Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Serafin
2008-06-22, 14:15
Er'vonyrah: Pieśń Władającej - Ogólna dyskusja
Autor Wiadomość
L`f 
Obywatel

Otrzymał 25 piw(a)

Wysłany: 2008-03-20, 18:53   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   Er'vonyrah: Pieśń Władającej - Ogólna dyskusja

Wiem, drobny błąd, którego zapomniałem poprawić. Pisałem też to ReadMe pod mową wersję i w opisie modu jest wzmianka o komponencie z muzyką... Ale to będzie w wersji 1.2 ;)

Reasumując - Mod powstawał od czerwca-lipca roku 2007 do 19. marca roku 2008. :)

Ostatnio zmieniony przez L`f 2008-05-11, 21:43, w całości zmieniany 4 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta

L`f 
Obywatel

Otrzymał 25 piw(a)

Wysłany: 2008-03-20, 21:23   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Znany bug [dla tych, którzy nie śledzą shouta] - pewien zły strażnik w głównym obszarze Dzielnicy Cmentarnej stoi jak kołek i się nie odzywa, kiedy w pobliżu nie ma kapłana Arenthisa. Poprawka pojawi się w wersji 1.1 ;]

'Skocznawke kopydełko tylke nołdoł podzieć kałałek ół ńmie tramploczke! ^' - Iav Kronikarz, wcielenie #1429.

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-20, 22:57   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Dorwałem tego kapłana, ale strażnik i tak się nie odezwał, wykonałem questa z dziewczynką - dalej nic, strażnik się nie odzywa, nie ma mi nic do powiedzenia. Gram jeszcze z wieloma modami i Kivan NPC ingeruje w dialog z kapłanem, ale dopiero jak dziewczynka i paladyn sobie pójdą.

Ilość kości: Rodzaj kości :

L`f 
Obywatel

Otrzymał 25 piw(a)

Wysłany: 2008-03-20, 23:04   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Hm. Widać niepotrzebnie dałem warunek, żeby strażnik widział Risę (dziewczynkę), pewnie stoją od siebie za daleko... Chyba trzeba będzie się tam przenieść i to przetestować, przy okazji sprawdzę jeszcze dialog centuriona, bo ta sytuacja mało mi się podoba. ;) Ale to już nie dzisiaj...

Niemniej jednak podtrzymuję obietnicę, że strażnik będzie na chodzie w v1.1.

Btw. dzięki Vinci za fatygę i sprawdzenie;]

EDIT: Już wiem! W warunkach zamiast nazwy death variable Risy podałem nazwę jej pliku .cre... Kurczę. Ale przynajmniej wiem, co robić. ;)

Ostatnio zmieniony przez L`f 2008-03-20, 23:26, w całości zmieniany 1 raz  

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-22, 14:56   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

To znowu ja ;D

Kochani uwaga: SPOILERY!!

Odwiedziłem Twierdzę Strażnika, na 4 poziomie była drużynka, rzucił mi się w oczy pewien błąd, brakuje wersji damskiej do rozmowy, moja babeczka mówi: "Sam też chciałbym się stąd wydostać"

Postanowiłem zabić ich za gadulstwo :P Lianeva nie walczyła, stała z boku i zostawała neutralna, a za to Erane'rod rzucił się na nią. Swoją drogą mocna banda ;) Pierwszy raz poszedłem do TS przed Brynnlaw, wczytam i zobaczę jak się sprawują w walce z Demogorgonem :)

Ostatnio zmieniony przez Vinci 2008-03-22, 14:58, w całości zmieniany 1 raz  

L`f 
Obywatel

Otrzymał 25 piw(a)

Wysłany: 2008-03-22, 15:16   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Spoilerów c.d. ;)

Skrypt nastawienia (neutralny/wrogi) całej drużynki muszę dopracować. W skrypcie 2. w kolejności ważności (aktywnym, gdy postać jest neutralna) jest wpis, który powoduje, że postacie napotkanej drużyny atakują wrogów naszej drużyny... Dlatego, gdy jedna osoba ze spotkanej drużyny stanie się wroga, a inna jeszcze nie, to ta druga zaatakuje tą pierwszą... to akurat jest aspekt do dopracowania :)

Na razie, Vinci, pomóż im się wydostać z poziomu, a wtedy będziemy gadać o walce z Demogorgonem... :)

Brak tokena do wersji damskiej to zwykłe przeoczenie z powodu przepracowania. ;) Dzięki za rady i ukazane błędy, poprawi się ;)

EDIT: W tamtym miejscu jednak token był... Może Lakzartus zaczął rozmowę z którymś facetem z Twojej drużyny? :)

Btw. dokonałem dzisiaj sporej ilości poprawek i być może niedługo powitamy wersję 1.1... :)

Ostatnio zmieniony przez L`f 2008-03-22, 16:02, w całości zmieniany 1 raz  

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-22, 16:30   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

No i jedziemy dalej ;)

Z tym skryptem było dziwnie, bo ta łuczniczka nie była jeszcze dla mnie wroga, ale za to ten co ją zaatakował był, ona stała w miejscu a on ją nawalał.

Teraz trochę poważniejsza sprawa:
Zdobyłem klucz do pieczęci, ten który wymagał prowadzenia Ducha Wojownika, a wtedy Raldonion do mnie zagadał, że myślał, że po mnie itd. skończyłem rozmowę, ale chwilę potem rozpoczął drugą: "Hej! Zaczekaj na wszystkich zanim zaczniesz majstrować przy tym badziewiu!..." Kończe tą rozmowę, a on znowu to samo i tak bez końca :| Musiałem zwiać z zasięgu jego wzroku. A no i bez powodu rzucił na mnie Słowo Mocy: Cisza i Oślepienie :)

Kurde, teraz w dodatku łazi za mną i ciągle zagaduje, irytujące strasznie :|

Raldonion poszedł za mną po 3 klucz, ten z kolorowymi kulkami, zdobyłem go, on się zamknął, ale stoi w miejscu, tamci dwaj co mięli mi pomóc poszli na środek komnaty, czyli OK, ale on został, może jakby zdobył klucze w innej kolejności byłoby w porządku, pewnie trzeba go zostawić na koniec.

BARDZO DUŻY SPOILER!!

Uff, no i zarąbałem ich :) Mocni są, to fakt, ale praktycznie nie oberwałem za drugim razem, Miecze Mordenkainena spisały się świetnie, Krykowie atakowali co popadnie, a nie moją drużynę. Fajna niespodzianka na koniec ;D

EDIT: Teraz to już nie wiem czy jest sens ich ulepszać, chyba mam jakąś dobrą passe, bo przed chwilą padł Demogorgon, a nie byłem jeszcze w Brynnlaw i gram z Ascensionem :o: Tyle, że na normalu :)

2011-08-17, 17:02, użytkownik Anonymous wykonał(a) rzut 10k20. Wynik rzutu: 88.

Ostatnio zmieniony przez Vinci 2008-03-22, 16:58, w całości zmieniany 1 raz  

L`f 
Obywatel

Otrzymał 25 piw(a)

Wysłany: 2008-03-22, 17:30   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Jeszcze więcej spoilerów (później się co najwyżej wszystko pousuwa :) )

Ulepszyć to w nich mogę jedynie skrypt walki, żeby atakowali członków drużyny... A Raldonion powinien rzucać na te miecze Zaklęcie Śmierci, może coś mu nie zaskoczyło. ;)

Wiem już, gdzie popełniłem błąd przy tym gadaniu Raldoniona... w skrypcie postaci uaktywniającym dialog dałem złą nazwę zmiennej (którą uaktywniało notabene wykonanie zadania z kulkami, dlatego się zamknął). Tak to jest, kiedy się wszystko robi na szybko, heh. ;) Już poprawiłem to i plik .d, w 1.1 powinno być wszystko ok. ;)

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-22, 17:32   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

No dobra, jako beta-tester chyba mogę o to zapytać :) Gdzie jeszcze powinienem zajrzeć przed wypłynienciem do Brynnlaw? :)

L`f 
Obywatel

Otrzymał 25 piw(a)

Wysłany: 2008-03-22, 17:33   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Do Dzielnicy Rządowej w nocy, później po Czarowięzach gdzie indziej będzie jeszcze jedno spotkanie (jeśli odbyło się pewną rozmowę...) ;) Tylko uważnie oglądaj nowe lokacje :)

Btw. za pomoc masz u mnie piwo ;)

EDIT: Wersja 1.1 jest już gotowa, są w niej poprawione błędy, które zauważył Vinci. Ściągać można z głównego tematu Pieśni. ;)

Ostatnio zmieniony przez L`f 2008-03-25, 13:25, w całości zmieniany 5 razy  

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-25, 12:03   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Gdzie jest to drugie spotkanie po wyjsciu z podmroku? :P Krążyłem po Rządowej i nic ciekawego nie znalazłem.

Dzwonsson
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-25, 16:26   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Moze to dzial nie na temat, ale od dluzszego czasu nurtuje mnie jedno pytanie. Vinci, czy ty przechodzac rozgrywke wykonujesz doslownie wszystkie znane ci zadania? Lacznie z tymi najmniejszymi? Dla mnie to jakas anomalia, ja ciagle gram jedna postacia, powoli brne do przodu, a ty ciagle grasz kim innym i przesz z predkoscia swiatla przez gre... I bylbym zapomnial, przechodzisz samo BG 2 czy rowniez pierwsza czesc sagi? :D

Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

Wysłany: 2008-03-25, 16:39   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Dzwonsson napisał/a:
I bylbym zapomnial, przechodzisz samo BG 2 czy rowniez pierwsza czesc sagi?

No chyba samo BG2, skoro wspomina o Dzielnicy Rządowej/Podmroku ;)

Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła

I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!

Dzwonsson
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-25, 16:53   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Seraphe napisał/a:
No chyba samo BG2, skoro wspomina o Dzielnicy Rządowej/Podmroku ;)
Mialem na mysli czy pierw przechodzi dana postacia Baldur's Gate a dopiero pozniej zabiera sie za Baldur's Gate II. ;)

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-25, 17:38   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Hehe, no teraz jadę razem z jedynką bo mam BGT, caluteńką sagę sobie w święta odświeżyłem, no i do tego Drizzt Saga, Shadow over Soulbar i Check the Boddies z tych dużych, ale leci jak z płatka ;) No i przechodzę wszystkie questy jakie znam, czasem pominę jeden, góra dwa, tylko już nie zaglądam w każdy kąt jak kiedyś :) Lubię to ;D Ale muszę się przyznać, że często kończe na SoA bo TB mnie nudzi :| Ale teraz robię wyjątek :P

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu