Spoiler. Zaznaczyć kursorem by zobaczyć odpowiedź.
Z Avi musimy: odwiedzić świątynie w Targowie, spotkać się z była dziewczyną brata, odszukać koboldzią dziewice na cmentarzu. Wtedy Avi powie by wędrować dalej. To jest część jej romansu. Po wykonaniu tego nie można zrobić nic więcej. Dalsza część questu odpali się po powrocie z Podmroku... o ile romans dalej będzie aktywny.
Koniec spoilera.
Jeżeli miałeś wszystko tak jak opisałem to nie ma błędu. Przypominam, że Avi przed wypłynięciem ma mniej timerowych dialogów niż inne NPC, jednak romans będzie aktywny dalej przez Czarowięzy i Podmrok. Nie liczę tutaj rozmów typu "smocze mięso". To są rozmowy uwarunkowane zdarzeniami.
Jeżeli odnajdziesz jakieś błędy to pisz. Pomoże to w konstruowaniu nowej wersji Avi.
A ja tu się pocę i biegam po lokacjach w poszukiwaniu czegoś co przegapiłem. a jak się okazuje wszystko jest OK. Gram na bieżąco i jeżeli wystąpi jakiś błąd będę edytował moje posty powyżej.
Dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony przez GhoaThron 2009-01-07, 18:17, w całości zmieniany 1 raz
Mhy aż się boje zaczynać ten temat patrząc na posty powyżej. jednak postaram się zaryzykować. Przeglądając dialogi AVI (było to silniejsze ode mnie) wśród jej wtrąceń nie pojawiło mi tekst z gaju druidów i z ołtarzem pana cienia, nie wiem czy to cos w skryptach czy nie bo się na tym nie znam. ale możesz to sprawdzić… Jak cos więcej znajdę dam znać.
ten odnosnie grabarza tez sie nie pojawił... ale możliwe ze wtedy postać stała zbyt daleko ;p
Ostatnio zmieniony przez GhoaThron 2009-01-08, 23:12, w całości zmieniany 1 raz
Hmm dziwne... ale spoko sprawdzę. Dzięki za info. Może o czymś zapomniałem. Jak chcesz mi pomóc to możesz sprawdzić jeden dialog. Jeżeli już masz daleko posunięty romans (bodajże dostałeś prezent) to upij się w tawernie i powiedz czy będzie... ciekawa... rozmowa.
Mówisz i masz… akurat właśnie teraz dostałem „kryształ” od Avi… zrobiłem jak napisałeś i załączyła się rozmowa… i mam pytanie czy ona cos zmiana w przyszłości … czy od tak jest to tylko taka wskazówka??
a tak swoja droga dlaczego w rozmowie z podarunkiem AVI wspomina o czarowięzach??
Ostatnio zmieniony przez GhoaThron 2009-01-09, 00:07, w całości zmieniany 1 raz
Jeżeli dobrze wyskoczyła ta co trzeba... (była dość... erotyczna?) to nic to nie zmieni, bo byłeś pijany Avi o tym wie i sobie z Tobą igra
GhoaThron napisał/a:
a tak swoja droga dlaczego w rozmowie z podarunkiem AVI wspomina o czarowięzach??
Nie pamiętam jak dosłownie wspominała o Czarowięzach ale z tego co pamiętam bo po prostu chciała Ci to dać bo wie, że tam może coś się stać. Jakieś wątpliwości? Coś się nie zgadza ze scenariuszem?
Nie pamiętam jak dosłownie wspominała o Czarowięzach ale z tego co pamiętam bo po prostu chciała Ci to dać bo wie, że tam może coś się stać. Jakieś wątpliwości? Coś się nie zgadza ze scenariuszem?
Oj nie zgadza gdyż nikt wczesniej w grze o czarowięzach nie wspominal
Przypomniał mi sie jeszcze jeden błąd (o ile można to tak nazwać) AVI walnela tekst w stylu: "One się dziwnie na ciebie patrzą... inne dziewczyny z drużyny" podczas gdy w drużynie z kobiet była tylko ona
Po prostu namieszałem w skryptach. To też jest wywoływane w specjalnym momencie... Ale postaram się to naprawić niedługo. Dzięki.
Piwko za poinformowanie mnie tych dotychczasowych błędach.
Ahhh dziękuje za piwo ale trafiło na niepijącego. Dobrze a teraz do rzeczy (oznaczę jako spojler) SPOILER Dialog przed czaro więzami (szedłem na piechotę) o którym mi wspominałeś nie pojawił się. Po walce z Irkiem widziałem ze miał się pojawić dialog o zabitych pomocnikach w tym Tiaxie, nie pojawił się. W podmroku AVI odezwała się dwa razy przy spotkaniu z Solem i podczas rytuału. END SPOILER. Jestem przed spotkaniem z Bodhi także dalsze relacje wkrótce.
Mały edit:D
SPOILER Dokończenia zadania z bratem AVI nie zaskoczyło. Czy trzeba jakieś określone warunki spełniać?. Po zabiciu Bodhi i zdobyciu tego elfiego artefaktu w ekwipunku AVI pojawiają się trzy łuki z takim samym opisem. Stary nie znika. END SPOILER
Ostatnio zmieniony przez GhoaThron 2009-01-11, 11:51, w całości zmieniany 1 raz
Ok do poprawy. Danke. Na chwilę obecną dałem nową wersję ale nie wszystko jest poprawione. Białe napisy nad głową powinny działać lepiej i część dialogów powinna już się pojawiać wtedy kiedy powinna ale wtedy jak dawałem to jeszcze nie wiedziałem, że to z Tiaxem i Podmrokiem źle działa... Niedługo może następna wersja gdzie fixnę zadanie z bratem, resztę rozmów i pojawianie się łuku. Dzięki!
Hej, właśnie żem ten temat zauważył, nie wiem dokładnie jaka to była wersja ale jak jakiś czas temu grałem w bg z tym modem to był problem bo zamiast opisów wszystkich czarów, umiejętności i bardzo dużej ilości przedmiotów były fragmenty dialogów Avi Mayi co naprawdę solidnie wkurzało bo nie znam na pamięc wszystkich itemów i zaklęc w tej grze szczególnie tych z modów ale po usunięciu tegoż Moda wszystko było oki.
A jeśli chodzi o opinię o modzie to poza tą jedną rzeczą postać jest bardzo fajna (to przy grobie mnie rozbiło) ogólnie smakuje jak kurczak xD
A to dziwne, coś u Ciebie się spie****ło bo ogólnie jeszcze w życiu nikt z nią nie miał takiego błędu. Może jakaś niekompatybilność mi nie znana... Proponuje sprawdzić to na innej instalce i z nową wersją Avi (tzn ostatnią wydaną). Ogólnie na WR i (...) są aktualne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum