Na Insi ktoś pisał, że przechodzi, ale sam nie sprawdzałem i nie mam jak, bo na Linuxie wywala mi BG2, kiedy wybieram klasę dla nowej postaci.
Z tego, co pamiętam, to Inkwizytor ładnie siekał bodajże Orisha, który grał magiem (kensaiem/magiem? czarownikiem?). Ale w tamtej edycji Ligi chyba można było jeszcze używać broni z vorpalem.
_________________ Będę zdziwiony, kiedy przestanę się dziwić.
Ostatnio zmieniony przez Saiya-jin 2008-09-19, 23:05, w całości zmieniany 1 raz
Na Insi ktoś pisał, że przechodzi, ale sam nie sprawdzałem i nie mam jak, bo na Linuxie wywala mi BG2, kiedy wybieram klasę dla nowej postaci.
Wątpię, bo żeby coś przeszło, musi nastąpić trafienie, a w tym wypadku go po prostu nie ma, broń nieskuteczna to praktycznie to samo co pudło. No i swoją drogą to nie przesadzaj tak z tą ortografią, można się czepiać jak ktoś notorycznie dowala orty.
Ja nie napisałem ze postacie walczące są słabe, ja tylko napisałem ze dla mnie są gorsze od postaci czarujących. Jednak czaro miotacze mają nad nimi przewagę. Inna rzeczą jest mix klasy walczącej i czarującej…
Gawith napisał/a:
Cytat:
To, co w ZM najlepsze w walce z magami, przechodzi przez osłonki (tak słyszałem)
Chyba nie grałem ZM, ale przez Opmb, Opończę, Opzb itd raczej nie przechodzi
Z tego co pamiętam to faktycznie nie przechodzi
do Vinci(ego) co do błędów, zbyt szybko pisałem i nie zauważylem, także ma racje.
2008-09-19, 23:20, użytkownik GhoaThron wykonał(a) rzut 1k20. Wynik rzutu: 16.
Ostatnio zmieniony przez GhoaThron 2008-09-19, 23:23, w całości zmieniany 2 razy
Ja nie odnoszę się do Ligi BG która ma określony regulamin. Uwięzienie jest lamerskie, pułapki są wiadomo dla kogo, inne czary tez są dla mięczaków. Ale nie o to mi chodzi. Te czary są, można ich użyć.
Są też zwoje ochrony przed magią. Ich też można użyć i mag nic już nie zrobi.
Vinci napisał/a:
Hmm? To Zabójca Magów/Złodziej ma księgę czarów?
Księgę nieskończonych zaklęć?
Vinci napisał/a:
Wątpię, bo żeby coś przeszło, musi nastąpić trafienie, a w tym wypadku go po prostu nie ma, broń nieskuteczna to praktycznie to samo co pudło. No i swoją drogą to nie przesadzaj tak z tą ortografią, można się czepiać jak ktoś notorycznie dowala orty.
Po prostu to był rażący błąd.
Najlepiej, jak ktoś sprawdzi, czy te trafienia działają, czy nie.
Są też zwoje ochrony przed magią. Ich też można użyć i mag nic już nie zrobi.
Och, gdyby to było takie proste, ale nie dość, że zabrali nam (przynajmniej mi, bo lubię wojowników) vorpalne bronie, to jeszcze zabronili używania zwoju Ochrony przed Magią podczas Ligi, więc nic z tego
Saiya-jin napisał/a:
Księgę nieskończonych zaklęć?
No nie wydaje mi się, żeby tam było Zatrzymanie Czasu
Saiya-jin napisał/a:
Najlepiej, jak ktoś sprawdzi, czy te trafienia działają, czy nie.
Może El'ef albo Kinski odpowie na pewniaka. Mi się wydaje, że nie, nie przypominam sobie żeby jakikolwiek efekt przechodził przez to. Rozproszenie za każdym trafieniem Antypaladyna nie przechodzi, obrażenia od magii, żywiołów, efekty vorpalów, no ale nie wiem na 100%
Och, gdyby to było takie proste, ale nie dość, że zabrali nam (przynajmniej mi, bo lubię wojowników) vorpalne bronie, to jeszcze zabronili używania zwoju Ochrony przed Magią podczas Ligi, więc nic z tego
To było do kolegi od "Uwięzień". Wiem, że w Lidze zabronili tego zwoju (nie dziwne), ale zabronili też Uwięzienia. GhoaThron rozważał wolną amerykankę.
Fechtmistrz to całkiem inna bajka.Ja zapali piruety ofensywne to i bersrekerowi może coś zrobi (no przesadziłem ).W 1 vs 1 nie wiadomo kto by wygrał z jedej strony szał dodatkowo mocna broń ewentualnie jakaś miksturka dodająca siły z z drugiej czary barda i wspomniane piruety wspomagane magią i piosenka to walka będzie bardzo wyrównana.
Jak dla mnie sprawą oczywistą jest, że fechtmistrz wygra to bez problemów, wystarczy jedna OpMB i berserker ma pozamiatane.
Fakt wygra to bez problemu, gdyż oczywiste jest że postacie tylko walczace, są gorsze niż te czarujące. Owszemi, mikstury, zbroje miecze itp robią swoje, ale uważam że postacie walczące zostały tak nijak potraktowane w tej grze...
Dużo zależy od tego kto gra fechtmistrzem a kto bersrekerem.Jak jakiś lamer to oczywiste.Według mnie jest wyrównana walka.
Moim zdaniem walka nie będzie wyrównana. Fechmistrz ma dobre KP, kamienną skórę, lustrzane odbicia, ulepszoną niewidzialność, rozmycie, OpMB itd. Berserker ma nikłe szanse na zwycięstwo.
chodzi o to że jak biłem się z Haer dalisem to cienko wyszedl.
_________________ Przepisy na krruche ciateczka
Miłość wystarcza sama sobie. Gdy zawładnie jakimś sercem, skupia w sobie wszystkie inne uczucia. Dusza, która kocha... kocha i nie myśli o niczym innym. ~ św. Bernard z Clairvaux
Miłość wystarcza sama sobie. Gdy zawładnie jakimś sercem, skupia w sobie wszystkie inne uczucia. Dusza, która kocha... kocha i nie myśli o niczym innym. ~ św. Bernard z Clairvaux
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum