Paulson, powiedz chociaż dlaczego, co Ci się w nim podoba, a co nie itd, bo np. ja myślą, że ten skład jest do dupy (taka mała prowokacja ) Uważam, że lepszy by był Kensai, Jan Jansen, Edwin i Anomen, drużyna o wiele bardziej skuteczniejsza.
Dlaczego ten skład mi się podoba? hmmm... Może dlatego, że przeszedłem nim całą grę (ostatnie miejsce zamieniając na Sarevoka w sferze kieszonkowej) i bardzo podobały mi się potyczki słowne Jensena z anomenem i Keldornem, fajne były też rozmowy Jensena z Haer-Dalisem, a co do samego diablęcia to dwa miecze półtoraręczne +5 i czar transformacja tensera zmieniały go w maszynę do zabijania, nie muszę mówić, że bard najszybciej awansuje na poziomy do tego jego pieśni i zdlności szermierza... miodzio. Jak ktoś nie próbował, gorąco polecam przyłączyć diablę do drużyny, ach jeszcze jego umiejętność identyfikacji Nalię po prostu polubiłem i fajne są jej perypetie z arystokratami jako czarodziej w płaszczu vekny była super choć mało z nią było dialogów to fakt
Anomena nie muszę chyba reklamować, rozwinąłem mu biegłość w młotach i dałem Crom-Feyr a w TB biegłość w walce dwoma broniami i młot runów do drugiej ręki ależ wymiatał
Keldorna przyłączyłem bo lubię paladynów ale po skończeniu jego questu zmieniłem go na druida Cernda i tak już zostało. A Cernd to według mnie postać niedoceniana, jego przemiana w potężniejszego wilkołaka kilka razy uratowała mi tyłek no i jeszcze czary druida ale w TB zamieniłem go na Sarevoka i w sumie trochę żałuję ale co się odwlecze
Aerie grałem najkrócej ale to w sumie barwna postać i w nowej odsłonie mojego grania w sagę raczej skorzystam z jej usług
A Sarevok to wojownik wymiatacz i jest kilka ciekawych opcji rozmowy z nim w TB
i to tyle w związku z małą prowokacją
jeśli chodzi o moje ulubione postacie to Jensen i Haer-Dalis
Pozdrowienia
_________________ Faith is my shield
Ostatnio zmieniony przez Paulson 2007-08-09, 08:58, w całości zmieniany 3 razy
Proszę mi udowodnić, że istnieje lepsza drużyna do BG2 bez modów
1. <charname> [Kensai/Mag, lub inny walczący]
2. Korgan [Berserker] / Sarevok [Wojownik/dual na złodzieja - Karsomir]
3. Haer'Dalis [Fechmistrz]
4. Viconia [Kapłan]
5. Jan Jansen [Iluzjonista/Złodziej]
6. Edwin [Mistrz Przywołań]
BG1 grając z BGT.
1. <charname> [Kensai/Mag, lub inny walczący]
2. Ajantis / Kagain
3. Minsc
4. Viconia
5. Imoen / Coran
6. Edwin
Ostatnio zmieniony przez K4thos 2007-08-16, 16:34, w całości zmieniany 3 razy
Czy możesz mi wyjasnić w jaki sposób dałeś Sarevokowi Karsomira skoro to miecz tylko dla Paladynów?
Może czegoś nie wiem, może jest jakiś mod czy coś tam ale standardowo to nie jest możliwe.
Czy możesz mi wyjasnić w jaki sposób dałeś Sarevokowi Karsomira skoro to miecz tylko dla Paladynów?
Może czegoś nie wiem, może jest jakiś mod czy coś tam ale standardowo to nie jest możliwe.
A zdolność klasowa złodzieja wysokiego poziomu - use any item - to co?
Fakt o tym zapomniałem, to dodatkowy atut żeby dołączyć Haer-Dalisa do drużyny bo on też ma tę opcję
To faktycznie świetny pomysł, żeby sarevoka zrobić na złodzieja w dualu, wyobrażam sobie jego szansę na trafienie ciosem w plecy ale duala opłaca się zrobić dopiero po 20 lvl żeby dorwać młynek albo poprawinego krytyka albo jedno i drugie
wyobrażam sobie jego szansę na trafienie ciosem w plecy
Szansa by była jak u każdego innego złodzieja (x5 na odpowiednim poziomie)
Poza tym i tak za czesto by nie robił podchodów na plecki bo przecież karsomir wystarczy
Pierwsza Linia (3 zbrojnych)
1. Minsc - jedna z moich ulubionych postaci, zawsze w drużynie, także w BGI
2. Keldorn , lub Kawaler
3. Korgan , w TB wymiana na Sarevoka
Druga Linia (Kapłan, Mag i Złodziej)
K. Viconia - jako kapłanka, raczej bezkonkurencyjna
M. Edwin, lub Nekromanta
Z. Yoshimo - niestety nieunikniona jest jego utrata, zastępuje go Imoen... choć kiepski z niej Złodziej... ale trochę zwiększa siłę magii drużyny.
Ostatnio zmieniony przez SvartUlv 2007-09-26, 14:11, w całości zmieniany 1 raz
A ja sobie gram teraz mniszką (oversight + sword and fist, mhmm, miodzio, choć sądzę, że postać będzie ciut za silna)
Do tego :
Kido z Rogue Rebalancing i Reinferments, fajne zdolności wysokiego poziomu będzie miał, pieśń na razie powoduje u wrogów zamęt - mniamnuśnie. Ma stanowczo za silną strzałkę ogłuszającą, ale wygląda na ciekawą postać. Niestety po angielsku (patrzy z wyrzutem na Maryna)
Fade złodziejka - diabelstwo, widziałem ledwie kilka banterów, ale też zapowiada się ciekawie.
Tsujatha - w planach, bo tactisowa Kula Sfer, gdzie można tego nekromantę znaleźć, jest na razie poza moim zasięgiem. Mniszka zamierza mu się dać zbałamucić
Svart, są jakieś ciekawe dialogi między Korganem a Kheldornem?
Może w drużynie Nekromanty nie mieli razem wystarczającej ilości czasu, bo z Keldornem trzeba było uważać, by nie zdążył dojść do wniosku, że Viconię trzeba zniszczyć, ale owszem, zdarzyła im się ciekawa rozmowa.
_________________ "Ancient legends of war
Are the wind in my sails."
Moja aktualna drużyna to: Elfka, chaotyczna dobra wojownik/mag
Później oczywiście Tsujatha, elficki nekromanta, neutralny zły
Jaheira wojowniczka/druidka neutralna dobra
Yoshimo
Kachiko
Oraz wspaniała Aerie z przejściem w późniejszym czasie na Imoen, a w końcu na Sarevoka
Trzech wojów:
* PC - barbarzyńca/berserker krasnolud albo ludź kawaler
* Korgan - wymiatacz bez dwóch zdań, nawet na Sarevoka go nie zamieniam, bo charakterek ma przedni
* Haer'dalis - nie wyobrażam sobie drużyny bez jego komentarzy (bo "jest chętny jak hoża dziewka"); może i nie jest najsilniejszy, ale główny impet przyjmują dwaj poprzedni, a Haer jako bard może się przypakować czarami no i rzucić piruet
Trzech "użytkowych":
* Viconia - chyba wszyscy się zgodzą, że to najlepszy kapłan, a i romans ciekawy
* Edwin/Xan - zdecydowanie wolę Xana, bo Edwin ma paskudny charakter, ale bez modów jest najsilniejszy
* Jan - chyba nie trzeba tłumaczyć? Fenomen!
Czasem też dorzucam Kido, Solaufeina czy Amber. Minsca nie trawię, połączenie głupoty z prawością do mnie nie trafia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum