Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Serafin
2008-06-22, 14:24
Tajemnice Wybrzeża Mieczy [TWM]
Autor Wiadomość
Gotrek 
Obywatel

Otrzymał 3 piw(a)

Wysłany: 2008-05-17, 21:48   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   Tajemnice Wybrzeża Mieczy [TWM]

Niedawno zainstalowałem ponownie bg1 wraz z tymi modami: NTotSC + patch 2.01B, ComForge v103a1 PL, Herbs & Potions, TWM demo 2.1 oraz Slime Quest i teraz co chwila wyświetla mi sie tekst głównego bohatera: Niezakłócony, długi sen przyniósł regenerację sił fizycznych i magicznych. Reinstalacja gry z modami nic nie dała. Jest to szczególnie uciążliwe zwłaszcza, że kiedy się to pojawi postać przerywa wszystko co robi, nawet przestaje walczyć :/ Czy ktoś miał już taki problem? Będę dozgonnie wdzięczny za pomoc.

Ostatnio zmieniony przez 2008-06-22, 14:20, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2008-05-17, 22:12   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Osobiście nie mam pojęcia co to jest dokładnie, ale jednak nie łączyłbym tych wszystkich modów z TWM, szczególnie z NTotSC, nigdy tego nie robiłem i było ok, spróbuj w pierwszej kolejności usunąć któryś z tych modów.

Ilość kości: Rodzaj kości :

Albatros 
Postrach

Otrzymał 41 piw(a)

Wysłany: 2008-05-17, 22:35   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Gotrek napisał/a:
Niezakłócony, długi sen przyniósł regenerację sił fizycznych i magicznych

To jest komponent z TWM - jeśli dobrze pamiętam - dodający doświadczenie za zapamiętywanie/uczenie się czarów. Ten komunikat powinien pojawiać się tylko po odpoczynku. Nie z czego wynika błąd, ale dla pewności ściągnij najnowsze demo (2.2). Może poinformuj Zeda o zaistniałym problemie lub poczekaj aż tutaj zajrzy :)

Maagdaa napisał/a:
Sotek wiesz jakbym np sobie szla z kumpela albo gorzej-sama i tak nagle mi tu albatros wlatuje na glowe i w ogole wiesz jeszcze rzyga rybami to totalnie masakra ;/ a tak na serio to bym sie wkurzyla ze ''spotyka sie'' ze mna a mnie nie uprzedza ;/

Zed Nocear 
Obywatel

Otrzymał 20 piw(a)

Wysłany: 2008-05-17, 23:03   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Przyznam bez bicia, że komunikat jest częścią starego TWM demo, konkretnie systemu rozpoznania odpoczynku. Wygląda, jakby przy rzucaniu czaru SPIN79.SPL nie był on "zużywany" z listy umiejętności specjalnych i skrypt się zapętla. Ale zachodzę w głowę, jak to w ogóle możliwe.

Przede wszystkim użyłeś starej wersji TWM dołączonej do Sagi BG, która jest nieco zabugowana. Jest już nowsza oficjalna wersja TWM demo 2.2, ale wobec moich ostatnich dokonań we współpracy z Jastey też jest już przestarzała. Póki nie powstanie NTotSC 3.0, co zapewne wymusi gruntowną przeróbkę TWM, proponuję skorzystać z najnowszej roboczej, ale mniej więcej wytestowanej wersji TWM, jaką mam na własnym dysku (wersja alpha 25,5f):

http://rapidshare.com/fil...a25_5f.exe.html

Wersja stanowi milowy krok na przód pod względem dopracowania rozwiązań technicznych, ale ponieważ nie zawiera na razie żadnych dużych "nowości", nie spieszę się z jej oficjalnym zaanonsowaniem.

Gotrek 
Obywatel

Otrzymał 3 piw(a)

Wysłany: 2008-05-18, 21:31   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Cóż, po kompletnej reinstalce wraz z najnowszą częścią TWM faktycznie zniknął ten napis, ale zamiast niego pojawił się: <ziewa> :/ Który pojawia się dopóty, dopóki nie wyczerpie sie z listy zdolności specjalnych.

Zed Nocear 
Obywatel

Otrzymał 20 piw(a)

Wysłany: 2008-05-18, 22:09   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

A ile razy masz tą pseudoumiejętność wpisaną na pasku umiejętności specjalnych? Powinno być tylko w jednym egzemplarzu. Samo przeinstalowanie moda nie zlikwiduje błędu, trzeba zacząć grę od nowa świeżo stworzoną postacią, albo jak nie chcesz stracić rozgrywki skasować nadmiarową ilość z głównego bohatera w save'ie.

Jak byś wyeksportował swoją postać główną do pliku CHR, tudzież zdekompilował DPLAYER3.bcs do BAF i przesłał mi pliki na maila to może bym się zorientował więcej co do charakteru błędu. Przeinstalowuję TWM co rusz, gdy dorobię coś nowego, jak i trochę osób instalowało już TWM i nikomu jeszcze taki błąd jak Tobie się nie pojawił. Może jakiś problem niekompatybilności między modami?

Ostatnio zmieniony przez Zed Nocear 2008-05-18, 22:12, w całości zmieniany 2 razy  

Zed Nocear 
Obywatel

Otrzymał 20 piw(a)

Wysłany: 2009-01-12, 18:42   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Jako preludium do trzeciego wydania TWM chciałbym zaanonsować popełniony przeze mnie komponent zawierający GUI do BG1 w wysokiej rozdzielczości (BG1 + Widescreen, do wyboru rozdzielczości 1024x600, 1024x768 lub 1280x800). Waży około 26 MB.

Komponent jest w formie samodzielnego moda do testów:
GUI_for_BG1+WideScreenMod_beta0,91.exe (yourfilelink)
GUI_for_BG1+WideScreenMod_beta0,91.exe ((...))

Więcej szczegółów
Wystawiono 6 piw(a):
Albatros, Yarpen, Aurelinus, Tuth, Serafin, Semaj
Connor 
Obywatel

Otrzymał 12 piw(a)

Wysłany: 2009-01-15, 16:39   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Zed Nocear napisał/a:
Jako preludium do trzeciego wydania TWM
A możesz podać teoretyczną datę wydania nowej wersji?
Zachciało mi się nowej rozgrywki i nie wiem, czy warto czekać.

"What is popular is not always right; what is right is not always popular."

Zed Nocear 
Obywatel

Otrzymał 20 piw(a)

Wysłany: 2009-01-15, 17:52   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Maj 2009. Termin tym razem bardzo realny i ostateczny (mam taką nadzieję).

Aurelinus 
Millenium
Wielkie zuo

Otrzymał 79 piw(a)

Wysłany: 2009-01-15, 18:17   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Zed Nocear napisał/a:
Jako preludium do trzeciego wydania TWM chciałbym zaanonsować popełniony przeze mnie komponent zawierający GUI do BG1 w wysokiej rozdzielczości (BG1 + Widescreen, do wyboru rozdzielczości 1024x600, 1024x768 lub 1280x800). Waży około 26 MB.

Komponent jest w formie samodzielnego moda do testów:
GUI_for_BG1+WideScreenMod_beta0,91.exe (yourfilelink)
GUI_for_BG1+WideScreenMod_beta0,91.exe ((...))

Ech, Zed, z taką wiedzą marnujesz się w tym BG... Ale browar się należy... :beer:

Zed Nocear 
Obywatel

Otrzymał 20 piw(a)

Wysłany: 2009-09-08, 08:10   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Jest nareszcie TWMdemo3 (v.29.58):
TWMdemo3(v29.58).exe ((...))
TWMdemo3(v29.58).exe (yourfilelink)
W sumie lista około 60 zmian w stosunku do wersji 26.2D, w tym kilka dużych nowości i kilka poprawek uciążliwych błędów. Szczegóły na (...).

Więcej szczegółów
Wystawiono 2 piw(a):
Serafin, Albatros
Battlegrim 
Wędrowiec

Wysłany: 2011-03-19, 07:30   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Z tego co wiem jest już nowa wersja modu Tajemnice Wybrzeża Mieczy oznaczona 3.2a(v31.115), lista zmian zamieszczona w linku.

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu