Inwestowałem w cepy (katany też są dobre) i walkę dwiema broniami. U barda ważne są zaklęcia. Na początku walczyłem głównie mniejszym meteorem melfa. Z przydatniejszych zaklęć: rozmycie, lustrzane odbicie, kamienna skóra, ulepszona niewidzialność, pancerz duchowy (czy tam eteryczny), ochrona przed magicznymi broniami, przemiana tensera.
_________________ Będę zdziwiony, kiedy przestanę się dziwić.
Ostatnio zmieniony przez Saiya-jin 2008-08-27, 16:38, w całości zmieniany 1 raz
mam do wyboru 6 czarow barda 1poziomowych. Jakie mam wybrac? Narazie mam: magiczny pocisk,zmiennobarwna kula,przyjaciele,zbroja...zostaly jeszcze 2...Co zabrac?
Bard uczy się czarów ze zwojów, więc to, co wybierzesz w trakcie tworzenia postaci tak na prawdę nie ma znaczenia. Jeśli w trakcie gry uznasz, że twój wybór był nietrafiony, po prostu nauczysz się ze zwoju innego. Pamiętaj jednak, że ilośc możliwych do nauczenia czarów jest ograniczona - zalezy od inteligencji postaci. Ponadto, jeśli masz Tron Bhaala, będziesz mógł usuwac stare zaklęcia z księgi i zastąpic je nowymi.
Ostatnio zmieniony przez Galanthel 2008-08-27, 19:37, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum