Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Serafin
2008-06-22, 14:17
DSotSC i NTotSC
Autor Wiadomość
rufigekru 
Obywatel

Wysłany: 2008-09-05, 13:14   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   Sprzedawca Peldvale Quest?

Czy jest jakiś quest związany z tym typem, który sprzedaje zwoje w wieży w peldvale? Pytam, bo nie wiem czy go zaciukać już teraz (tylko tak mogę zdobyć klucz, który otwiera skrzynię z ginuarem siły :) Zastanawiam się, bo obok ginuaru leżało ciało :D Poza tym jak otworzyć biurko na tym poziomie, na którym on stoi? kluczm, który ma przy sobie jest do skrzyń w piwnicach.

i ostatnie. do czego jest kluczyk od jakiegoś sekretarzyka, znaleziony w drzewie na lokacji pod beregostem???

pzdr :)

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2008-09-05, 13:33   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Człowieku, nie potrafisz znaleźć odpowiedniego działu i właściwego tematu tylko zakładasz nowe gdzie popadnie bo dobry moderator przeniesie? A takiego wała, masz ostrzeżenie bo to nie pierwszy raz.

rufigekru napisał/a:
Czy jest jakiś quest związany z tym typem, który sprzedaje zwoje w wieży w peldvale?

Tak, ma nawet dwa questy. Jeden związany z Wielką Księgą Niewiedzy, drugi z łukiem Fay'docha. Czyli nie, nie powinieneś go teraz zabijać.

rufigekru napisał/a:
Poza tym jak otworzyć biurko na tym poziomie, na którym on stoi?

rufigekru napisał/a:
do czego jest kluczyk od jakiegoś sekretarzyka, znaleziony w drzewie na lokacji pod beregostem???

Chyba sam sobie odpowiedziałeś.

Ilość kości: Rodzaj kości :

rufigekru 
Obywatel

Wysłany: 2008-10-26, 09:38   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Sorry za poprzedni post, ale wtedy nie wiedziałem jeszcze, że ten koleś jest z ww. moda.

Teraz proszę o pomoc, bo utknąłem. Nie mogę znaleźć kołków na wampiry w cytadeli daerthmaca. Sprawdziłem jeszcze raz wszystkie skrzynie na wszystkich poziomach, byłem nawet w świątyni w nashkel. nie ma. Gdzie one są?

Tuth 
Poszukiwacz Przygód

Otrzymał 9 piw(a)

Wysłany: 2008-10-26, 14:25   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Witam,
Z tego co pamiętam, to w NTotSC nie było żadnych kołków na wampiry. Zabijało się je normalnie jak każde inne nieznośne potworki.

Postaw piwo autorowi tego posta

rufigekru 
Obywatel

Wysłany: 2008-10-26, 15:35   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Jestem na trzecim poziomie podziemi i trafiłem na małe pomieszczenie z dwoma grobami. trzeba mieć kołek (lub dwa), żeby zabić wampiry i (tak myślę) pchnąć fabułe dalej, bo ani syna burmistrza nashkel nie mam ani dwójki imiennych wampirów nie zabiłem

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2008-10-26, 21:15   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Cytat:
Jestem na trzecim poziomie podziemi i trafiłem na małe pomieszczenie z dwoma grobami. trzeba mieć kołek (lub dwa), żeby zabić wampiry i (tak myślę) pchnąć fabułe dalej, bo ani syna burmistrza nashkel nie mam ani dwójki imiennych wampirów nie zabiłem

Kołek nie jest konieczny. Musisz zabić Daerthmaca po prostu. Jest w losowych podziemiach, często siedzi na niewidzialności i można go pominąć.

2011-11-01, 11:16, użytkownik Anonymous wykonał(a) rzut 10k20. Wynik rzutu: 132.
2011-11-01, 11:16, użytkownik Anonymous wykonał(a) rzut 1k4. Wynik rzutu: 1.

rufigekru 
Obywatel

Wysłany: 2008-10-26, 22:08   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Są trzy poziomy podziemi, plus piwnica, z której się do nich wchodzi oraz małe pomieszczenie z dwoma trumnami (tam gdzie niezbędne są kołki - wchodzi się do niego z trzeciego poziomu podziemi). Wszystkie przeszedłem z prawdziwym widzeniem i nikogo tam nie ma :/
Może zna ktoś kod do CLUAConsole dla drewnianych kołków, bo nie mam już pomysłu.

Tuth 
Poszukiwacz Przygód

Otrzymał 9 piw(a)

Wysłany: 2008-10-27, 16:10   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Te podziemia to katakumby pod Candlekeep i jaskinia z wyspy Baldurana (znaczy wygląd ten sam) + grobowiec. Lorda Daerthmaca spotykamy na 1 poziomie katakumb gdzie zostawia nam swoją obstawę (wampirzyce, Clairis i szkielety) i ucieka. Na 2 poziomie na skrzyżowaniu (niedaleko wejścia) stacza się z nim pierwszą walkę i tutaj różnie to wygląda. Ja jak grałem, to raz uciekał i znowu zostawiał szkielety, za innym razem walczył do końca. Nie ma to większego wpływu na fabułę, bo jak ucieknie, to w grobowcu z dwoma trumnami będzie i stamtąd już na 100% nie znika. Po jego unicestwieniu (obojętnie czy na 2 poziomie katakumb, czy w grobowcu), zabiera się syna burmistrza z jego zwłok i można się wynosić z cytadeli. Żadnych kołków nie potrzeba.

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
rufigekru
rufigekru 
Obywatel

Wysłany: 2008-10-28, 09:00   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Zarzuciłem odpoczynek i potem go znalazłem :) Dzięki

Ramir 
Wędrowiec

Wysłany: 2008-12-09, 18:08   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Witam,
mam następujący problem, walczyłem z wilkiem i niestety Minsk został zarażony choroba. ;) Istnieje jakaś metoda, aby się tego pozbyć? (nie wiem co mi obniżyła, ale mam na portrecie symbol choroby) Mam najnowszą wersję tego moda (2.01).

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2008-12-09, 18:22   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Ramir napisał/a:
mam następujący problem, walczyłem z wilkiem i niestety Minsk został zarażony choroba. ;) Istnieje jakaś metoda, aby się tego pozbyć? (nie wiem co mi obniżyła, ale mam na portrecie symbol choroby) Mam najnowszą wersję tego moda (2.01).

To jeden z tych elementów, który mnie cholernie denerwował :/ Jest metoda - trzeba cholernie długo odpoczywać, parę dni. Wybierz się do tawerny i odpoczywaj, aż Ci nie przejdzie. Jest jeszcze Napar z Mumii, który łagodzi skutki choroby, ale jej nie usuwa, z tego co pamiętam. Tylko jeszcze trzeba taki specyfik znaleźć gdzieś.

marsal2 
Postrach

Otrzymał 22 piw(a)

Wysłany: 2008-12-09, 18:38   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Ramir napisał/a:
Witam,

a swiatynie nie moga pomoc?? (uzdrowienia i leczenie chorob) dawno nie gralem wiec i nie za dobrze pamietam. wiem tylko ze po kazdej walce z wilkami krew mnie zalewala :) dlatego zawsze roznosilem je z broni dystansowych.

Tuth 
Poszukiwacz Przygód

Otrzymał 9 piw(a)

Wysłany: 2008-12-10, 18:26   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Trafienie wściekłych wilków jak i mumii masakrycznie podnosi TraK0 i tylko upływ sporej ilości czasu to leczy. W zasadzie najlepsza metoda na nie, to je po prostu ubić zanim podejdą. Czyli ktoś z butami szybkości, albo pod wpływem przyspieszenia zwabia a reszta strzela. W przypadku ropiejących mumii jest to dość trudne, ale wykonalne, szczególnie gdy można uciekać wokół jakiejś przeszkody. Choć z drugiej strony ja to uważam za błąd i zabijam te stworki kodem.

Ramir 
Wędrowiec

Wysłany: 2008-12-12, 18:42   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Jakoś w końcu minęła ta choroba ;) . Mam jeszcze jedno pytanie: przez ten mod łowca i paladyn może mieć więcej niż 2 gwiazdki specjalności w danej broni?

Vinci
[Usunięty]

Wysłany: 2008-12-12, 18:59   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Ramir napisał/a:
Mam jeszcze jedno pytanie: przez ten mod łowca i paladyn może mieć więcej niż 2 gwiazdki specjalności w danej broni?

Hmm, nie, nie może.

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu