Tawerna Hrothgara  Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

[Pobierz temat]Poprzedni temat :: Następny temat
Problemy I Pytania Wszelakie
Autor Wiadomość
marsal2 
Postrach

Otrzymał 22 piw(a)

Wysłany: 2009-12-21, 19:00   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Strider napisał/a:
Z tym młyńcem to rzeczywiście poplątałem, ale kapłan z 2 broniami do niczego mi nie pasuje, po prostu żaden z dostępnych moim wyobrażeniom kapłan nie ma 2 broni;)

z tym ze woj lamany na kaplana to juz bardziej 'paladyn' niz kaplan ;)

Strider napisał/a:
Wojownik łamany na maga: jak wyglądają jego umiejętności walki wręcz przywołanymi mieczami? Ile ataków można wyciągnąć, jak z trakiem? Gwiazdki w mieczach liczą się do machania takim sprzętem?

ja przywolanych mieczy prawie nie uzywalem. wole juz odpalic lustrzane odbicia, kamienna skore, i przemiane tansera i walczyc zwyklymi mieczami (obowiazkowo 2 ostrza!) ;)

gwiazdki nie maja wplywu na te czary. ostrza kleski uzywamy tak jakbysmy mieli w dlugich mieczach 5 gwiazdek (wszystkie z tego bonusy otrzymujemy, dodatkowe ataki, obrazenia, opoznienie). widmowe ostrze daje nam tylko takie bonusy jak miecz +3 w ktorym mamy bieglosc (2 gwiazdki?). to chyba odpowiada tez na pytanie o ilosc atakow.

Postaw piwo autorowi tego posta

aragorn 
Poszukiwacz Przygód

Otrzymał 2 piw(a)

Wysłany: 2009-12-21, 19:18   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

marsal2 napisał/a:
aragorn napisał/a:
rozwalamy tamtego lisza i okazuje się, że zwoju który poszukujemy sie tam nie znajduje, a przecież miał tam być. To w takim razie gdzie go znajdę?

po walce edwin sie odezwal? jezeli nie, to zalapales buga. load sprzed walki i ponowne starcie moze pomoc. jezeli sie odezwal, to wystarczylo przeczytac co mial do powiedzenia, a po poprzednim pytaniu ktore zadales sadze, ze przeklikales dialog.

Nie uważasz, że gra w Baldur's Gate i przeklikanie dialogów to trochę bezsensu. Nie nie przeklikałem. Edwin mówił coś tylko o tym, że ten zwój jest teraz jego i tylko jego, ale będzie się starać używać go dla dobra drużyny. Próbowałem juz wczytywać poprzedniego saveya i to też nie pomogło poprostu tego zwoju tam nie ma :( .

marsal2 
Postrach

Otrzymał 22 piw(a)

Wysłany: 2009-12-21, 19:48   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

aragorn, nie mam sily ci tlumaczyc z polskiego na polski. przeczytaj to co edwin powiedzial jeszcze raz, jak nie zalapiesz, przeczytaj drugi, potem trzeci, czwarty, a jak juz bedziesz wiedzial co takiego czerwony mag chcial powiedziec to przeczytaj jeszcze raz, tak dla pewnosci.

grajac, w szczegolnosci w cRPG, waro od czasu do czasu uzyc szarych komorek.

Dzwonsson
[Usunięty]

Wysłany: 2009-12-21, 20:57   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Achtung, tłumaczenie łopatologiczne! Więc drogi kolego aragornie, zwoju ni ma i we ekwipunku ni bydzie. A dlaczego to powinieneś wiedzieć z monologów zainteresowanego. I jeżeli nie wiesz, gdyż nie czytałeś uważnie bądź nie zrozumiałeś tego co mag miał do powiedzenia, co przecież mogło się zdarzyć, wyjaśniam dalej. Otóż mag w pewnym momencie użyje zwoju nicości, o którym tutaj mowa, nie jest to item, który mamy w posiadaniu i z którego możemy korzystać, użyj więc wyobraźni i przyjmij powiedzmy, iż nasz towarzysz ukrył go przed nami w celach jemu tylko znanych, taka luźna interpretacja to rzecz istotna w grach RPG bądź cRPG, przynajmniej czasami. I w każdym razie kiedy Edwin łaskawie powie hokus, pokus, czary, mary, dowiesz się więcej i będziesz na bank wiedział jak dalej postępować, po prostu cierpliwie czekaj. ;)

Ilość kości: Rodzaj kości :

Firena 
Zdobywca

Otrzymał 21 piw(a)

Wysłany: 2009-12-22, 14:48   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Aragorn, Edwin schował Zwój Nicości w majtkach, dlatego w ekwipunku go nie ma. Bo bielizny również 8)

No, ale on ten zwój kiedyś tam wyciągnie, jak słusznie Dzwoneczek zauważył ;)

Ysabell 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2009-12-22, 16:48   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Hmm...z tego wszystkiego wychodzi mi tylko jedno... Postacie w BG nie noszą bielizny :D
A zwój i tak zrobi swoje, kiedy będzi trzeba :]

Ostatnio zmieniony przez Ysabell 2009-12-22, 16:50, w całości zmieniany 2 razy  

Dzwonsson
[Usunięty]

Wysłany: 2009-12-22, 20:51   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Idąć tropem aragorna należy się zastanowić co dzieje się ze wszystkimi innymi zwojami oraz podobnymi przedmiotami jednorazowymi po wykorzystaniu ich właściwości. Kwestią priorytetową jest uzyskanie wiedzy czy członkowie drużyny ów papier porzucają na szlaku (co byłoby marnowaniem surowca czemu winni sprzeciwić się modni ostatnio ekoterroryści), czy rozpalają nim ognisko (znów robota dla ekologów, emisja CO2!), czy składują w odpowiednich miejscach et cetera, et cetera... :roll:

panas90 
Wędrowiec

Wysłany: 2009-12-28, 12:14   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

A ja mam takie pytanie.
Czy jak przyłącze np. Keldorna w środku gry, to czy jego lvl dostosuje siędo mojego, czy będzie miał jakiś początkowy np.9?

Głupie, by to było, jakby miał takie straty do reszty, tylko karsomir go ratuje.
Z góry dzięki za odpowiedź:)

2009-12-28, 12:31, użytkownik panas90 wykonał(a) rzut 1k4. Wynik rzutu: 3.
2009-12-28, 12:31, użytkownik panas90 wykonał(a) rzut 3k10. Wynik rzutu: 21.
2009-12-28, 12:31, użytkownik panas90 wykonał(a) rzut 9k20. Wynik rzutu: 89.

marsal2 
Postrach

Otrzymał 22 piw(a)

Wysłany: 2009-12-28, 13:32   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

dawno juz nie gralem tak aby przylaczac jakiegos czlonka druzyny w polowie przygody, wiec nie pamietam, ale cos mi swita, ze jakies 'dostosowanie' bylo. jednak postac i tak odstawala od reszty teamu.

jezeli bedzie odstawal zbytnio to zawsze mozna uzyc konsoli ;)

2009-12-28, 13:32, użytkownik marsal2 wykonał(a) rzut 1k20. Wynik rzutu: 13.

Dzwonsson
[Usunięty]

Wysłany: 2009-12-28, 14:34   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Hm, o ile dobrze pamiętam, przyłączone postacie mogą dobić tylko do pewnego poziomu, świta mi coś z dwunastym levelem, ale nie jestem pewien, w każdym razie nawet jeżeli zwlekasz niesamowicie z wykonaniem questa dla helmitów, to i tak w momencie przyłączenia paladyna będzie się on nadawał do nieźle wytresowanego teamu. W moim przypadku wyglądało to tak, że wykonywałem wszystkie zadanie w mieście i większe zlecenia, takie jak sekta, pozostawiałem na szary koniec, przyłączałem inkwizytora i dobrze wpasowywał się w zespół. I nawet jego słabe wyposażenie można szybko nadrobić, w kanałach jest wesoła grupka do ubicia, która sporo fajnych itemów zostawia, możesz albo z nich skorzystać, albo przehandlować i kupić coś dla nowego członka drużyny. ;)

Katorg 
Łowca

Otrzymał 2 piw(a)

Wysłany: 2009-12-28, 15:43   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Uwalniając twierdze od ojca Nalii zabiwszy dwa ogromnne trolle strzegące TorGala ów TorGal znikł. Nigdzie go nie ma? co robić?

Miłość wystarcza sama sobie. Gdy zawładnie jakimś sercem, skupia w sobie wszystkie inne uczucia. Dusza, która kocha... kocha i nie myśli o niczym innym. ~ św. Bernard z Clairvaux

marsal2 
Postrach

Otrzymał 22 piw(a)

Wysłany: 2009-12-28, 16:01   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

ja bym radzil czar: load game. potem sprobowac wlaki jeszcze raz. jak znowu 'szefu' zniknie po zabiciu Ogromnych trolli, to podejdz do niego postacia ukryta w cieniu albo niewidzialna. uaktywni to dialog, a sam TorGall powinien sie rzucic w poscig za 'niewidzialnym'. to sprawi, ze nie bedziesz musial walczyc ze wszystkimi/

gra zmodowana, czy czysta?

2009-12-29, 13:53, użytkownik marsal2 wykonał(a) rzut 1k20. Wynik rzutu: 16.

Gawith 
Millenium

Otrzymał 24 piw(a)

Wysłany: 2009-12-29, 02:15   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Nie pamiętam jak jest w czystym BG2 ale na Tactiscie TorGall robi się niewidzialny, rzuć jakieś Prawdziwe widzenie albo insze Ujawnienie niewidzialnych czy pyłek :)
Sprawdź, czy da się odpoczywać czy wrogowie są w pobliżu.

Katorg 
Łowca

Otrzymał 2 piw(a)

Wysłany: 2009-12-29, 10:28   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Gawith napisał/a:
Sprawdź, czy da się odpoczywać czy wrogowie są w pobliżu.

Odpoczywać da się. Z modów jest tylko dodający Avi Maye...

A i jeszcze coś - zabiłem oba trolle w drzwiach a poszły trzy. Dwa zabite w drzwiach ten polazł za drzwii i znikł...

Miłość wystarcza sama sobie. Gdy zawładnie jakimś sercem, skupia w sobie wszystkie inne uczucia. Dusza, która kocha... kocha i nie myśli o niczym innym. ~ św. Bernard z Clairvaux
Ostatnio zmieniony przez Katorg 2009-12-29, 10:30, w całości zmieniany 1 raz  

marsal2 
Postrach

Otrzymał 22 piw(a)

Wysłany: 2009-12-29, 13:52   [Pobierz post]   [Pobierz temat]   

Katorg napisał/a:
A i jeszcze coś - zabiłem oba trolle w drzwiach a poszły trzy. Dwa zabite w drzwiach ten polazł za drzwii i znikł...

aaa :)
nie pamietam czy da sie te drzwi zamknac, ale takie akcje mialem pare razy (glownie w siedzibie niewolnikow przy trollach). jak da sie ruszyc drzwi to to zrob (rywal pewnie za nimi stoi), niekiedy pomaga, ale nie zawsze.
nie mniej load (z przed walki) na 100% rozwiazalby ten problem ;)

2009-12-29, 13:53, użytkownik marsal2 wykonał(a) rzut 1k20. Wynik rzutu: 13.
Ostatnio zmieniony przez marsal2 2009-12-29, 13:53, w całości zmieniany 1 raz  

Tagi: problemy :: pytania :: baldurs gate 2 :: baldur :: tob :: bg2 :: tron :: bhaal :: throne of bhaal :: tron bhaala

[Pobierz temat]
Odpowiedz do tematu