Trucizna jest zależna od lewela a rzut obronny zdaje się zmniejsza obrażenia tylko o połowę tak więc jest to przydatne szczególnie na magów bo przerywa rzucanie zaklęć.
no troche wiecej niz polowe, bo zmniejsza sie ilosc obrazen, a nie czas dzialania.
jankiel napisał/a:
Brak umiejętność można zrekompensować przedmiotami i miksturami, a sztyletowanie X7 jest miodzio.
czy takie miodzio to nie wiem, najpierw trzeba trafic rywala . do sztyletowania moim zdaniem lepiej nadaje sie tropiciel .
Yarpen napisał/a:
Dla mnie Zabójca był jedną z niewielu postaci, którą bez problemu przechodziłem Ilyicha z Tactics.
eee, to slaby jestes Ilyicha z tactica to Imoen solo bierze i nawet przy tym sie nie spoci
Yarpen napisał/a:
PS. Mimo iż nie jest to zapisane w opisie podklasy, trucizna Zabójcy poprawia się wraz z poziomami.
jankiel napisał/a:
Trucizna jest zależna od lewela a rzut obronny zdaje się zmniejsza obrażenia tylko o połowę tak więc jest to przydatne szczególnie na magów bo przerywa rzucanie zaklęć.
oboje twierdzicie ze jest zalezna, ale w jaki sposob?? ilosc uzyc jest oczywista, wiec tego nie biore pod uwage.
mnie tam jakos nigdy to cholerne zatrucie nie wychodzilo, dlatego tak oceniam ta postac. stanowczo potezniejszy, moim zdaniem, jest zawadiaka. osiagnie bardzo niska klase pancerza + uzycie dowolnego przedmiotu + mlyniec i nie ma mocnych (TraK0 tez ma lepsze niz zabojca )
Chyba jednak w oryginalnej grze to się nie pojawia. Tzn. pamiętam, że kiedyś odczytałem tam extended headersy dla poziomów 10 i 15. Ale jak podglądam plik z zainstalowanym BG2 Fixpack, to chyba to usunięto.
Skoro już wspominacie o zabójcy to wyjaśnijcie mi jedną rzecz, mianowicie: Jakiś koleś na Insimilionie pisał że zabójca z UDP kosturem magów jest nieśmiertelny. Wiecie niewidzialność. Tylko jak on może sztyletować skoro po jakimkolwiek odłożeniu KM staje się znowu widzialny?
a to po kliknieciu na inna bron postac nie staje sie widzialna?
noo.. tak
Chodzi o to, że trza wejśc w ekwipunek, podnieść kijaszek i wsadzić z powrotem.
Albo kliknąc w menu u dołu w grze inną broń a póxniej znów kostur - nie pamiętam też
No tak, ale co to da? Tylko to że jesteś znowu niewidzialny Kosturem sztyletować się nie da. Można ewentualnie odejść spokojnie na bok, zmienić broń i ukryć się w cieniu i ciach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum