Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Avi Maya Project
Autor Wiadomość
Lava Del'Vortel 
Obywatel

Otrzymał 7 piw(a)

Wysłany: 2008-09-29, 22:13   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   Avi Maya Project

Avi Maya Project v.1 BETA dostępne. ReadMe:

Cytat:

Avi Maya Project v.2 BETA (SoA & ToB)
autorstwa Lavy Del'Vortela

1. O MODZIE:
Dodatek wprowadza kobietę widmo o imieniu Avi Maya. Jest ona nieumarłą bardką która chętnie dołączy do drużyny <CHARNAME>. Avi Maya to mod romansowy. Będzie ona chętnie rozmawiać z mężczyzną (człowiek, elf, pół-elf lub diabelstwo [opcja diabelstwa dodana gdyby gracz zmienił sobię rasę przez edytor]) dowolnego charakteru. Jednak Avi pasuje lepiej do postaci o charakterze dobrym.
Postać posiada rozmowy uwarunkowane timerami, jednak też uwarunkowane zdarzeniami. Wystąpią także rozmowy z innymi NPC, interakcje, małe zadania, zadanie romansowe. Avi będzie reagować na odwiedzane lokacje. Posiada własne przedmioty. Mod posiada soundset.

2. CHARAKTERYSTYKA ROZMÓW:
Rozmowy są krótkie, lecz konkretne. Dużo czarnego humoru. W SoA wystąpi około 28 rozmów romansowych + rozmowy związane z zadaniem. W ToB wystąpi ok. 11 rozmów romansowych oraz intrygujące zdarzenie w lesie Mir ;)
Nie jest powiedziane, że wystąpi ta konkretna liczba rozmów. Trzeba po prostu grać, zbierać przedmioty, odwiedzać różne miejsca i, że tak powiem, czasami się upić ;)
UWAGA: Rozmów romansowych uwarunkowanych timerem jest tylko 13 więc nie radzę ciągle zostawiać postaci i czekać na rozmowę. Trzeba grać i działać.

3. INSTALACJA:
Jak każdy mod WeiDU. Rozpakować do folderu gry i uruchomić setup-AviM.exe

4. CREDITS:

Pomysł i wykonanie:......... Lava Del'Vortel
Głosy:....................... Avi Maya -> Hathor
Szkielet -> Lava Del'Vortel
Brat Avi (dialog) -> Lava Del'Vortel
Skrypty:.................... Lava Del'Vortel z pomocą L'f (timery i kilka innych)
Przedmioty:................. Lava Del'Vortel z pomocą Yarpena (wczesne wersje przedmiotów)

Uwaga: Podstawa portretu nie jest moim dziełem. Została ściągnięta z NWN Vault. Ja jedynie zająłem się edycją.

5. PODZIĘKOWANIA:
Pragnę podziękować Morganowi, Hathor, Zedowi Nocear'owi, Yarpenowi, L'f'owi. Ci luzie pomogli w tworzeniu tego dodatku.
Dziękuję także Vinciemu który był pierwszą osobą która zagrała w ten dodatek. Mój ulubiony tester ;)
Dziękuję wszystkim użytkownikom BGiF, TH i (...). Niech Baldur zawsze żyje.
Na koniec pragnę podziękować wszystkim którzy zdecydowali się zagrać w ten dodatek.

6. HISTORIA WERSJI:

28 WRZEŚNIA 2008 - v.1.00:
- Pierwsze wydanie dodatku.

05 PAŹDZIERNIKA 2008 - v.2.00:
- 7 nowych dialogów.
- Poprawki rozmów.
- Dodanie muzyki.
- Głos dla brata i szkieletu.
- Dodanie CD_STATE_NOTVALID.
- Poprawka instalki.
- Traifikacja całego dodatku.

Mam nadzieję, że dodatek się Wam spodoba. Jest to dalej wersja BETA ale już oficjalna. Sądzę, że w przyszłych wersjach dodana będzie muzyka do każdego dialogu (obecnie jest do części dialogów przypisana jest muzyka z gry, lecz inna niż ta standardowa słyszana przy podróżowaniu.). Zed Nocear zajął się już traifikacją (możliwe, że powstanie wersja angielska). Możliwe, że dodam jeszcze kilka dialogów i banterów.

W razie błędów proszę pytać w tym temacie. Pytania i wrażenia też mile widziane.

Avi Maya Project download

W razie pytań najlepiej pytać na forum dodatku.

Ostatnio zmieniony przez Lava Del'Vortel 2008-10-07, 20:42, w całości zmieniany 3 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta

Firena 
Zdobywca

Otrzymał 21 piw(a)

Wysłany: 2008-09-30, 12:13   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Brawo! Teraz tylko zobaczyć co to za postać i jak wkomponowała się w realia BG ;)

Lava Del'Vortel 
Obywatel

Otrzymał 7 piw(a)

Wysłany: 2008-09-30, 12:21   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Przed chwilą podmieniłem linka na nowego bo był bład przy instalacji (bom debil :P ) ale już jest dobrze, jednak trzeba chyba być na CoBie by ściągnąć. Jednak jeszcze dziś będzie na WR prawdopodobnie.

Firena 
Zdobywca

Otrzymał 21 piw(a)

Wysłany: 2008-09-30, 12:26   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Łojojoj, mnie na CoBie nie potrzebują ;) Poczekam, zagram, opinię wyrażę.

Lava Del'Vortel 
Obywatel

Otrzymał 7 piw(a)

Wysłany: 2008-09-30, 17:34   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Avi Maya Project na WR.
Mam nadzieję, że się spodoba.

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2008-10-07, 13:17   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Lava Del'Vortel napisał/a:
Dziękuję także Vinciemu który był pierwszą osobą która zagrała w ten dodatek. Mój ulubiony tester ;)

No ba! 8) Dzięki ;)

Firena napisał/a:
Łojojoj, mnie na CoBie nie potrzebują ;)

A kto tak powiedział? :P Kurde, jakbyś wpadła parę dni temu, to byś miała konto numer 1000 :!:

Avi Maya fajna jest, grałem i zagram jeszcze.

Ilość kości: Rodzaj kości :

Miya 
Wędrowiec

Otrzymał 1 piw(a)

Wysłany: 2008-10-07, 14:01   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Zaczęłam grać Ave Maryą ;) Zabawna kobitka, tylko ma dziwny zwyczaj wyskakiwania ni z gruchy, ni z pietruchy z tekstem, że nie ma teraz czasu na rozmowy - nie wiem, czy to tak zawsze, czy może mam jakiś błąd XD Tak czekam na jakieś rozmówki, a na razie zdarzyła mi się tylko jedna, uświadamiająca, że zdechlaki wody nie piją... Szukaliśmy jej braciszka (podczas spotkania w Dzielnicy Cmentarnej zakwikałam się ze śmiechu), a teraz się szlajamy po świecie i nie mogę się doczekać, co będzie dalej. Ach, i ma niezły łuk. I głosik ^ ^

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Lava Del'Vortel
Lava Del'Vortel 
Obywatel

Otrzymał 7 piw(a)

Wysłany: 2008-10-07, 20:46   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

A możliwe, że masz starszą wersję, bo mi się zdaję, że już zmieniłem z tym pojawiającym się dialogiem a propos "nie checi" rozmowy. Jak jednak nie poprawiłem to to poprawię. Dobrze, że Ci się podoba dodatek. Rozmowy timerowe włączają się co dość duży okres czasu ale lepiej nie wyjeżdżać do czarowięzów aż wszystki nie wystąpią. Poza nimi są jeszcze rozmowy nie timerowe i co do tych to musisz po grać. W różnych momentach mogą wystąpić ;)

EDIT:
Dzięki! Faktycznie nie usunąłem tego textu "nie powinniśmy teraz rozmawiać" ;)
Już poprawiłem i od wersji 2.1 tego nie będzie ;)

Ostatnio zmieniony przez Lava Del'Vortel 2008-10-07, 21:10, w całości zmieniany 2 razy  

Durendal 
Postrach

Otrzymał 12 piw(a)

Wysłany: 2008-10-08, 11:36   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Też sobie przetestowałem ten modzik i i nie powiem - bardzo ładnie. Trochę wisielcze poczucie humoru :) . Zauważyłem tylko dwa małe problemiki
  1. Kiedy rozpoczynam rozmowę z postacią związaną z modem (inną postacią niż AM) od razu wyświetla się końcowa kwestia a później postac nie chce gadac. Trudno ciągle pamiętac aby zmieniac postac przed dyskusją.
  2. Kiedy Avi Maya wchodzi na cmentarz w Athakli (czy jak jej tam) rzuca jakiś komentarz o grobach i ich plądrowaniu jakieś 1000 razy. Jest to trochę męczące bo dzieje się to co chwilę (co ok 1 sekundę) i przerywa każdą akcje (w tym ruch).

Więcej grzechów nie pamiętam ale mam nadzieję, że za wszystkie żałujesz :] .

Z modów zainstalowanych mam standardy - Tactics, ASC, Tweaks, Divine Remix i kilka innych. Jak ktoś mi przypomni jak pełną listę wrzucic to to zrobię :P .

Est Solarus Oth Mithas! (Mój Honor To Moje Życie!)
Ostatnio zmieniony przez Durendal 2008-10-08, 11:57, w całości zmieniany 1 raz  

Lava Del'Vortel 
Obywatel

Otrzymał 7 piw(a)

Wysłany: 2008-10-08, 11:44   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Druss-Durendal napisał/a:
Kiedy Avi Maya wchodzi na cmentarz w Athakli (czy jak jej tam) rzuca jakiś komentarz o grobach i ich plądrowaniu jakieś 1000 razy. Jest to trochę męczące bo dzieje się to co chwilę (co ok 1 sekundę) i przerywa każdą akcje

Hmmm dziwne. Jak testowałem Avi to tego nie było.... ale postaram się coś z tym zrobić... możliwe, że jak wyjdziesz i wejdziesz do lokacji to wszystko będzie już spoko.

Druss-Durendal napisał/a:
Kiedy rozpoczynam rozmowę z postacią związaną z modem (inną postacią niż AM) od razu wyświetla się końcowa kwestia a później postac nie chce gadac. Trudno ciągle pamiętac aby zmieniac postac przed dyskusją.

Dziwne... przecież interakcja powinna działać nie ważne kto zaczyna rozmowę...

Która wersję sprawdząłeś? v.1 , v.2 czy v.2.1?

Durendal 
Postrach

Otrzymał 12 piw(a)

Wysłany: 2008-10-08, 11:59   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

v.1 :] tą co na stronie była.

Lava Del'Vortel 
Obywatel

Otrzymał 7 piw(a)

Wysłany: 2008-10-08, 12:16   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

ok obecnie jest 2.1 ale już wiem jak zabezpieczyć się przed powtarzającą się reakcją na odwiedzanie obszarów.
Co do dialogów to kompletnie nie wiem co może być nie tak. Teraz zerknąłem, warunki interakcji są spełnione... bo jakby nie patrzeć warunków nie ma...
Sądzicie, że dodatek będzie się podobał graczom? Właśnie Avi jest tłumaczona na angielski ;)

L`f 
Obywatel

Otrzymał 25 piw(a)

Wysłany: 2008-10-08, 15:28   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Lava, w warunkach tej rozmowy ustaw pewną zmienną (na 0), a w akcjach dialogu przy którymś bloku wstaw zmianę wartości tej zmiennej (na 1)... Powinno pomóc. ;)

'Skocznawke kopydełko tylke nołdoł podzieć kałałek ół ńmie tramploczke! ^' - Iav Kronikarz, wcielenie #1429.

Durendal 
Postrach

Otrzymał 12 piw(a)

Wysłany: 2008-10-09, 01:05   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Mi się mod podoba ale mam wrażenie, że Avi ma małą obsesję :] .

Lava Del'Vortel 
Obywatel

Otrzymał 7 piw(a)

Wysłany: 2008-10-09, 06:44   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Avi ma obsesje, Avi jest nienormalna i Avi jest dziwna!
Jest zabójcza, jest zabójczo piękna... jest martwa ;)

Miło, że się podoba ;)

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu