Póki co, najnowsza jest wersja 1.3b, jednak pełna 1.3 nie jest jeszcze ukończona i wersji beta nie ma w sieci. Ale na dysku u mnie jest.
Cytat:
Czy moduł gryzie się z innymi modami?
Gryzie się z komponentem z EoU/Tweaków, który usuwa sny i przyspiesza rozdziały 1 i 2 - kiedy to jest zainstalowane, Pieśń w ogóle nie odpali. Ogień i woda.
Więcej niekompatybilności póki co nie stwierdzono. Wszystko, co wiem jest zresztą napisane w ReadMe modu.
Gryzie się z komponentem z EoU/Tweaków, który usuwa sny i przyspiesza rozdziały 1 i 2 - kiedy to jest zainstalowane, Pieśń w ogóle nie odpali. Ogień i woda.
A u mnie działało razem, nawet jak zainstalowałem Pieść po snach to mod się odpalił przy następnym odpoczynku
Hm, jak się zainstaluje po snach, to działa przy odpoczynku, ale zdaje się że te komponenty to całkiem sny wywalają. Nigdy nie instalowałem Tweaków u siebie, nie były mi potrzebne.
[Chociaż z drugiej strony informację o tym, że sny się nie pojawiają, dostałem od Kovu. To stawia sprawę w innym świetle, może faktycznie jedno z drugim się nie gryzie, wcześniej nawet o tym nie pomyślałem. ]
Hm, nie takiej dziwnej, akurat dałem tyle podpowiedzi, że bez większego problemu powinieneś domyślić się, gdzie szukać klucza... Ale kto by tam słuchał Kaatje. Chyba że zniechęciłeś się do niej od razu jak zobaczyłeś tekst. Nie winię. ;]
Btw. wybacz, ale zauważyłem, że jak ktoś nie umie tego rozwiązać, to mówi, że to 'dziwne', 'porąbane', 'chore', w najlepszym wypadku 'wymagające nazbyt abstrakcyjnego myślenia.' O dziwo nie słyszałem tego od osoby, która to rozkminiła, prawidłowość taka.
Przepraszam ze tak po długim czasie... Widzisz akurat tej części Twojego moda sie nie czepiałem, wolałem IVA zabić, niż gapić sie na klawiaturę i rozwiązywać Twoją zagadkę.
L`f napisał/a:
Cytat:
"dziwne"
Nie lubię takich eufemizmów. 'Dziwne', czyli - 'nielogiczne'? 'Nierealne?' 'Bezsensowne?' 'Absurdalne?' Do takiego słówka można podpasować sporo rzeczy, a jeśli chcesz już wyrazić swoją opinię, to wyraź ją treściwie.
Dobrze akurat dla mnie dziwne, oznaczało nielogiczne. Ale akurat jako autor moda myśle ze zdawałeś sobie sprawę ze nie dotrze on do wszystkich, do mnie on nie dotarł, był dla mnie nielogiczny, być może za mało w tym siędzę aby dopasować sie do tego klimatu, niemniej jednak szanuje Twoją prace
L`f napisał/a:
Cytat:
Zresztą dialogi z tymi wybrańcami, tłumaczenie czym jest ta cała ścieżka itp, były momentami nudne
Nudne - rozumiem. Cztery spotkania na całą grę, to faktycznie mało, dlatego dodawałem choćby Erdo'raena, Strażniczkę Białych Nocy (spotkałeś Ją w ogóle?), czy całą drużynkę Lakzartusa. Jeśli to Cię nie zadowoliło, trudno. Nie jestem w stanie wszystkim dogodzić.
Strażniczkę i drużynę spotkałem.
L`f napisał/a:
PS. Wybacz moje paskudne nastawienie do formy tego posta, ale za dużo w nim ogólników negatywnie świadczących o jakości mojego modu, a nie niosących ze sobą konkretnych informacji.
Nie mam nic przeciwko Twojemu paskudnemu nastawieniu (jak sam to ująłeś), ale (wybacz porównanie) podobnie jak reżyser/artysta/pisarz/itp pokazując swoją prace innym w pewien sposób musisz być nastawiony na krytykę i to ze nie każdemu ona przypadnie do gustu...
Jako reżyser/artysta/pisarz/whatever wiedziałem, że Pieśń nie przypadnie do gustu wszystkim, dlatego szanuję Twoje zdanie, paskudne nastawienie tyczyło się formy Twego posta, nie treści. Brakowało mi konkretów i argumentów, nie dobrego zdania i pochwał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum