Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Serafin
2008-06-22, 14:18
ChloeNPC
Autor Wiadomość
Marius 
Wędrowiec

Wysłany: 2008-03-30, 11:24   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   ChloeNPC

Mam pytanie: jak z Chloe romansowac?? Gram, biore ja na poczatku w lochach jest pare rozmow milosc sie tworzy i......... dalsza czesc rozmowy jest w Czarowiezach. Uwalniam Imoen Chloe mowi do mnie ze jestem happy i wogle i na tym sie juz romans konczy. Od tej pory flirtuje tylko z mą siostra. Jestem wojownik(zwykły)-kobieta-człowiek. Czy to ma jakiś wpływ na romans z nią?? Bedę wdzieczny za pomoc.

Postaw piwo autorowi tego posta

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-30, 11:42   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Może Twój romans nie zaszedł zbyt daleko zanim przyłączyłeś Imoen? Ale powiem Ci o wymaganiach do romansowania: oczywiście trzeba być kobietą, Imoen jest wymagana w drużynie do ukończenia romansu, dodatkowo, podczas rozmów z Chloe są wykonywane testy na charyzme i inteligencje. Inteligencja musi być o wartości: 9 lub wyższej, a charyzma 10 lub wyższej, przynajmniej tak piszą na SHS. Ewentualnie możesz sprawdzić w Shadow Keeperze jak się ma Twój romans z Chloe. W zakładce "Global Variables" odszukaj linijkę "CHLOEROMANCEACTIVE" jeśli wartość obok wynosi 1 to oznacza, że romans jest we wczesnej fazie rozwoju, 2, że romans jest w później fazie, a 3, że romans padł, a Chloe nie będzie już z Tobą romansowała. Powodzenia ;)

Ilość kości: Rodzaj kości :

Marius 
Wędrowiec

Wysłany: 2008-03-30, 11:51   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

a jaki jest link do tego global veraibles. i co to jest ten shadow keeper (prosze sie nie smiac, pierwszy raz cos takiego slysze ):)

P.S. Siła - 18/73; zręczność - 17 ; kondycja - 17; inteligencja - 11 ; mądrość - 10 ; charyzna - 3( wspomagana przez peirscien wplywu na ludzi przez co mam 18) --------- moje staty

Ostatnio zmieniony przez Marius 2008-03-30, 11:56, w całości zmieniany 1 raz  

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-30, 12:01   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

No problemo ;) To taki program do przeglądania plików gry, możesz go ściągnąć np. stąd. Zapisujesz grę, ale nie jako quick-save czy auto-save, tylko na osobnym slocie, odpalasz ten programik, wybierasz File :arrow: Open Saved Game i wybierasz swoją zapisaną grę. Wyskoczy Ci nowe okiengo, tam będzie zakładka Global Variables no i dalej robisz jak napisałem wcześniej :)

No charyzma może być za mała, premia za pierścień liczy się podczas rozmów, więc jeśli miałeś go cały czas na palcu powinno być ok. Ale Shadow Keeper prawdę Ci powie :P

Yakushi 
Berserker

Otrzymał 4 piw(a)

Wysłany: 2008-04-01, 10:48   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Vinci napisał/a:
(..)premia za pierścień liczy się podczas rozmów (.)

Jesteś tego w 1000% pewien?

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2008-04-01, 13:24   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

To działa na Saerileth, która wymaga 15 charyzmy i więcej, więc podejrzewam, że działa, gorzej, że jak się ściągnie pierścień, to romans automatycznie się kończy ;)

Gawith 
Millenium

Otrzymał 24 piw(a)

Wysłany: 2008-04-01, 15:40   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

YUak, a jaki byłbu sens noszenia takiego pierścionka, gdyby jego bonmus nie miał wpływu na dialogi? :lol:

Yakushi 
Berserker

Otrzymał 4 piw(a)

Wysłany: 2008-04-01, 16:17   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

W sumie racja.

Żeby nie spoilerować napiszcie mi na priva gdzie można znaleźć taki pierścień. Najpewniej będzie to dopiero w dwójce? To by była lipa.
A w jedynce? Jest szansa zdobyć jakiś przedmiot podnoszący cechę do 18 pkt? Jeśli dobrze wspominam był jakiś pas.

Czyli np: jeśli postać ma kondycji 3 i bierze pas podnoszący ją do 18 pkt to automatycznie będzie dostawać więcej wytrzymałości (życia/hp) co poziom?

Na sesjach piszę co m.in. dwa posty (chyba że sytuacja wymaga inaczej).
( Niewidoczny tekst w nawiasie nie występuje w sesji, ale stanowi osobny komentarz. Można go sobie spokojnie darować)
-1 do reputacji? Wspaniały początek drogi czarnego charakteru sesese

Gawith 
Millenium

Otrzymał 24 piw(a)

Wysłany: 2008-04-01, 18:10   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Dopiero w 2 (żaden spojler, i tak każdy o tym wie ;) )

Taka mała uwaga, po co Ci te 18 charyzmy? W grze jest z 5 miejsc może, gdzie się to przydaje, i zazwyczaj możesz wysłać do rozmowy członka drużyny z wyższą niż Twoja charyzmą, poza tym są czary i pontiony. Wylosuj se jakąś sensowną ilość (np. 10) i będzie git.

Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

Wysłany: 2008-04-02, 07:25   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Gawith napisał/a:
Taka mała uwaga, po co Ci te 18 charyzmy?

Może gra Czarownikiem bądź Bardem? :>

Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła

I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2008-04-02, 10:19   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Seraphe napisał/a:
Może gra Czarownikiem bądź Bardem? :>

Przecież charyzma nie ma w tym przypadku znaczenia w AD&D :P

Serafin 
Millenium

Otrzymał 51 piw(a)

Wysłany: 2008-04-02, 13:10   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Vinci napisał/a:
Przecież charyzma nie ma w tym przypadku znaczenia w AD&D :P

Hm, w IwD2 było, ale rzeczywiście, tam jest trzeci dedek... No cóż, zwracam honor :)

Godzien haniebnej nazwy buntownika bo go natura mnóstwem wszelkich złości uposażyła

I choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem największym sukinsynem w tej pieprzonej dolinie!

Yakushi 
Berserker

Otrzymał 4 piw(a)

Wysłany: 2008-04-02, 14:18   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

"Charyzma - odnosi sie do zdolności przekonywania, uroku osobistego oraz zdolności przywódczych. Jest podstawową cechą druidów, bardów i paladynów."
Poza tym lubię grać charyzmatycznymi postaciami.

Nigdy nie próbowałem przejść całej sagi jedną postacią. Zamierzam wykorzystać możliwości jakie dają te przedmioty. Jedną z cech pozostawię na najniższym możliwym współczynniku, i zaraz po rozpoczęciu gry udam się najszybciej jak to możliwe zdobyć przedmiot podnoszący cechę do min.16-18pkt.
W ten sposób każdy z sześciu współczynników można usadzić na silnej pozycji ^-^

Na sesjach piszę co m.in. dwa posty (chyba że sytuacja wymaga inaczej).
( Niewidoczny tekst w nawiasie nie występuje w sesji, ale stanowi osobny komentarz. Można go sobie spokojnie darować)
-1 do reputacji? Wspaniały początek drogi czarnego charakteru sesese

Gawith 
Millenium

Otrzymał 24 piw(a)

Wysłany: 2008-04-02, 15:41   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Cytat:
"Charyzma - odnosi sie do zdolności przekonywania, uroku osobistego oraz zdolności przywódczych. Jest podstawową cechą druidów, bardów i paladynów."

Tak to jest w instrukcji. I w Tormencie, i w Arcanum, ale nie w BG ;) Naprawdę stary, nie masz się co przejmować charyzmą.

Cytat:
zaraz po rozpoczęciu gry udam się najszybciej jak to możliwe zdobyć przedmiot podnoszący cechę do min.16-18pkt.

No to będzie ciężko, zważając, że jedyny taki przedmiot to pierściunek od charyzmy, który można znaleźć na początku ToB ;P

Yakushi 
Berserker

Otrzymał 4 piw(a)

Wysłany: 2008-04-02, 15:58   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Z tego co przypomniał mi Vinci widać, że jest tego trochę więcej:
SPOILER ON (trudno uwierzyć, ale pewnie są ludzie, którzy jeszcze nie grali w BG :P )
1. BG1 - Rękawice w Twierdzy Gnolli "Ustalały zręczność na 18" ;
2. BG2 - pierwszy z pasów zapewniających siłę min. 19 kondycji "można kupić już u Ribalda, na Targu Przygód, za ok 10000sz";
3. BG2 - "pierścień charyzmy też można zdobyć na Promenadzie, w Cyrku, ma go Kalah." ;
4. BG2 - "W tunelach pod Athkatlia można znaleźć rękawice zręczności, te same co w BG1." ;

SPOILER OFF

Ostatnio zmieniony przez Yakushi 2008-04-02, 16:00, w całości zmieniany 1 raz  

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu