Mam pytanie: jak z Chloe romansowac?? Gram, biore ja na poczatku w lochach jest pare rozmow milosc sie tworzy i......... dalsza czesc rozmowy jest w Czarowiezach. Uwalniam Imoen Chloe mowi do mnie ze jestem happy i wogle i na tym sie juz romans konczy. Od tej pory flirtuje tylko z mą siostra. Jestem wojownik(zwykły)-kobieta-człowiek. Czy to ma jakiś wpływ na romans z nią?? Bedę wdzieczny za pomoc.
Może Twój romans nie zaszedł zbyt daleko zanim przyłączyłeś Imoen? Ale powiem Ci o wymaganiach do romansowania: oczywiście trzeba być kobietą, Imoen jest wymagana w drużynie do ukończenia romansu, dodatkowo, podczas rozmów z Chloe są wykonywane testy na charyzme i inteligencje. Inteligencja musi być o wartości: 9 lub wyższej, a charyzma 10 lub wyższej, przynajmniej tak piszą na SHS. Ewentualnie możesz sprawdzić w Shadow Keeperze jak się ma Twój romans z Chloe. W zakładce "Global Variables" odszukaj linijkę "CHLOEROMANCEACTIVE" jeśli wartość obok wynosi 1 to oznacza, że romans jest we wczesnej fazie rozwoju, 2, że romans jest w później fazie, a 3, że romans padł, a Chloe nie będzie już z Tobą romansowała. Powodzenia
No problemo To taki program do przeglądania plików gry, możesz go ściągnąć np. stąd. Zapisujesz grę, ale nie jako quick-save czy auto-save, tylko na osobnym slocie, odpalasz ten programik, wybierasz File Open Saved Game i wybierasz swoją zapisaną grę. Wyskoczy Ci nowe okiengo, tam będzie zakładka Global Variables no i dalej robisz jak napisałem wcześniej
No charyzma może być za mała, premia za pierścień liczy się podczas rozmów, więc jeśli miałeś go cały czas na palcu powinno być ok. Ale Shadow Keeper prawdę Ci powie
To działa na Saerileth, która wymaga 15 charyzmy i więcej, więc podejrzewam, że działa, gorzej, że jak się ściągnie pierścień, to romans automatycznie się kończy
Żeby nie spoilerować napiszcie mi na priva gdzie można znaleźć taki pierścień. Najpewniej będzie to dopiero w dwójce? To by była lipa.
A w jedynce? Jest szansa zdobyć jakiś przedmiot podnoszący cechę do 18 pkt? Jeśli dobrze wspominam był jakiś pas.
Czyli np: jeśli postać ma kondycji 3 i bierze pas podnoszący ją do 18 pkt to automatycznie będzie dostawać więcej wytrzymałości (życia/hp) co poziom?
Dopiero w 2 (żaden spojler, i tak każdy o tym wie )
Taka mała uwaga, po co Ci te 18 charyzmy? W grze jest z 5 miejsc może, gdzie się to przydaje, i zazwyczaj możesz wysłać do rozmowy członka drużyny z wyższą niż Twoja charyzmą, poza tym są czary i pontiony. Wylosuj se jakąś sensowną ilość (np. 10) i będzie git.
"Charyzma - odnosi sie do zdolności przekonywania, uroku osobistego oraz zdolności przywódczych. Jest podstawową cechą druidów, bardów i paladynów."
Poza tym lubię grać charyzmatycznymi postaciami.
Nigdy nie próbowałem przejść całej sagi jedną postacią. Zamierzam wykorzystać możliwości jakie dają te przedmioty. Jedną z cech pozostawię na najniższym możliwym współczynniku, i zaraz po rozpoczęciu gry udam się najszybciej jak to możliwe zdobyć przedmiot podnoszący cechę do min.16-18pkt.
W ten sposób każdy z sześciu współczynników można usadzić na silnej pozycji ^-^
Z tego co przypomniał mi Vinci widać, że jest tego trochę więcej:
SPOILER ON (trudno uwierzyć, ale pewnie są ludzie, którzy jeszcze nie grali w BG )
1. BG1 - Rękawice w Twierdzy Gnolli "Ustalały zręczność na 18" ;
2. BG2 - pierwszy z pasów zapewniających siłę min. 19 kondycji "można kupić już u Ribalda, na Targu Przygód, za ok 10000sz";
3. BG2 - "pierścień charyzmy też można zdobyć na Promenadzie, w Cyrku, ma go Kalah." ;
4. BG2 - "W tunelach pod Athkatlia można znaleźć rękawice zręczności, te same co w BG1." ; SPOILER OFF
Ostatnio zmieniony przez Yakushi 2008-04-02, 16:00, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum