, że często kończe na SoA bo TB mnie nudzi Ale teraz robię wyjątek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum